Fontos helyezésekről dönthet a péntek délutáni maraton

   

Kora délutántól estig négy Erste ligás mérkőzést élvezhetnek végig a hazai liga szerelmesei.

Délután 14 órakor a sereghajtó FEHA19 az alapszakasz-elsőségért hajtó BJA HC-t fogadja. Az utolsó székesfehérvári mérkőzését játszó farmcsapat – amely vasárnap Ajkán fogadja a Fradit – nemrégiben tért vissza erdélyi túrájáról, az első két meccsen beszedett 12 gól után valamelyest stabilizálta a védelmet Anatoli Bogdanov: Gyergyószentmiklóson csak 2 gólt kapott csapata, igaz, a lőtt is elmaradt. A speciális egységekkel valamit kezdenie kellene a finn-ukrán vezetőedzőnek: Brassóban 2, Csíkszeredában 4, Gyergyóban 2 emberhátrányos gólt kapott a FEHA19, nem beszélve a Sportklubtól emberelőnyben beszedett három találatról. Folyamatosan keveri a kártyákat a fehérvári szakvezetés: a korábbi full-légiós első sort megbontották, legutóbb Németh Zalán került be Zohovs helyére, az ifjúsági korú játékosnak jelenleg egy pontja van a felnőttek között. A BJA nagy formában van, a hétvégi Magyar Kupa-siker után lendületből, minden harmadot megnyerve 5-1-re legyőzte a Fradit. Az MK-döntő győztes rávezetését végrehajtó Eetu Elo duplázott, mellette Galoha és Vorobjov is betalált, az akadémista játékosok közül ezúttal az idei második találatát jegyző Ritter Zalán iratkozott fel még a jegyzőkönyvbe. A negyedik bekkpárt érdekes módon kevésbé használja a BJAHC szakmai stábja: az MK-döntőt végigpadozó, nemrégiben a válogatottban is bemutatkozó Dóczi kettő, Varga Kaden egy cserét sem kapott az FTC ellen. Amennyiben a fővárosiak behúzzák hátralévő két mérkőzésüket – vasárnap az UTE ellen zárnak Pozsgaiék –, akkor a GYHK eredményétől függetlenül megnyerik az Erste Liga alapszakaszát, hiszen a két együttes idei mindhárom csörtéjét a BJAHC nyerte.

Magyarországi idő szerint 17:30-kor (helyi idő szerint 18:30-kor) a jelenleg még listavezető GYHK a kilencedik helyre bebetonozott DAB-ot fogadja. Vincze Péterék január 20-án csak hosszabbítást követően tudtak nyerni Dunaújvárosban, az ott elhullajtott pont akár az alapszakasz-elsőségükbe is kerülhet. Akkor az Acélbikák 33 perc után már három góllal is vezettek, de szokásukhoz híven a folytatásban összeomlottak, és Bodó ráadásban szerzett góljával a Gyergyóé lett a győzelem. A GYHK legutóbbi két mérkőzését a FEHA19 ellen vívta, s bár szoros meccseken behúzták mindkétszer a három pontot Szilassy Zoltán tanítványai, nagy kérdés, hogy a rájátszásra mennyire tudják felpörgetni a gárdát a mezőny hátsó részéhez tartozó ellenfelek. Az már biztosnak tűnik, hogy a bajnokság kanadai ponttáblázatát két gyergyói viszi el: a 63 pontos Brance Orban és az 57 egységet összegyűjtő Chris Bodó mögött a harmadik Elo csak 49-cel áll. A DAB csütörtökön – mint az idei szezonban megannyiszor – hamar háromgólos előnyt épített ki Brassóban, majd egy értelmezhetetlen (sokak szerint egyenesen gyanús) öngólt követően ismét összeomlott az együttes, s a végén 6-5-ös vereséget szenvedett. Első soros csatáraikra ugyanakkor nem lehetett panasz: Valtola duplázott, Ödman és Embrich 3-3 ponttal zárt. A felek idei mérkőzésein mindig a vendégegyüttes diadalmaskodott: október elején az akkor még jobb arcát mutató Dunaújváros 6-4-re győzni tudott Gyergyószentmiklóson.

18:30-kor a hatodik helyért küzdő DEAC a nyolcadik UTE-t fogadja. A hajdúságiaknak matematikai esélye még van a top 6-os helyezés eléréséhez, ehhez első körben mindenképp vissza kell vágniuk az MK-bronzmérkőzésen elszenvedett vereségért. Hetényi Zoltánék hárommeccses vereségszériában vannak: csíkszeredai győzelmük óta kikaptak Gyergyóban, hazai pályán három pontot adtak a Brassónak, majd a nagy rivális FTC ellen hosszabbításban alulmaradtak. A Magyar Kupa négyes döntőn a szakvezetés nem számíthatott két gólerős csatárra, a pontlista 6. helyén álló Spirkóra, valamint a 22 gólos Jan Daleckyre, visszatérésük nagy lökést adhatna az akadozó támadójátéknak. A bajnokságban alulteljesítő UTE továbbra is rendes játékidőben elért győzelem nélkül áll idegenben, 16 mérkőzésen mindössze 4 pontot gyűjtöttek Virág Csabáék. A Magyar Kupa-hétvége lökést adhat a lila-fehér alakulatnak, a Volán ellen tisztesen helytálltak, majd a bronzmeccsen végig vezetve, Kiss Patrik duplájával legyőzték péntek esti ellenfelüket. A szakmai stábnak ismét a védelem miatt főhet a feje, legutóbb Kiss Dániel és Jekunen is hiányzott, így ismét Nemes Benjáminnak kellett ötödik hátvédet játszania. Az idény elején az UTE hazai pályán le tudta győzni a debrecenieket, a következő két bajnokit viszont a DEAC húzta be.

A harmadik helyét egy esetleges rendes játékidős győzelemmel bebiztosítható DVTK azt az FTC-Telekomot fogadja, amely pedig az ötödik pozíciót szerezhetné meg egy 3 pontos sikerrel. A két együttes akár a rájátszás negyeddöntőjében is összefuthat, ám erre akkor mutatkozhat nagyobb esély, ha a Jegesmedvék odaérnek a dobogó alsó fokára és ellenfelet választhatnak az első körben. A miskolciak 10 napja nem játszottak mérkőzést, január 24-én négymeccses győztes szériájukat megszakítva a BJAHC otthonában kaptak ki simán 6-1-re. A Fradi is a káposztásmegyeri gárdánál vendégeskedett legutóbb, csütörtök este szintén csupán egy gólt ütve maradtak alul 5-1-re. Arany Gergely hiányában Nagy Kristóf védi a magyar bajnoki címvédő kapuját: a fordított alapállású hálóőr váltogatja 90% feletti és alatti teljesítményét, legutóbb például csak 80%-kal védett a Vasas Jégcentrumban. A két gárda eddig mindhárom mérkőzése egygólos vendéggyőzelmet hozott.

FTC vs DVTK

Fotó: Nagy Gábor Sándor / DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum