Hydro Fehérvár AV19–Innsbruck 4-5

   

A Volán Hári duplája után az 54. perc végéig vezetett, ám a végjáték a túlórával együtt a négyből a negyedik idei randevút is behúzó osztrákoké maradt.

Nem lacafacázott az Innsbruck, Roy-bravúrral indult az összecsapás. A másik oldalon Donaghey válaszolt távolról, Sarauer eredménytelenül kapirgált a kipattanónál. Remek volt az iram, a kevés játékmegszakítás miatt gyorsan repültek a percek. A 7. minutumban Shaw lerázta őrzőjét, szerencsére mellé emelte a ziccert. Fölénybe kerültek a tiroliak, egy felperdülő korong a felső vason csattant. A gyors ritmusváltásokat nehezen reagálta le a fehérvári védelem, de Roy állta a sarat. Hári távolija jelezte, nem szabad leírni a Volánt sem. Már kezdtünk megnyugodni, amikor a 14. percben Peeters és Helewka kényszerítőzött, végül előbbi a visszakapott korongot nagy erővel vágta a kapuba (0-1). Vokla gyorsan egyenlíthetett volna, remek korongot kapott, középről tisztán lőhetett, de McCollum eszén nem tudott túljárni. Stipsicz előtt adódott a következő lehetőség, ő a kapus hasába bombázott. A hajrá a magyar csapaté volt, Bartalis és Leclerc is helyzetbe került, egyikük sem ért célt.

A középső felvonás is villámgyors innsbrucki akciókkal kezdődött, majd feljebb kapcsolt a Volán is. A 23. percben Terbócs bevitte a korongot a támadóharmadba, oldalra passzolt Findlay-hez, aki a hálóba küldte a játékszert (1-1). Az egyenlítés után eseménydús emberelőny következett. Előbb faultgyanúsan eltűntették az egyik fehérvárit, a szerzett koronggal Watson meglógott, kicselezte Roy-t és a kapuba emelt (1-2). Maradt még a fórból, Donaghey lőtt kapuvasat, majd Sarauer is helyzetbe került, egyenlíteni azonban nem sikerült. Jól küzdött a házigazda és 34. percben sikerrel járt. Az energikus negyedik sor villant: Németh Kristóf letámadása és ütközése eredményezte a korongszerzést, a pakk Magosi elé került, aki hatalmas gólt lőtt (2-2). Hárié volt a következő ziccer, a lövés pillanatában beérték. Továbbra is szórakoztató és nagy iramú volt a mérkőzés, kicsivel több volt a vendéghelyzet. A hajrában másodszor villant a Peeters-Helewka páros, ismét az utóbbi volt az előkészítő és előbbi a befejező (2-3). A játékrészt Campbell kiállítása zárta, amiből bő egy perc áthúzódott a záró harmadra.

Sikerült kivédekezni az emberhátrányt, majd öt az ötben összejött az egyenlítés is. Hári a teljes harmadot körbekorcsolyázta, majd kapura emelt, Kuralt takarta a kilátást McCollum előtt, így a pakk átpattoghatott a gólvonalon (3-3). A játékvezetők visszanézték az esetet és szabályosnak ítélték a találatot. Fournier kiállítása következett, bőven akadtak meleg pillanatok Roy ketrece előtt. Egy alkalommal oda is ütöttek a kapusnak, Mihály Ákos megvédte csapattársát, ő is mehetett a büntetőpadra. Pár másodpercig 5 a 3 ellen támadott az Innsbruck, betalálni nem tudott. Egyenlő létszámban karaktert mutatott a Volán. A remek negyedik sor levegőt sem hagyott az osztrákoknak, majd a sorcsere után Erdély lekészítését Hári a felső vas segítségével bombázta a hálóba (4-3). A meccsen először vezetett a Fehérvár.  Az 54. percben egyenlítettek a tiroliak: Jakubitzka betett korongját Leavens segítette a kapuba (4-4). Újabb gól nem esett, hosszabbítás döntött a bónuszpontról.

Roy bravúrjai sokáig tartották a csapatot, a 64. percben már ő sem segíthetett. Shaw Nilsson lábai között belőtte a győztes gólt (4-5). A Hydro Fehérvár az alapszakasz utolsó fordulójában Linzbe látogat és amennyiben a rendes játékidőben győz, a 7-ik helyen végez és választhat kivel küzd meg a rájátszásért.

avs inns

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum