Abszolút nem vagyunk esélytelenek

 

Az Erste Liga playoff-kvalifikációját felvezető sorozatunkban Pokornyi Dávid és Mihalik András után Somogyi Balázzsal, a Dunaújvárosi Acélbikák legponterősebb magyar támadójával latolgattuk az esélyeket.

Az utóbbi időszak jobban alakult a csapat szempontjából, múlt pénteken például legyőztétek idegenben a Gyergyót. Hogy érzed, összeállt a csapat a playoff-kvalifikációra?

Tudni kell rólunk: mi a végletek csapata vagyunk. Olykor rendkívül jól játszunk, alkalomadtán pedig döcög a szekér, nincs arany középút. A szezon folyamán kikristályosodott, hogy nyert helyzetből is el tudunk bukni egy-egy találkozót, így a legnagyobb hangsúlyt a mentális felkészülésre fektettük. Meglátásom szerint a támadójátékunkban nagy potenciál rejlik, s a védekezésünket is meg tudjuk szervezni, feltéve, ha megőrizzük a koncentráltságunkat. Az általad említett Gyergyószentmiklós elleni siker rávilágít arra, hogy ha fejben fókuszáltak maradunk, s betartjuk Eronen mester utasításait, akkor képesek vagyunk hatvan percig remekül jégkorongozni.

Mit vártok az Újpesttől, mik a legnagyobb erősségei és gyengeségei a lila-fehéreknek?

Az újpesti kulcsjátékosok villanásai képesek döntő faktorként befolyásolni az adott találkozót, emellett Virág Csaba kiválóan megszervezte a csapatvédekezést; Rajna Mikit pedig senkinek sem kell bemutatnom. Viszont mi is nagyszerű kapusduóval büszkélkedhetünk. Tudni kell az Újpestről, hogy rengeteg gólt szereznek az úgynevezett turnover-szituációkat követően, létfontosságú lesz elejét vennünk ezeknek a helyzeteknek. Úgy gondolom, az újvárosi támadószekció az újpestinél egy leheletnyivel nagyobb potenciállal és kreativitással bír, továbbá, ha képesek leszünk időben megszűrni az UTE rohamait, akkor ott lehetünk a rájátszásban. Bizakodásra ad okod, hogy az idei kiírásban négy alkalomból háromszor is győztesként hagyhattuk el a jeget Benkék ellen, abszolút nem vagyunk esélytelenek ebben a párharcban.

Somogyi Balázs

Hogyan készültök az összecsapásokra, mik azok az erények, amiket kamatoztatnotok kell a győzelem érdekében?

Az első két sorunk képes bármely csapat ellen felvenni a versenyt az Erste Ligában. Szeretném hangsúlyozni, nem a hátrébb helyezkedő sorainkat szándékozom kritizálni, de a szakmai stáb konklúziója szerint a harmadik-negyedik sorba meg kellett találni azon játékosokat, akik megfelelő taktikai elemekkel balanszot tudnak adni az együttesnek. Mondhatni tehát, hogy az első tíz játékosunk adott, ráadásul az utolsó mérkőzésen az edzőnk harcot hirdetett a kereten belüli pozíciókért: mivel számos meghatározó játékosunk pihent, ezért Niko Eronen látni szerette volna, az ő távollétükben kik azok, akikre kiélezett szituációkban is számítani lehet majd a rájátszás-kvalifikáció során. Az említett konkurenciaharc feltüzelt minket, többek között ennek köszönhetjük múlt heti győzelmünket. Fontos kiemelnem még Juho Järvinen teljesítményét is, az utolsó összecsapáson olyan energiák szabadultak fel finn hálóőrünkből, amit korábban még nem tapasztaltunk.

A játék mely elemeiben nőhettek az Újpest fölé?

Ez nehéz kérdés, hiszen néhány játékelem tekintetében kimondottan hajaz egymásra a két gárda. Nagyszerű játékerőt képvisel az UTE, viszont abban bízom, hogy ha a fantáziadús támadójátékunkat stabil védekezéssel ötvözzük, akkor ez lesz a titok nyitja a rájátszás felé vezető úthoz. Összegezvén úgy gondolom, minden a védekezésünkön fog múlni.

Az alapszakasz után a rájátszás-kvalifikációban már teljes mértékben playoffhokit láthatnak majd a szurkolók?

A csapat összes tagja playoffhangulatra készül, rendkívül motiváltak vagyunk, fizikálisan fogunk nekivágni az ütközetnek. Nem utolsósorban pedig szép játékkal szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat, ugyanis rengeteg idő telt el a legutóbbi rájátszásszereplésünk óta (2019/2020-as szezon; negyeddöntő, szintén az UTE ellen – a szerk.)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum