Hydro Fehérvár AV19?Graz 99ers 3-0

 

Hári Jánosék kapott gól nélküli sikernek örülhettek karácsony második napján.

Nincs jó formában a Graz, utolsó hat meccsből csak egyet nyert meg. A vendégek próbáltak ezen változtatni, erősen kezdtek, az elején Roynak többször is védenie kellett. A 3. percben Nilsson fellépett a támadáshoz, lövését a liga legjobb mutatójával rendelkező kapusa, Engstrand védte. Megmaradt a lendület, jó cserék követték egymást, Findlay ziccerét hárította a korábbi fehérvári kapus. Erdély passzát Horváth Milán lőtte kapura, kezdett bemelegedni a házigazda. A 9. percben egy kiugrás után nagyot védett Engstrand, a hazaiaknál maradt a korong, Hári tökéletesen találta meg Stipsiczet, a Capitals elleni nyerőember pedig könnyedén helyezett az üresen tátongó kapuba (1-0). Remekül kijátszott akció volt! A harmad második felében feljebb kapcsoltak az osztrákok, Yogan veszélyeztetett. Keményedett a küzdelem, a játékvezetők engedték, nem fújták szét a meccset. A folyamatos játéknak köszönhetően gyorsan repültek a percek. Újabb gól nem esett, egygólos magyar vezetéssel zárult az első húsz perc.

A középső felvonást jobban indította a Volán, ez emberelőnyt kamatozott. Bartalis lövésénél Engstrand nagyot védett. Jó volt a fórjáték, de nem sikerült megduplázni az előnyt. O?Brien korongeladása borzolta a kedélyeket, szerencsére nem lett nagyobb baj. A védekezés rendben volt, kevés grazi lövés jutott el Roy kapujáig. Sokat tett ezért Terbócs is, aki kulcspillanatban remekül blokkolt. A harmad derekán újabb emberelőny következett, ebből már sikerült betalálni. A 31. minutumban gyorsan felállt a speciális egység, Hári pedig lemásolta az első gólt: ezúttal Petannak adott remek keresztpasszt, aki a hálóba zúdította a pakkot (2-0). Nem volt unalmas pillanat a meccsen, Roynak a középkezdés után azonnal védenie kellett, majd a Findlay?Németh Kristóf páros próbálta harmadszor is eladni a gyors keresztpassz utáni lövést, ezúttal nem ért gólt a próbálkozás. Vértesé volt a következő ziccer, ez is kimaradt. Fegyelmezetten játszott a Constantine-csapat, negyven perc alatt egy kiállítást sem szedett össze és megérdemelten vezetett 2-0-ra.

Grazi attakokkal folytatódott az összecsapás. Agilisabb lett a vendégek játéka, sok időt töltöttek a támadó harmadban, helyzeteket viszont nem tudtak kialakítani. A Volán okosan és taktikusan védekezett, kockázatmentesen őrizte az eredményt. Az első tíz perc leteltekor még mindig 2-0 virított az eredményjelzőn. Az 51. percben egy Campbell?Leclerc összjáték lezárhatta volna a meccset, de nem sikerült betuszkolni a korongot. Egyre gyakoribbak lettek a hazai ellenakciók, míg a vendégek kezdték kedvüket veszíteni. A hajrában ismét felerősödtek az osztrák rohamok, felpörgött a játék. Korán lekorcsolyázott Engstrand is, 6 az 5 ellen támadtak Yoganék. Roy több bravúrjára is szükség volt ekkor. Nilsson megpróbálta az üres kaput, kevéssel tévesztett. Az 59. percben Hári tette fel a koronát remek teljesítményére, két gólpassza után a saját harmadában korongot szerzett és egész pályás üres kapus góllal lezárta az összecsapást (3-0). A végére Roy shutoutja is összejött, a szezonban ez volt a hetedik kapott gól nélküli meccse a Fehérvárnak. A 3-0-s siker után folytatás 30-án, pénteken, amikor a nemrég legyőzött Vienna Capitals érkezik a Raktár utcába.

avsg99_221226

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum