Asiago–Hydro Fehérvár AV19 0-3

   

Magabiztos győzelmet aratott a Fehérvár az Asiago otthonában, köszönhetően Roy bravúrjainak, illetve Hári és Bartalis remek egyéni megmozdulásainak.

Rögtön egy olaszországi túrával startol a Hydro Fehérvár együttese az ICEHL 2023/24-es kiírásában. Kiss Dávid a szezon első tétmérkőzésére persze változtatott a felálláson az utolsó edzőmeccshez képest, Mihály helyére Leavens lépett előre az első sorba, a magyar válogatott támadó ezúttal a negyedik egységben veszélyeztethetett Magosival és Némethtel karöltve. Visszatért Terbócs, Csollák és Kiss viszont nem húztak szerelést. A vasak között Roy tevékenykedett az este folyamán.

Adok-kapokkal kezdődött a találkozó, az újonnan igazolt McGauley közelijét Fazio könnyedén hatástalanította, a kontrából viszont Rapuzzi azonnal veszélyeztetni tudott, Roy-nak is be kellett mutatnia első védését. Az eseménydús nyitányt követően többnyire a mezőnyjáték dominált, egészen a harmad derekáig, amikor a Volán kétszer is emberhátrányba került: először Bartalist látták szabálytalannak a játékvezetők, nem sokkal később Magosi is a kiállítottak sorsára jutott – Gazzola középtávolijai ekkortájt nagy veszélyt jelentettek a Volán kapujára. Azonos létszám mellett is lendületben maradtak a hazaiak, az etap vége felé közeledve egy kettő az egy elleni szituációt Castlunger majdnem gólra váltott. Öt perccel a harmadzárú dudaszó előtt egy hosszas videózást követően Nilssont szórták ki a játékvezetők, Roy káprázatos védéseinek köszönhetően az eredmény változatlan maradt. Keményedett a találkozó, Rapuzzi 49 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt előtt nekikorcsolyázott Roy-nak – jutalma egy kettő perces kisbüntetés lett. Háriék azonnal felálltak a korongelhozatalt követően, de az áthúzódó emberfórt kihasználatlanul hagyta a vendégalakulat.

A második játékrész óriási izgalmakat és ötletes fehérvári akciókat hozott. Az elején ugyan Vokla eladott korongja jelentett még némi riadalmat, ezt követően azonban fokozatosan átvette a Fehérvár az irányítást. Kiválóan pörögtek a magyar lábak, Nilssonék növelték a távoli kísérletek számát is – a gólhoz talán Laberge járt a legközelebb, a kanadai légiós középtávolija azonban a vason csattant. A lendületet átmenetileg McGauley kiállítása törte meg, a sok kihagyott olasz helyzet viszont azonnal megbosszulta önmagát: a kiegészülést követően Leavens kapu elé belöbbölt keresztpasszára Hári nagyszerű ütemben érkezett, a fehérvári közönségkedvenc egy remek csellel elfektette Fazio-t, majd üres kapura megszerezte csapata szezonbeli első találatát (0-1). Ezt követően újra a kiállításoké lett a főszerep, egy ízben a Volán négy a három ellen támadhatott emberfórban, a korongot azonban nem sikerült a hálóba juttatni Kuraltéknak. Újra éledezni kezdtek az olaszok, Roy földöntúli bravúrral ért át a hosszúra Gennaro hálóba tartó próbálkozására, a vendég hálóőr stabil teljesítmények köszönhetően vendégelőnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A záró játékrészben lendületes oda-vissza hoki alakult ki, a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, viszont szerencsére a Volán sem vette le lábát a gázpedálról, aminek az 53. minutumban meg is lett az eredménye. Bartalis kapott korongot a felezővonalnál, az elit-világbajnokságon remeklő csatár kamatoztatta robbanékonyságát, s egyedül becselezte magát az olasz harmadba, majd egy remek csuklómozdulattal védhetetlenül a ketrecbe zúdított (0-2). Kétgólos hátrányban Rapuzziék még mindent megtettek a szépítés érdekében, de mint a mérkőzés folyamán oly sokszor, Roy és a fehérvári védelem együttes erővel kiválóan állták a sarat. A végén Leclerc kemény ütközését követően kialakult némi csetepaté, majd a találkozót Hári üres kapus találata döntötte el (0-3). Győzelmet ért tehát a Fehérvár stabil védekezése és Roy remek teljesítménye, folytatás szombaton Bolzanóban, 19:45-től.

A Fehérvár összeállítása:

Roy, (Horváth D.) – McGauley, Hári, Leavens, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Kuralt, Atkinson, Nilsson – Vértes, Laberge, Terbócs, Stipsicz, Phillips – Magosi, Németh, Mihály, Vokla, Ambrus G.

avs feh asiago

fotó: Vito De Romeo/Asiago Hockey

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum