Felemelő érzés, hogy egy kicsit mindenki ránk figyel majd

 

A magyar válogatott egyik legjobbja, Galló Vilmos a formaidőzítésről, a kapitány elhíresült tesztjeiről, az eltérő svéd modellről, no meg persze a kedd esti, Kanada elleni várva várt összecsapásról.

Az SHL-es Linköping idei második legjobb góllövője szerint nagy utat tett meg a magyar válogatott a mögöttünk hagyott hetekben. “Elég kemény egy hónapon vagyunk túl, sok edzőmérkőzést játszottunk, köztük oda-vissza meccseket is – úgy érzem, jól fel tudtunk készülni, de még mindig van hova fejlődni. Saját magamon azt érzem, hogy a fizikai állapotom nagyon jó, és egyre jobb, a legutóbbi meccsen, a szlovénok ellen már úgy éreztem, hogy közel vagyok a csúcsformámhoz. De erre szükségünk is lesz, hiszen az A csoportos vébén tizenegy nap alatt nyomunk le hét nagyon nehéz meccset, ez kőkemény menet lesz, mindenre nagyon oda kell figyelni.”

Természetesen Galló is kitért Kevin Constantine szövetségi kapitány sajátos pedagógiai módszereire: mint mondta, a felkészülés végére már egyre jobban át tudták ültetni az elméletet a gyakorlatba. “Blokkokba volt felosztva a „tananyag”, ami alatt különböző videóanyagokat kell érteni, aztán az interneten keresztül minden héten egy kérdéssor formájában lett tőlünk visszakérdezve. Amikor pedig megérkeztünk az edzőtáborba, egyenesen egy száz kérdéses dolgozat várt minket, az tényleg nehéz volt, főleg, hogy össz-vissz tíz perc állt a rendelkezésünkre… Ráadásul külön oda kellett koncentrálni, hogy a mester szavait használjuk és hasonlók. De szerencsére nem okozott gondot, a legtöbben egy-két hibával abszolváltuk. Szóval a lényeg, hogy tudjuk a taktikát, viszont azt ugye a jégre is át kell ültetni, úgyhogy az elmúlt napokban ezen dolgoztunk – úgy érzem, most már azért alakul a dolog.”

hun slo gallo

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Arról, hogy mennyiben tér el a válogatott mellett tapasztalt struktúra a svéd modelltől: “Vannak kisebb konkrét eltérések, Svédországban például nincs ez, hogy valaki megáll a kapu mögött a koronggal, míg itt azért minden válogatottnál jellemző az, hogy beviszik a kapu mögé, hogy tudjanak cserélni. Ilyenek akadnak, illetve egyes taktikai elemek nyilván különböznek, de a legnagyobb eltérés talán az, hogy itt ennyire részletesek az instrukciók. Ez teljesen más a svéd mintához képest, ahol rengeteg teret hagynak neked, hogy csináld a dolgodat, legyél kreatív. Ezzel szemben itt minden meg van szabva centiről centire.”

S hogy mekkora kihívás az, hogy a divízió 1/A után most a védekezésre kell berendezkednie a válogatottnak? “Ez nyilván egy komoly változás, de pont azért gyakoroljuk ezt a taktikát, hogy ezek ellen a nagycsapatok ellen is képesek legyünk megoldani a védekezést, úgy, hogy közben lehetőleg eredményesek is tudjunk lenni. Ezért is lesz jó a Kanada elleni meccs, hogy bele tudjunk kóstolni ebbe az egészen más világba.”

Végezetül a kedd esti, Kanada elleni MVM Dome-os összecsapásról: “Én nem is elsősorban Kanada miatt vagyok izgatott, hanem inkább amiatt, hogy ennyire nagy létszámú közönség előtt léphetünk pályára Magyarországon. Az, hogy ilyen sok néző előtt meg tudja magát mutatni az ember, itthon, a család előtt, mindenkit feltüzel szerintem. Önmagában egy felemelő érzés, hogy most egy kicsit mindenki ránk figyel majd – persze, nyilván az ellenfél személyétől sem függetlenül!”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum