Nem sok Oberliga-csapatban lehettem volna rögtön első soros center

 

Péter Donátot kérdeztük az idei szezon befejezéséről, új DEL2-es csapatáról és az elmúlt három év tapasztalatairól. Interjú a 22 éves támadóval, aki nagy reményekkel követi korábbi edzőjét a német másodosztályba is.

Legutóbb januárban arról beszélgettünk, hogy el lehet csípni az Oberliga déli csoportjának hatodik helyét, ezzel elkerülve a playoff-kvalifikációt. Ez végül nem sikerült, az utolsó fordulókban becsúszott néhány vereség, a Memmingen így a hetedik helyen végzett. Számított ez végül, hogy még egy kört kellett játszanotok?

Utólag visszagondolva nyilván jót tett volna a csapatnak, ha egyenes ágon bejutunk a playoffba – bár így meg jobban meccsben maradtunk, noha nehéz volt a kvalifikációs kör is. Ebből is tanultunk, és továbbvittük a pozitívumokat a rájátszásra.

A kvalifikációs kört 2-0-ra behúztátok a Bad Tölz ellen, neked személy szerint is jól ment a játék, 3 gólt és 1 gólpasszt szereztél a széria során. Magabiztos továbbjutás volt?

Már szezon közben is kiegyenlített meccseket játszottunk a Bad Tölzcel. Ott voltunk fejben, készültünk rájuk, megérdemelten jutottunk tovább. Az alapszakasz végén összeszedtem néhány kisebb sérülést, majd a kvalifikációt követően meg is betegedtem.

Péter Donát Danke

Így nem játszottál a Halle elleni nyolcaddöntő első két mérkőzésén, ahol a Memmingen két nagyarányú vereséget szenvedett. A harmadik mérkőzésen visszatértél, 1+1 ponttal győzelemhez segítve a csapatot, majd a negyediken kikaptatok és 1-3-as összesítéssel véget ért számotokra a szezon. Mi történt a párharcban?

Nem csak én dőltem ki betegséggel, hanem még jó néhány kulcsjátékosunk. Egyértelműen több lett volna ebben a szériában. Az első kettő mérkőzés rémálma ellenére a negyedik összecsapáson otthon tudtunk volna egyenlíteni; megvolt a lehetőségünk, nem tudom pontosan, mi történt. Fizikálisan erős volt az ellenfél, sok kiállítás, durva szabálytalanságok jellemezték a párharcunkat. A speciális egységeink nem működtek a legjobban. A kisebb sérülésem miatt én sem tudtam százszázalékosan játszani, most már a rehabilitációmat töltöm, gyógyulgatok.

Már tavaly is volt megkeresésed a DEL2-ból, akkor még saját fejlődésed érdekében nem mentél, most viszont elfogadtad a Selber Wölfe ajánlatát. Mi változott egy év alatt?

Nem titok, a csapat honlapja is megírta, hogy a volt edzőm, Sergej Wassmiller miatt váltottam. Első felnőtt állomásomon két éven át irányított, a kezei alatt játékosként és személyiségként is sokat fejlődtem. Megadta nekem a lehetőséget az utánpótlást követően, én pedig élni tudtam vele. Most mindent megteszek, hogy egy ligával feljebb hasonlóan, vagy még jobban tudjak teljesíteni. A magyar juniorválogatottbeli szereplésem miatt nem számítok „fiatalnak”  a DEL2-ben, rendes hazai játékoshelyet foglalok a keretből, a saját játéktudásommal érdemeltem ki a bizalmat.

Mit adott neked a három memmingeni szezon?

Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki közreműködött. Itt lettem magyar-német kettős állampolgár, ami nagy segítség volt, hogy tudjak később más csapatoknál is játszani. Nem tudom, melyik másik Oberliga-csapatban lehettem volna rögtön első soros center, ez volt a fejlődésem egyik fő oka. Jó játékosok mellett szerepelhettem, de meg is küzdöttem a helyemért, nem ok nélkül voltam ott. Szép három év van a hátam mögött, a szurkolók remek hangulatot csináltak, sok támogatást kaptam tőlük. Csak köszönni tudom az itt töltött időt.

Hogyan készülsz a következő szezonra?

Egyelőre itthon vagyok Budapesten, lassan megkezdem a száraz felkészülést, de előtte még letudok pár vizsgálatot. Más körülmények várnak rám idén, új bajnokság, új csapat, új kihívások. Igyekszem felfelé lépkedni a lépcsőfokokon, ki tudja, mi vár még rám. A nyár végén költözöm majd ki Selbébe.

peter donat 3

Fotó: Alwin Zwibel

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum