Asiago–Hydro Fehérvár AV19 0-3

   

Magabiztos győzelmet aratott a Fehérvár az Asiago otthonában, köszönhetően Roy bravúrjainak, illetve Hári és Bartalis remek egyéni megmozdulásainak.

Rögtön egy olaszországi túrával startol a Hydro Fehérvár együttese az ICEHL 2023/24-es kiírásában. Kiss Dávid a szezon első tétmérkőzésére persze változtatott a felálláson az utolsó edzőmeccshez képest, Mihály helyére Leavens lépett előre az első sorba, a magyar válogatott támadó ezúttal a negyedik egységben veszélyeztethetett Magosival és Némethtel karöltve. Visszatért Terbócs, Csollák és Kiss viszont nem húztak szerelést. A vasak között Roy tevékenykedett az este folyamán.

Adok-kapokkal kezdődött a találkozó, az újonnan igazolt McGauley közelijét Fazio könnyedén hatástalanította, a kontrából viszont Rapuzzi azonnal veszélyeztetni tudott, Roy-nak is be kellett mutatnia első védését. Az eseménydús nyitányt követően többnyire a mezőnyjáték dominált, egészen a harmad derekáig, amikor a Volán kétszer is emberhátrányba került: először Bartalist látták szabálytalannak a játékvezetők, nem sokkal később Magosi is a kiállítottak sorsára jutott – Gazzola középtávolijai ekkortájt nagy veszélyt jelentettek a Volán kapujára. Azonos létszám mellett is lendületben maradtak a hazaiak, az etap vége felé közeledve egy kettő az egy elleni szituációt Castlunger majdnem gólra váltott. Öt perccel a harmadzárú dudaszó előtt egy hosszas videózást követően Nilssont szórták ki a játékvezetők, Roy káprázatos védéseinek köszönhetően az eredmény változatlan maradt. Keményedett a találkozó, Rapuzzi 49 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt előtt nekikorcsolyázott Roy-nak – jutalma egy kettő perces kisbüntetés lett. Háriék azonnal felálltak a korongelhozatalt követően, de az áthúzódó emberfórt kihasználatlanul hagyta a vendégalakulat.

A második játékrész óriási izgalmakat és ötletes fehérvári akciókat hozott. Az elején ugyan Vokla eladott korongja jelentett még némi riadalmat, ezt követően azonban fokozatosan átvette a Fehérvár az irányítást. Kiválóan pörögtek a magyar lábak, Nilssonék növelték a távoli kísérletek számát is – a gólhoz talán Laberge járt a legközelebb, a kanadai légiós középtávolija azonban a vason csattant. A lendületet átmenetileg McGauley kiállítása törte meg, a sok kihagyott olasz helyzet viszont azonnal megbosszulta önmagát: a kiegészülést követően Leavens kapu elé belöbbölt keresztpasszára Hári nagyszerű ütemben érkezett, a fehérvári közönségkedvenc egy remek csellel elfektette Fazio-t, majd üres kapura megszerezte csapata szezonbeli első találatát (0-1). Ezt követően újra a kiállításoké lett a főszerep, egy ízben a Volán négy a három ellen támadhatott emberfórban, a korongot azonban nem sikerült a hálóba juttatni Kuraltéknak. Újra éledezni kezdtek az olaszok, Roy földöntúli bravúrral ért át a hosszúra Gennaro hálóba tartó próbálkozására, a vendég hálóőr stabil teljesítmények köszönhetően vendégelőnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A záró játékrészben lendületes oda-vissza hoki alakult ki, a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, viszont szerencsére a Volán sem vette le lábát a gázpedálról, aminek az 53. minutumban meg is lett az eredménye. Bartalis kapott korongot a felezővonalnál, az elit-világbajnokságon remeklő csatár kamatoztatta robbanékonyságát, s egyedül becselezte magát az olasz harmadba, majd egy remek csuklómozdulattal védhetetlenül a ketrecbe zúdított (0-2). Kétgólos hátrányban Rapuzziék még mindent megtettek a szépítés érdekében, de mint a mérkőzés folyamán oly sokszor, Roy és a fehérvári védelem együttes erővel kiválóan állták a sarat. A végén Leclerc kemény ütközését követően kialakult némi csetepaté, majd a találkozót Hári üres kapus találata döntötte el (0-3). Győzelmet ért tehát a Fehérvár stabil védekezése és Roy remek teljesítménye, folytatás szombaton Bolzanóban, 19:45-től.

A Fehérvár összeállítása:

Roy, (Horváth D.) – McGauley, Hári, Leavens, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Kuralt, Atkinson, Nilsson – Vértes, Laberge, Terbócs, Stipsicz, Phillips – Magosi, Németh, Mihály, Vokla, Ambrus G.

avs feh asiago

fotó: Vito De Romeo/Asiago Hockey

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum