Keresztury Erik távozik a Regensburgtól

   

A 26 esztendős csatár öt év után hagyja el a DEL2-es bennmaradását végül bebiztosító együttest.

Egy jó hírre egy kevésbé jó: Péter Donát DEL2-es folytatása után biztossá vált, hogy Keresztury Erik viszont nem marad az Eisbären Regensburgnál. Mint ismert, a kölni születésű magyar-német kettős állampolgárságú támadó a MAC-tól való 2018-as odaszerződése után kulcsszerepet vívott ki magának az akkor még oberligás együttesnél, tavaly a másodosztályba feljutásból is oroszlánrészt vállalt pont per meccses teljesítményével. A korábbi utánpótlás-válogatott csatárt azonban idén több súlyos betegség és sérülés is hátráltatta, erről blogunknak is mesélt bővebben, már akkor megemlítve, hogy egy ilyen balszerencsés szezon után a sok bizonytalansági tényező és a szigorú DEL2-es fiatalszabály miatt nem garantált a jövője a csapatnál. A klub végül úgy döntött, nem hosszabbítja meg a szerződését, ezt Max Kaltenhauser vezetőedző a 24 év feletti játékosokra vonatkozó korlátozással indokolta, sajnálatát és egyben háláját kifejezve a magyar játékosnak az elmúlt öt évért és a kezdetektől mutatott odaadásáért. „Különösen nehéz és érzelmes ez most nekem. Szeretném szívből megköszönni Eriknek az első naptól nyújtott teljesítményét, támogatását és együttműködését. Remélem, jó csapatot talál magának, mert megérdemli. Minden jót kívánok neki a jövőben, mind a magánéletben, mind a sportban, mert tényleg remek srác.” Christian Sommerer klubigazgató a maga részéről hozzáfűzte: „Nagyon hálásak vagyunk azért az öt évért, amit Erik velünk töltött, jelentősen hozzájárult a sikereinkhez. Minden jót kívánunk neki és családjának a jövőbeli kihívásokhoz, és nagyon fog hiányozni a jégen mutatott szenvedélye és elkötelezettsége.”

Maga Keresztury is érzelmes szavakkal búcsúzott a regensburgi szurkolóktól: „Mivel sajnos nem kapok szerződést a jövőre nézve Regensburgban, elköszönök tőletek. Amikor 2018-ban megérkeztem, soha nem hittem volna, hogy Regensburg és a klub ennyire megszeret engem, és a város az otthonom is lesz. Az elmúlt öt évben rengeteget tapasztaltam, sok mindent elértem, rengeteg csodálatos emberrel találkoztam, és hihetetlenül jól éreztem magam. A gyerekeim itt születtek, feljutottunk a DEL-2-be, és most bennmaradtunk. Az évek során kialakult csapataink egyedülállóak voltak, és nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a történetnek (…).Nagyon sajnálom, hogy idén nem tudtam jó teljesítményt a jégre vinni. Idén nagyon szerencsétlen voltam súlyosabb betegségek és sérülések miatt. Fáj, mert mindig mindent beleadtam verejtékkel, könnyekkel és vérrel, és tudom, hogy jobban tudok játszani, mint ebben a szezonban. De sokan, akik maradnak, egyszerűen jobban játszottak, mint én – ez a profi sport része. Talán észrevettétek: az elmúlt négy-öt hazai meccsen sokat voltam kint a Donau-Arena minden blokkjában, és mindenkivel beszélgettem és fotózkodtam, akivel csak tudtam. Még nem volt teljesen világos számomra, de legbelül tudtam, hogy ezek lesznek az utolsó pillanataim, és a búcsúm tőletek és az arénától. Köszönöm szépen mindegyikőtöknek! Nagyon remélem, hogy a jövőben még játszhatok a Donau-Arenában, és újra találkozunk!”

A Regensburg idén óriási harcban biztosította be a DEL2-ben való bennmaradását, az alapszakasz végelszámolásánál mindössze egyetlen ponttal megelőzve a 11.-ként már osztályozóra kényszerülő Crimmitschaut. Keresztury Erik öt idény alatt 209 meccsen szerzett 127 ponttal (53 gól+74 assziszt) búcsúzik az Eisbärentől, várhatóan az Oberligában folytatja.

keresztury regensburg

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum