Hydro Fehérvár AV19–Asiago 4-0

   

A magyar ICEHL-együttes magabiztos, kapott gól nélküli sikerrel húzta be a playoff-kvalifikáció első mérkőzését.

A Fehérvárból ezúttal Horváth Milán, Szabó Dániel és Vértes Nátán hiányoztak. A kapuban Roy kezdett. Sajnálatos sérüléssel indult a mérkőzés, az egyik vezetőbíró, Patrick Fichtner átesett egy ütőn és nem tudta folytatni. Helyére a tartalékjátékvezető, Nagy Attila ugrott be. A kényszerű pauza után Zampieri veszélyesen felpattanó emelésével folytatódott az összecsapás, szerencsére a bekkek eltakarították a pakkot. Petan sem tétlenkedett, távoli bombája Fazio mamutjáról vágódott oldalra. Stefano Marchettié volt az első kiállítás. Emberelőnyben Fournier szlalomozott keresztül a pályán, tökéletesen visszatett korongját Findlay zúdította a kapuba (1-0). A 9. percben megvolt a vezetés. A folytatásban is nagy elánnal támadott a Volán, Findlay nagyon élt, több gólt is szerezhetett volna. A vendégek kontráira figyelni kellett: Salinitri megkerülte a kaput, lövése szerencsére keresztben elcsúszott a gólvonal előtt. Harciasabb játékra váltottak az olaszok, de jól zárt a védelem, a távoli kísérleteiket pedig Roy könnyedén hatástalanította. Jól pörögtek a fehérvári lábak, a koncentrált csapatjátékot kiváló egyéni teljesítmények egészítették ki. Megérdemelt hazai előnnyel ért véget az első játékrész.

A szünet után Bartalisék ott folytatták, ahol abbahagyták, beszorították az Asiagót. Jó volt látni, hogy uralja a meccset a Volán. A 23. percben góllá érett a fölény: Hári távolija megpattant egy vendégjátékoson és becsapta a másik irányba mozduló Faziót (2-0). A játékvezetők kapusakadályozás miatt visszanézték, majd szabályosnak ítélték a találatot. Feljebb kapcsoltak az olaszok, csak helyzetekig jutottak. Szerencsére a 28. percben jött az újabb fehérvári gól: Leclerc kontrából elszáguldott a szélen, középre tett korongját Bartalis kapásból küldte a hálóba (3-0). Tombolt a hazai szurkolótábor. Nem is csoda, a korábbi hetek görcsössége után felszabadultan, magabiztosan és ami a legfontosabb, eredményesen hokizott a Fehérvár. Emellett a védekezés is rendben volt, Campbellék kevés lehetőséget engedtek a látogatóknak. Az előny tudatában Kevin Constantine mind a négy sorát bátran játszathatta, ráadásul az olaszok legveszélyesebb fegyverét is ellenük fordította, többször kontrából sikerült veszélyeztetni. A 37. percben Simpson kiállításakor időt kért a hazai vezetőedző. Bár nem sikerült végleg eldönteni a meccset, emiatt senki nem bánkódott túlságosan.

A 42. percben Petan kapott remek keresztpasszt, amit az oldalhálóba lőtt – igyekezett gyorsan lezárni a mérkőzést a Volán. Próbáltak változtatni az olaszok, de nem boldogultak Nilssonék védekezésével. Fizikálisabb lett a csata, Kuralt kapott pár pofont, de a mieink sem maradtak adósak. Leclerc és Bartalis nagyon érezték egymást, sokadik összjátékuk után közel volt a negyedik. A harmad derekához érve újabb emberelőny következett. Egy már elhaló támadás után a kapu mögé kikorcsolyázó Fazio és védője a másikra várt, Leclerc ott termett, korongot lopott, sajnos nem sikerült gólra váltani a ziccert. McShane emberhátrányban megugrott, lövése a kapuvasról pattant vissza a mezőnybe, ezzel el is lőtték az utolsó puskaporukat. Az utolsó tíz percen belül sem változott a játék képe, a fegyelmezett védekezés kapura lövést se nagyon engedett az olaszoknak. Ha mégis túljutottak az első vonalon, még mindig ott volt Roy, aki ezen az estén nem engedett gólt. A korai kapuslehozatal sem segített az Asiagón. Mihály Ákos köszönte szépen és az 58. percben üres kapus góllal lezárta a nyitott kérdéseket (4-0). A Hydro Fehérvár AV19 a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt és megérdemelt 4-0-s győzelemmel kezdte a párharcot.

A playoff-kvalifikáció második mérkőzését pénteken rendezik Olaszországban.

fournier_avsasi_230228

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum