Hydro Fehérvár AV19?Innsbruck 4-5

 

A magyar ICEHL-csapat három túlórás vereséget követően ezúttal egy utolsó percben kapott góllal maradt alul aktuális ellenfelével szemben.

A legutóbb visszatért Magosi Bálint mellett Henrik Nilsson is játékra jelentkezett, Bartalis István és Vértes Nátán viszont továbbra is hiányzott a Fehérvárból. A kapuban ezúttal Oliver Roy kezdett. A középkezdés után Campbell gyorsan ziccerbe került, tisztán lőhetett, nem ért célt. Az Innsbruckon nem látszott a ?buszláb?, energikus játékuknak köszönhetően uralták a harmad első felét. Az 5. percben Kuralték 2 az 1 ellen kontrázhattak, ez kimaradt, majd a vendégek pillanatai következtek. A 9. percben Findlay, nem sokkal később Fournier is szabálytalankodott, bő másfél percig 5 a 3 ellen támadhattak a látogatók. Gyorsan megjáratták a korongot és a liga legjobb emberelőnyös sora lecsapott: Leavens keresztpasszát Shaw lőtte a hálóba (0-1). A szimpla hátrányt szerencsére sikerült kivédekezni. A gól után feljebb kapcsolt a Volán, átvette a játék irányítását. A 18. percben góllá érett az akarat: Campbell kézzel lekapott egy magas passzt, beszáguldott a harmadba, a középen egyedül érkező Hárihoz játszott, aki a felsőbe vágta a pakkot (1-1).

A középső felvonás is hazai helyzettel indult, Nilssonék ügyeskedtek, gólt viszont az Innsbruck szerzett. A 22. percen 3 az 1-es kontra végén Leavens benézett középre, majd passz helyett pontos lövést küldött a kapuba (1-2). Újra futhatott az eredmény után a Fehérvár. Petanék többször is gyanús körülmények között huppantak jégre, a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot, magasan volt a faulthatár. A 27. percben sikerült egyenlíteni: O?Brien távolijába Kuralt remekül szúrt bele a kapu előtt (2-2). Öt az ötben felállt a Volán, O?Brienék hatalmas tűzijátékot rendeztek McCollum ketrece előtt. A termetes hátvéd két blokkolni igyekvő innsbruckit is kilőtt. Felpörgött a rájátszás-keménységű mérkőzés, élvezetes volt a csata. Érett a hazai gól, de elég volt egyetlen védelmi kihagyás és ismét a látogatóknál volt az előny: szép csiki-csuki végén Coulter emelt az üres kapuba (2-3). A hajrában Findlay passzolt Petanhoz, aki túl közel került McCollumhoz, fonákja fölé szállt. Hiába volt sokkal jobb a házigazda és lőtt többet kapura (18-8), a vendégek mehettek előnnyel a szünetre.

Ahogy várható volt, hazai attakok vezették fel a záró harmadot. A Nilsson-O?Brien bekkpár nagyon élt, több gólhelyzetet is kialakítottak. Fokozódott a nyomás McCollum kapuján, a 47. percben góllá érett a fölény: egy elhozott buli után Petanról teljesen elfeledkeztek a védők, aki szenzációs mozdulattal, a lába között áthúzta a pakkot, majd a gólvonal mögé csúsztatott (3-3). 10 perccel a vége előtt Magosival szemben szabálytalankodtak, ráadásul elcserélték magukat a látogatók. Két percig 5 a 3 ellen támadhattak Sarauerék. Nem hagyták veszni az esélyt: Petan lekészítését Hári elemi erővel vágta a kapuba (4-3). Nem sokáig vezetett a Volán, egy perccel később egy eladott korongból Shaw emberhátrányban kiugrott, ezt még védte Roy, a kipattanót Coulter tuszkolta be (4-4). Elkeseredett küzdelem folyt a mindent eldöntő gólért. Több volt a hazai helyzet, McCollum ihletett formában védett. 20 másodperc volt már csak hátra, mindenki a hosszabbítást várta, amikor Bourque távolija beakadt, így a vendégek mindhárom pontot elvitték a Raktár utcából (4-5).

A Hydro Fehérvár AV19 drámai csatában 5-4-es vereséget szenvedett, a nemzetközi szünet után Bécsben lép jégre november 15-én, kedden.

avshci_sae

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum