DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 2-4

   

A tétnek megfelelő kemény meccsen a koncentráltabb, mindkét kapu előtt (és a kapuban is) határozottabb FTC zsebelte be a fontos 3 pontot, a zöld-fehérek így nemcsak a negyeddöntőt, de az 5. helyet is bebiztosították.

A tíznapos szünet után meccselő DVTK-nál ezúttal nem Voris, hanem Kiss Bence kezdett a kapuban, a hosszú hetek kényszerkihagyását követően visszatérő Skrabov egyelőre a negyedik sorban kapott lehetőséget, papíron a védőnek beírt Mattyasovszky mellett. A ferencvárosi ketrec előtt Arany hiányában ismét Nagy Kristóf állt, visszatérhetett Sailio, Tóth Gergő viszont továbbra sem volt bevethető. A súlyos sérülése után szárazon már edző Sarcia ebben a szezonban már nem lép jégre.

A tétnek megfelelően rögtön egymásnak estek a felek, nem volt finomkodás, már az első percekben jó kis tömegjeleneteknek lehettek szemtanúi a szurkolók. Az első gólra sem kellett sokat várni, a 3. perc végén Kärmeniemi fordulásból húzta rá messziről, a lapos lövés Kisst meglepve a lábai között kötött ki a hálóban (0-1). A DVTK ezután egy vasat is megúszott, az agilisabban kezdő Fradi azonban a harmad felénél első emberelőnyét kihasználva megduplázta előnyét. Nagy Gergő bombája csengette meg a keresztvasat, a kipattanót Kestilä tette be az üres kapuba, videózás után azonban már Nagy lövését gólnak ítélték meg a játékvezetők utólag (0-2). A Miskolc számára rémálomszerűen alakult az első negyedóra: a kétgólos deficitet megfejelendő hamarosan magasan legeredményesebb játékosát, Razumnyakot is elveszítette, a 28 találattal a liga góllövőlistjának második helyén álló oroszt egy eltévedt korong találta arcon. A harmad végén a hazaiak is megpróbálkozhattak egy fórral, ők csak helyzetekig jutottak, Nagy egy ízben fejjel hárított Miskolczi lövésénél.

A fordulás után hamar megvolt a szépítés a Jegesmedvéknek, mindhiába. Wehrs jobb oldali tenyereséből semmit sem látott Nagy, a pontos lövés felragadt a hosszúba, ám egyből visszaállította a kétgólos különbséget az FTC. Märvä távoli lövését sem tudta hárítani Kiss: gyors gólváltás után a 24. minutumban már 1-3 állt az eredményjelzőn. Az összecsapás második felére fordulva újabb lélekromboló gyomrost kapott be a DVTK. A borsodiak Kärmeniemi keménykedése nyomán kerültek emberelőnybe, ám Berdnyikov utolsó emberként odaajándékozta a korongot Kulmalának, majd erőnek erejével sem tudta szerelni a finn-magyart, aki az orosz bekket eltartva egy kézzel húzta át a kapuson. Emberhátrányos góllal 1-4, az újabb potyaszagú vendégtalálat után Voris váltotta Kisst.

A lett portás ugyan már nem kapott több gólt, ám a záró húsz percben az előnyét kemény fizikai játékkal is őrző FTC a DVTK kései szerencsés szépítésével együtt kettőt megtartott a háromgólos fórból, a szezon egyik legfontosabb idegenbeli győzelmét aratva ezzel. Rendes játékidős sikerével a Ferencváros nemcsak a negyeddöntős szereplését biztosította be a DEAC előtt a záró fordulótól függetlenül, de az utolsó meccsét már lejátszó Csíkszeredát is megelőzve immár biztos, hogy az 5. helyen zárja az alapszakaszt. A DVTK a hazai pálya előnyével tehát nem tudott élni, de a dobogót még így is megszerezheti: ehhez Debrecenből kellene elhoznia mindhárom pontot a vasárnapi tévés meccsen (pontazonosság esetén ugyanis az egymás elleni mérleg neki kedvez a Brassóval szemben).

dvtk ftc bunyó

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Kellett már, hogy valami visszahozza az önbizalmat és tudást

   

A DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom edzői nyilatkozatai.

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Nem kezdődött jól a meccs számunkra, ennek a nyomát pedig végig vittük az egész találkozón. Ettől függetlenül nagy energiát mozgósítottuk a harmadik harmadban. Nem jött jól számunkra, hogy a saját emberünk kilőtte Razumnyakot, így egy értékes játékosunk nem tudta folytatni a meccset, szerencsére már jobban van. Mennünk kell tovább, vasárnap az utolsó alapszakaszmeccsünkön el kell hoznunk a három pontot Debrecenből a harmadik hely érdekében.”

Fodor Szabolcs (vezetőedző, FTC-Telekom): “Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Nagyon fontos volt ez a meccs számunkra, mert a két nappal ezelőtti találkozónk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Kellett már, hogy valami visszahozza azt az önbizalmat és tudást, ami bennünk van. Két nappal ezelőtt ez nem látszódott, de most nagyon jól tartottuk magunkat a taktikához, végig kontrolláltuk a meccset. A srácok megmutatták, hogy nem felejtették el, hogyan kell ezt a játékot játszani. Ha együtt van a csapat és mindenki közösen dolgozik egy célért, akkor komoly sikereket is el lehet érni.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1360 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Szabó, Gottlibet.
Kiss B.: 84,6% (Voris: 100%)
K
Nagy K.: 94,1% (Földes)
Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Miskolczi, Galajda
1
Marva, Hrabal, Nagy G., Sointu, Kulmala
Ilvessuo, Wehrs, Páterka, Kulesov, Berdnyikov
2
Karmeniemi, Seregély, Sailio, Kestilä, Betteridge
Szirányi, Bennett, Pecsét, Lövei, Blasko
3
Mesikammen, Boros, Tóth A., Kreisz, Turbucz
Skrabov, Mattyasovszky, Ritó, Vas, Farkas M.
4
Kozma, Kucsma, Farkas L. S., Bán, Galántai
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:47 FTC Karmeniemi Nagy G. Hrabal
0-2 09:19 FTC PP Nagy G. Hrabal
1-2 22:49 MIS Wehrs Ritó Ilvessuo
1-3 23:38 FTC Marva Kulmala Hrabal
1-4 31:24 FTC SH Kulmala
2-4 56:07 MIS Galajda Mattyasovszky Ilvessuo
34 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 12

A Fradi fontos miskolci sikere videón

 

A rangadó összefoglalója, benne potyaízű gólokkal mindkét oldalon.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum