DVTK Jegesmedvék–DEAC 7-1

   

Elátkozott debreceni este: a fél perc alatt hátrányba kerülő és Hetényit is elveszítő hajdúságiaknak szinte semmi nem jött be, szemben a miskolciakkal, akik a végére szépségdíjas gólokkal őrölték fel keleti riválisukat. Miskolczi Márk megmozdulását sokszor fogjuk még látni.

Rémálomszerűen indult a találkozó a vendégek számára. Nem elég, hogy rögtön a kezdő korongbedobás után hátrányba kerültek – 11 másodperc telt el, amikor a hazai csapatkapitány, Miskolczi a meccs első akciójából betalált –, rögtön a következő után Hetényit is elvesztették. A válogatott kapus roppant balszerencsés szituáció következtében szenvedett ijesztő vérző fejsérülést, egy erősen meglőtt korong csapódott valahogy szerencsétlenül a sisakjának, nem tudta folytatni a játékot, alig fél percet töltött a jégen. Remélhetőleg a riadalom nagyobb volt, mint amennyire komoly a baj valójában, Gönczi Lajosnak mindenesetre így rögtön az első percben be kellett ugrania a padról a jégtakarítás után, a második miskolci gólt már ő kapta a negyedik percben az előrelopakodó Ilvessuótól – a blogunknak frissen nyilatkozó Galajda gólpasszával tovább folytatta jó sorozatát. A harmad végefelé egy túl sok embert bosszult meg a DEAC, Sági keresztpassza után Szmirnov vágta be az előnyt. A szépítés után az egyenlítés is összejöhetett volna még a szünet előtt, Izacky jó lövőhelyzetből a hosszú vasat csengette meg.

Hazai kiállításokkal indult a középső harmad, a Jegesmedvék több mint egy percnyi kettős hátrányt védekeztek ki. Érett a vendéggól, egyre több Voris-bravúrra volt szükség, ám a debreceniek nem tudtak élni lehetőségeikkel, ez pedig nem maradt büntetlenül. A mérkőzés felén túl oroszos finesz eredményeként született meg a harmadik miskolci találat. Kulesov cselezte be magát a harmadba, közben végig nézte Razumnyak mozgását, jó ütemben tette be neki a kapu elé, a DVTK házi gólkirálya áthúzta magát védőjén, pimasz csellel fektette el Gönczit és hanyagul a kapuba helyezett. Hiába a 19–28-as kapura lövési mutató, a borsodiak fordulhattak kétgólos fórral a záró periódusra.

Amelynek elején hamar pontot is tettek minden kérdésre, méghozzá szépségdíjas találatokkal. Előbb egy pofás előnyös figurát rajzoltak fel, a Mattyasovszky mögött a hátrapasszra érkező Kiss Rolandra jött ki, majd Miskolczi varázsolt egy hazai jégen ritkán láthatót. A lábai között vette át Galajda passzát, ezzel át is verte védőjét, azzal a lendülettel tette is ki Mattyasovszkynak, aki ugyanolyan kihagyhatatlan helyzetből szerezhetett gólt, mint amilyenbe ő hozta Kisst alig fél perccel korábban. A debrecenieken az időkérés sem segített, a két demoralizáló gól láthatóan megtörte őket, a vége így kiütés lett: az 56. minutumban Kulesov is bevágott egy elé pattanó pakkot, 15 másodperccel a vége előtt pedig Vas János is betalált középről.

A végeredmény ebben a formában azért túlzó, a meccs több periódusában is Voris tartotta a hazaiakat, akik azonban hiába zártak hattal kevesebb kapura lövéssel, egyrészt sokkal jobban sáfárkodtak helyzeteikkel, másrészt látványos támadások végén szereztek önbizalomnövelő találatokat. Vasárnap mindkét együttes folytatja, a DEAC hazai jégen javíthat a DAB ellen, míg a miskolciak a rivális BJA otthonában játszanak rangadót.

dvtk deac galajda

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Külön öröm, hogy újabb fiatal játékosaink kaptak lehetőséget

   

A DVTK Jegesmedvék–DEAC vezetőedzői nyilatkozatai.

Tokaji Viktor (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Az eredményjelző csalóka lehet, nem éreztem ekkora különbséget a két csapat között. De az biztos, hogy nagyon sokat dolgoztunk, okosan járattuk a korongot. A második harmadban kissé sokat adtunk az ellenfélnek. Próbáltuk a hibákat minimálisra csökkenteni, mert ismerjük az ellenfél erősségeit. Örülök neki, hogy ezt követően végig tudtuk kontrollálni a meccset, miként annak is örülök, hogy ilyen jól szálltunk bele a meccsbe és jól kezdtünk. Hetényi Zolinak mielőbbi jobbulást kívánok ezúton is. Az volt a kulcs, hogy remekül kezdtünk, majd az idő nekünk dolgozott és a játéknak minden elemében jók voltunk. Külön öröm, hogy újabb fiatal játékosaink kaptak lehetőséget, éltek is ezzel. Köszönjük, hogy ebben a borongós időjárásban a szurkolóink kilátogattak erre a meccsre, reméljük, hogy nekik is egy jó élményben volt részük.”

György József (vezetőedző, DEAC): “Szerintem nem volt benne a mérkőzésbe a 7-1-es végeredmény. Szűk kerettel tudtunk kiállni, majd jött Zoli sérülése, ami megfogott minket, igaz Lajos jól állt be. A harmadik harmad elején, amikor bekaptuk a két gyors gólt és időt kértem, akkor már kissé szétestünk. Megvoltak a helyzeteink, talán három gólt is úgy kaptunk, hogy nekünk volt helyzetünk, majd az ellentámadást kihasználták. Jó dolgot kiemelni nem tudok, mert nagyon rosszul kezdtünk. Visszajöttünk a meccsbe, de a DVTK megérdemelten nyerte meg a meccset, a helyzeteiket a végletekig kijátszva értékesítették. Ezt mi a végén már sem fizikailag sem mentálisan nem tudtuk feldolgozni.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 655 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Mokrai, Szabó.
Voris: 97,4% (Kiss B.)
K
Hetényi: 50,0% (Gönczi L.: 80,0%)
Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
1
Bogesic, Zalamaj, Spirko, Dalecky, Sági
Ilvessuo, Wehrs, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Bukor, Szoszunov, Izacky, Szmirnov, Novotny
Petko, Szirányi, Vas, Farkas, Blasko
3
Molnár G., Vokla, Kozma, Molnár D., Borbát
Trozsák, Ritó, Károly
4
Karda
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:11 MIS Miskolczi Vojtkó Mattyasovszky
2-0 03:17 MIS Ilvessuo Galajda Wehrs
2-1 16:04 DEB PP Szmirnov Sági Molnár D.
3-1 33:08 MIS Razumnyak Kulesov
4-1 41:55 MIS PP Kiss R. Mattyasovszky Miskolczi
5-1 42:24 MIS Mattyasovszky Miskolczi Galajda
6-1 55:52 MIS Kulesov Razumnyak Wehrs
7-1 59:46 MIS Vas Szirányi
32 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 6

Miskolczi varázslatos gólpasszt adott Mattyasovszkynak

 

A DVTK Jegesmedvék–DEAC meccs szebbnél szebb találatai négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum