Raddysh-triplával győzött a Chicago

 

A Central-csoport utolsó helyén álló Blackhawks a listavezető Bostont kapta el. Johnny Gaudreau öt pontot szerzett, Jonathan Quick továbbra is hibátlan Vegasban.

A Montreal győzni tudott Pittsburghben, ezzel megszakította hétmeccses nyeretlenségi sorozatát. A Penguins öt perc után már kettővel ment, és úgy tűnt, simán folytatja a szériáját, ám a Canadiens a harmad végéig bepakolt négyet, s végül 6-4-re győzött a PPG Paints Arenában. A Canadiens egyértelműen jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert: 22 lövésből hat gólt szerzett, míg a Pens 43-ból csak négyet.

A Tampa a három pontot gyűjtő és győztes gólt szerző Brandon Hagel, valamint a 22 lövést hárító Andrej Vasziljevszkij vezérletével győzött New Jerseyben 4-1-re. A győzelem azért lett volna fontos a Devilsnek, mert ezzel a sikerrel átvehette volna a vezetést a Metropolitan-csoport élén a Carolinától.

A Carolina kihasználta közvetlen riválisa botlását, és 5-3-ra verte a Winnipeget. Az előző két mérkőzésen góltalan Hurricanesben ezúttal Jesperi Kotkaniemi vitte a prímet, aki kétszer vette be a Jets kapuját és előkészítette csapatának az első gólját. A raleigh-i szurkolónak azonban mégsem lehet felhőtlen az öröme, ugyanis a mérkőzés előtt derült ki, hogy a csapat egyik legjobbjának, Andrej Szvecsnyikovnak a térdében elszakadtak a szalagok, így az ő idényének vége, legközelebb csak ősszel léphet jégre.

A Carolinához hasonlóan 5-3-ra győzött a Vegas is, amely a Philadelphia otthonából hozta el a pontokat. A mérkőzés három kulcsfigurája az Ivan Barbasov, Jonathan Marchessault, Jonathan Quick trió volt. A két csatár három gólt és összesen öt pontot tett a táblára, az igai érdem viszont egyértelműen Quické. A Los Angelesből a Vegasba került hálóőr ezúttal 27 lövést fogott, és négy meccsen szerzett négy győzelemmel áll az új csapatában.

A New York Rangersnek nem okozott gondot az Ovecskin nélkül felálló Washington, laza 5-3-mal lépett át a fővárosi gárdán. A Rangersben Mika Zibanejad duplázott, a Manhattan légkörét egyre jobban megszokó Patrick Kane pedig ismét két egységgel zárt szerzett. A New York 88-asa megszerezte karrierje 400. emberelőnyös pontját, amivel az ötödik az aktív játékosok ranglistáján Alekszandr Ovecskin (548), Sidney Crosby (533), Jevgenyij Malkin (470) és Nicklas Bäckström (416) mögött.

A Nashville 2-1-re nyert Detroitban, jelezve, hogy még mindig nem mondott le a rájátszásról. A Predators két nyerőembere az egymás után a harmadik meccsén is eredményes Tommy Novak, valamint az a Juuse Saros volt, aki 28 lövést fogott és egészen az 58. percig bevehetetlen volt a ketrece.

A Central-csoport utolsó helyén álló Chicago úgy verte a 6-3-ra az NHL-tabellát vezető Bostont, hogy az utolsó negyedórában négyszer mattolta a Bruins védelmét. 3-2-es vendégvezetést követően a meccs hőse Taylor Raddysh lett, aki mindhárom gólját a befejező játékrészre tartogatta, és karrierje első tripláját szerezte.

Az Edmonton a nyitó és a záró harmadot döntetlenre adta az Ottawa ellen, a középsőt viszont hárommal nyerte, ennek köszönhetően 6-3-ra győzött. Az Oilersben öten is kettő ponttal zártak, köztük Leon Draisaitl, aki duplázott, és karrierje során negyedszer érte el a 100 pontos határt.

100 point by teammates

Az Arizona–Calgary találkozón a rendes játékidőben mindhárom felvonás 1-1-re végződött, így a döntés a hosszabbításra maradt, ahol a győztes gólt a hazaiak csatára, Travis Boyd lőtte. A Coyotes az utolsó 6 meccsén mindig szerzett pontot, a lehetséges 12-ből tízet.

A Vancouver a Dallas legyőzésével zsinórban az ötödik meccsét húzta be. A Cancuks 5-2-re verte a Central-divíziót vezető Starst, a három gólpasszt kiosztó Brock Boeser, valamint a karrierje első gólját szerző Guillaume Brisebois vezérletével.

A Columbus gólzáporos meccsen győzött San Joséban 6-5-re. A Jackets háromszor is vezetett két góllal a SAP Centerben, ennek ellenére csak a ráadásban tudta megszerezni a plusz pontot, a találkozón összesen öt pontot szerző Johnny Gaudreau góljával. Az ohiói gárda négy vereség után szerzett ismét pontokat.

A Kings nagyon megnyomta a második harmadot az Islanders ellen: tíz perc alatt négyet vágott, ennek köszönhetően 5-2-re diadalmaskodott. A Los Angelesben mind az 5 gólt más játékos ütötte, és a 14 pontszerzőből egyedül Vlagyiszlav Gavrikov jutott kettőig.

NHL, 2023. március 14.:

Pittsburgh–Montreal 4-6

G: Guentzel (2), Malkin, Letang ill. Hoffman, Ylonen, Gurjanov, Emundson, Richard

New Jersey–Tampa Bay 1-4

G: Severson, Cirelli, Hagel, Killorn, Kucserov

Philadelphia–Las Vegas 3-5

G: Sanheim, Seeler, Frost ill. Barbasov (2), Dorofejev, Blueger, Marchessault

NY Rangers–Washington 5-3

G: Zibanejad (2), P. Kane, Trouba, Vesey ill. Aube-Kubel, Irwin, Dowd

Carolina–Winnipeg 5-3

G: Kotkaniemi (2), Slavin, Skjei, Drury ill. DeMelo, Ehlers, Niederreiter

Nashville–Detroit 2-1

G: Sherwood, Novak ill. Chiasson

Chicago–Boston 6-3

G: Raddysh (3), Entwistle, Anderson, Katchouk ill. Lindholm, Frederic, Zacha

Edmonton–Ottawa 6-3

G: Draisaitl (2), Ryan, Nugent-Hopkins, Bjugstad, McDavid ill. Stützle (2), B. Tkachuk

Arizona–Calgary 4-3 h.

G: Keller (2), Maccelli, Boyd ill. Backlund, Duehr, Huberdeau

Vancouver–Dallas 5-2

G: DiGuiseppe, Kuzmenko, Beauvillier, Brisebois, Miller ill. Johnston, Benn

San José–Columbus 5-6 h.

G: Barabanov, Eklund, Couture, Labanc, Knizsev ill. Jenner (2), J. Gaudreau (2), Jonhson, Foudy

Los Angeles–NY Islanders 5-2

G: Lizotte, Doughty, Iafallo, Moore, Byfield ill. Engvall, Pageau

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum