Négy Erste Liga-mérkőzéssel hangolódhatunk az ünnepekre

 

A Csíkszereda és az FTC kisebb, a DAB mélyebb gödörből mászna ki, míg az UTE első idegenbeli 3 pontját gyűjtené be péntek este.

A három mérkőzéses vesztes szériában lévő Csíkszereda magyarországi idő szerint 17:30-kor fogadja a Corona Brassót. A találkozó a román bajnokságba is beleszámít, így a brassóiak nem számíthatnak Rylan Tothra a kapuban. A Sportklub 12 napja nem játszott az Erste Ligában, a nemzetközi szünet előtt a harmadik harmadban 6 gólt kapva szenvedett 8-5-ös vereséget a Gyergyótól. A Corona kedden lőtt gól nélkül maradt alul a GYHK ellen, Sweeney, Domingue és Valchar hiányában akadozott a brassói támadójáték. Kovács Mátyás és Szabó Krisztián sem élete szezonját futja, a korábban lényegesen jobb teljesítményekkel előrukkoló támadók 2-2 pontnál tartanak az idei kiírásban. Az Erste Liga alapszakaszában ez lesz a két együttes utolsó mérkőzése, az első kettőn a Sportklub lenullázta ellenfelét, majd legutóbb a Brassó 5-2-re győzött Kóger 1+2 pontjának is köszönhetően.

bra ssc

Fotó: Corona Brasov

18:30-as kezdéssel rendezik az idei szezon negyedik (és minden bizonnyal utolsó) Fejér megyei rangadóját, ezúttal Dunaújvárosban, ahol a kilencedik Acélbikák fogadják a sereghajtó FEHA19-et. A DAB-nál november végén valami megtört, a DVTK elleni tévés mérkőzésen nyolcat kaptak, valamint emlékezetes körülmények közepette elvesztették egyik legjobb játékosukat, Erik Embrichet. Elmúlt hat Erste ligás meccsükön csak egyszer úszták meg 6 kapott gól alatt, a szezon elején parádézó Järvinen, Kovács Dávid duó az említett periódus alatt 41 gólt kapott. Hiába lőtt gólt az UTE ellen a frissen szerződtetett Dusan Kmec, valamint adott gólpasszt a veterán Mihálik, mindketten negatív plusz/mínusz mutatóval zártak. Az októberi értékelésünkben a szezon legnagyobb flopjának kikiáltott Joel Lammi  továbbra sem váltja meg a világot, egyre kevesebb jégidőt is kap Eronen mestertől, legutóbb már hetedik bekknek nevezték csak, nemrégiben a Fradi ellen -6-tal zárt. A szezon elején nagyot menő Pinczés Olivér is alsóbb sorokban jut szóhoz jobbára, október közepe óta pont nélkül szerénykedik. A FEHA19 eddig sem szűk játékoskeretét a héten további 3 játékossal toldotta meg, így ember legyen a talpán, aki kitalálja, Anatoli Bogdanov milyen felállásban küldi pályára tanítványait. Bár mindkét együttes nyeli a gólokat rendesen idén, egymás ellen fukarkodnak a találatokkal: a FEHA büntetőkkel elért 4-3-as sikere a leggólgazdagabb összecsapásuk, a DAB egyszer szintén szétlövésekkel nyert 2-1-re, majd november 20-án hazai pályán 3-1-re.

Szintén 18:30-tól fogadja a harmadik helyen álló DVTK Jegesmedvék a nyolcadik UTE-t. A miskolciak legutóbb Lövei Dávid emberelőnyös duplájával, valamint Voris kapus nagyszerű teljesítményével a Ferencváros otthonából hozták el a pontokat. Tokaji Viktor tanítványai rendre verik a mögöttük álló csapatokat, legutóbb november 20-án szenvedtek náluk hátrébb rangsorolt csapattól vereséget, akkor a DEAC otthonából távoztak üres kézzel. Lövei idei 14 pontjának a felét az elmúlt 6 mérkőzésen szerezte, míg Voris kapott gólátlagban a liga második legjobbja. A Fradi ellen újabb fiatalok gazdagodtak értékes játékpercekkel, a György Szilárd, Pecsét Bálint, Csiki Hunor Alpár negyedik sor több cserét is kapott. Az UTE továbbra is szörnyű idegenbeli mérleggel bír. Virág Csaba tanítványai a Megyeri úttól távol 11 mérkőzésen mindössze 3 pontot tudott gyűjteni, abból is kettőt Székesfehérváron. A védelem változatlanul nem áll stabil lábakon Pokornyi Dávid eltiltását követően, Tornyai -12, a juniorválogatott Balázsi Márton -7-es plusz/mínusz mutatót tud felmutatni. A pozitív oldalon mindenképp megemlítendő, hogy a 18 éves Ritecz Richárd legutóbb már 14 perc jégidőt kapott a DAB ellen, és első gólpasszát is megszerezte a felnőttek között. A lila-fehér drukkerek remélhetik, hogy Rajna, Pereszunko és Henttonen felgyógyul betegségéből, velük azért lényegesen kompaktabb az UTE játéka. Kiegészítő embereik kezdik elkapni a fonalat, Kovács Sebestyén mindkét derbin gólt lőtt, Madácsi Benedek mesterhármast szerzett a DAB ellen. A két együttes idei találkozóján mindkétszer vezetett az UTE, de csakúgy, mint a IV. kerületben, a Népkertben is leolvadtak a harmadik harmadban.

18 órától tévés mérkőzésen alapozhatja meg az ünnepi hangulatot a BJAHC és az FTC. A legjobb hazai mérleggel rendelkező Rozsomákok négy mérkőzés óta nem találnak legyőzőre, legutóbb a DEAC-nak hintettek egy nyolcast az 1+3-at összeszorgoskodó Viikilä vezetésével. A válogatottban nemrégiben debütáló Farkas Roland továbbra is ihletett formában véd, idén csupán egyszer zárt 90% alatt. A Fodor Szabolcsot eltiltás, Sarciá Antoninót súlyos sérülése miatt nélkülöző Fradi kedden pont nélkül maradt a DVTK ellen, Kreisz Brunó botjában maradt az egyenlítő gól, a 23 éves támadó idén csak derbimérkőzésen talált be. Brayden Low távozását követően már csak 12 csatárral rendelkezik a magyar bajnoki címvédő, de legutóbb Aku Kestilä is hiányzott már. A felek most először találkoznak egymással Káposztásmegyeren, a Tüskecsarnokban két nagyarányú BJAHC-győzelem született: Kangyal Balázs együttese előbb 5-1-re majd 4-0-ra verte a zöldeket.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI INFO
VB 12:20 LATSWE INFO
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum