SC Csíkszereda–Corona Brasov 5-2

   

Gól nélküli első harmadot követően beindult a csíki emberelőnyös gépezet, Sofron István duplázott, Vesely szokatlan gólt szerzett.

A Csíkszereda védelméből hiányzott Kubát, az eltiltott Clarke, a régóta maródi Gecse Hugó, így a fiatal Bajkó Csongor mellé Reisz Áron csúszott vissza a harmadik bekkpárba, a támadóknál a szintén harcképtelen Casaneanu mezében viszont ott volt a frissen igazolt, ám hivatalosan csak a mérkőzés alatt bejelentett Vesely. A vendégeknél Toth és Garcia a román bajnokság légióskorlátja miatt nem állhatott Dave MacQueen rendelkezésére, valamint Valchar sem gyógyult még fel sérüléséből. A mérkőzés elején a Sportklub köszöntötte a nyáron visszavonult korábbi csapatkapitányt, Papp Szabolcsot.

A mérkőzés csíki rohamokkal indult, majd Becze húzott meg egy szép cselt Gajdó Balázs mellett, Polc hárított. Uralta a játékrészt a Sportklub –  másik oldalon Boriszenko előtt adódott a legnagyobb helyzet –, Péter Balázs fonák emelése a keresztvason landolt. A Brassóé volt az első emberelőny, de nem alakítottak ki nagy veszélyt, a kiegészülést követően Szkacskov helyzete zárta a harmadot.

A második felvonás elején Sofron Szkacskov tanári keresztpasszából emberelőnyben megszerezte a vezetést, majd egy újabb csíki kapuvast követően lemásolta első gólját a csíki emberelőnyös egység, a második létszámfölényes helyzetéből szintén Szkacskov átadásából lőtte ki a felsőt Sofron István. A szezon elején sokat kritizált csíki emberelőnyös játék a harmadik brassói kiállítás során is működött, igaz gól csak a kiegészülést követően született: Rokaly Szilárd ütött luftot, a lecsorgó korongot Szkacskov emelte be, 3-0. Rögvest szépített a Brassó, Zagidullin lövése kijött Adorjánról, a kipattanót Domingue lőtte be, 3-1.

A harmadik harmad elején Stach gyorsan visszaállította a három gólos differenciát. Az 50. percben Láday passzolt pontatlanul a védő harmadban, VanWormer centerezésből Schaber talált be, 4-2. A Brassó felzárkózását újabb két kiállításuk lassította, Sofronék hiába sorozták meg Polcot, ezekből nem voltak eredményesek. A hajrában egy csíki kisbüntetés alatt lekorcsolyázott Polc kapus is, de nem találtak be Kógerék. A kiegészülést követően Vesely ugrott volna ki, Boriszenko utolsó emberként akasztotta a frissen igazolt cseh csatárt, mivel a kapu üresen tátongott, így a szabályok értelmében újabb csíki gól született.

A Csíkszereda 5-2-re legyőzte a Brassót, így véget vetett három meccses vesztes szériájának, az alapszakasz során négyből háromszor jobbnak bizonyult a Coronánál. Az ötödik helyre előlépő Sportklub legközelebb jövő pénteken Gyergyószentmiklóson játszik, míg a negyedik helyen maradó Brassó szerdán fogadja a GYHK-t.

scc bra

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

Mi mindenkit bevontunk a játékba

   

A Sportklub vezetőedzője kiemelte, hogy számos csapattal ellentétben nem három sorral játszanak.

Tom Coolen (vezetőedző, Sportklub Csíkszereda): “Úgy gondolom, hogy ez egy igazán jó mérkőzés volt. Végig négy sorral játszottunk, nem hárommal, ahogyan számos csapat szokott, mi mindenkit bevontunk a játékba. A legjobb hátvédünk betegség miatt nem játszhatott, a másik védőnk el van tiltva, valamint egy harmadik sérüléssel bajlódik. Az este folyamán egy újabb olyan helyzet adódott, amikor egy csatárt kellett használnunk a védelemben, ami nem könnyű, de a fiúk igazán jó munkát végeztek, egymást segítve a pályán. Attila is jól védte a kapunkat. Az emberelőnyös játékunk is rendben volt, 2 vagy 3 gólt is szereztünk létszámfölényben. Mindent egybevetve remek este volt. Úgy látom, a város nagyon szereti a csapatunkat, mögöttünk vannak mindig, és ez csodás! Remek a hangulat, ami nagyon tetszik. Élvezem, jól érzem itt magam. Jégre lépett egy új játékosunk, aki nagyon jól dolgozott emberelőnyben, sokat segített nekünk. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Jó lesz így várni a karácsonyt!”

Strenk Hunor (másodedző, Corona Brasov): “Azt gondolom, magas hőfokú találkozó volt, ahogyan az elvárható az ilyen rangadók alkalmával. Ünnepi mérkőzés lévén tudtuk, hogy nagy közönség előtt fogunk játszani. Jó volt a hangulat. Az elején nagyjából kiegyenlített volt a játék. Két emberelőnyös góllal sikerült előre lépnie a hazai csapatnak. Megpróbáltunk felzárkózni, egy-két nagy helyzetet kihagytunk, melyet ha értékesítettünk volna, közelebb tudtunk volna férkőzni. A harmadik góljuk kicsit demoralizáló volt, de utána a gázpedálra léptünk, tudtuk, hogy nincs mit tartogatni. Megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe. Azt gondolom, a harmadik harmad elején bekapott korai gól megpecsételte a sorsunkat. Ha az nincs, akkor talán közelebb tudtunk volna férkőzni. Megérdemelt győzelem volt a hazai csapatnak.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Stefan, Gheorghies.
Adorján: 92,6% (Simo)
K
Polc: 90,5% (Tőke)
Ferencz Csibi, Farkas, Stach, Szkacskov, Rokaly Sz.
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Kóger, VanWormer
Salló, Láday, Sofron, Vesely, Részegh T.
2
Bors, Williams, Domingue, Kovács, Gliga
Reisz, Bajkó, Fodor, Becze, Péter B.
3
Gajdó T., Buda, Szabó, Zagidullin, Gajdó B.
Részegh Zs. A., Péter A., Rokaly N.
4
Vasile N. R., #6548, Vasile A.
Coolen Tom, Hozó Levente
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:22 SCC PP Sofron Stach Szkacskov
2-0 27:22 SCC PP Sofron Szkacskov Stach
3-0 38:05 SCC Szkacskov Rokaly Sz. Láday
3-1 38:50 BRA Domingue Zagidullin
4-1 40:48 SCC Stach Farkas Rokaly Sz.
4-2 49:03 BRA Schaber VanWormer
5-2 59:33 SCC EN Vesely
43 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 10

Videón Vesely bemutatkozó csíki "gólja"

   

A sima Sportklub-sikerrel záruló erdélyi derbi találatai, közte a friss csíkszeredai igazolás nem mindennapi góljával.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum