Ha valaki azért kerül el valahonnan, mert neki van a legtöbb tapasztalata, az rossz indok

 

Majoross Gergely mesélt az érsekújvári modellről, a csapat idei sikerének titkairól, arról, hogyan élte meg a válogatott stábból való kikerülést és a MAC Extraligából távozását, s még sok minden másról.

A sportnapilap készített nagyinterjút a Nové Zámkyval szárnyaló magyar edzővel, néhány fontosabb gondolatot kiemelünk a teljesség igénye nélkül. A szlovák (és a magyar) hokikultúráról: ?A legnagyobb különbséget a tradícióban látom. Nyilván a magyar jégkorongozásnak is szép a hagyománya, a sportág múltjában vannak olyan nagyszerű pillanatok, amelyekre büszkén emlékszünk vissza. Nekünk fontos, hogy felkerültünk a C-csoportból a B-be, majd a divízió I-ből az A-csoportba, immár harmadik alkalommal. A szlovák jégkorongozás meg a 2002-ben szerzett világbajnoki címére, a 2022-es olimpiai bronzérmére, az NHL-ben játszó sztárjaira, a csehszlovák válogatott és a közös bajnokság örökségére büszke ? ők teljesen más szinten vannak, amiből sok minden adódik. Az egyik a sportág népszerűsége és beágyazottsága a társadalomban. A másik a felhalmozódott szakmai tudás, amelyet az egykori játékosok edzőként továbbadnak. Nem is jó kiindulási alap a velük való összehasonlítás, a legtöbb, amit tehetünk, hogy ezen nem rugózunk ? a szlovák jégkorong úgymond más kávéház. (…) Az elmúlt évad óriási sikert hozott nekik, az olimpiai bronzérem után mámorban úszott az ország. Az NHL-draft csak feltette az i-re a pontot, miután az első két körben három szlovák játékos is elkelt. Arról nem is beszélve, hogy Nagymihályról Pavol Regenda NHL-szerződést írhatott alá, és úgy néz ki, hogy ott is fogja kezdeni az idényt. Mégis azt mondják, hogy nagyon kevés az utánpótlás-játékosuk, hogy nincs elég topbajnokságban játszó hokisuk. Magyarországról nézve a tizede is nagyon sok lenne.?

Arról, hogyan élte meg a válogatott stábból való kikerülését: ?Én akkor is elmondtam: nem gondolom, hogy bárhol le van írva, hogy Majoross Gergelynek a felnőttválogatott mellett kell dolgoznia. Elfogadtam a döntést, bármi is volt az oka. Csak az indoklás nem tetszett. Hogy valaki azért kerül el valahonnan, mert neki van a legtöbb tapasztalata, ez rossz indok. Vitatkozni nem tudok vele, de nekem fejlődési lehetőség sincs benne. Ha azt mondják, hogy nem vagy jó szakmailag vagy emberileg, akkor el tudok gondolkozni rajta, hogy jogos vagy nem jogos, miként fejlődhetnék, léphetnék előre. Ettől függetlenül mindig a magyar jégkorong-válogatott rendelkezésére fogok állni, ha szükség van rám, örömmel segítek. De ezen manapság már nem gondolkozom.?

Majoross sok más mellett elmondta azt is, mindig fontosnak tartotta, hogy megdőljenek azok a tévhitek, hogy csak külföldi edző tud minőséget hozni, nálunk nincs tudás, nem vagyunk elég szorgalmasak, nem értünk hozzá. Az azóta a Slovan és a Nitra elleni rangadókat is kiütéses győzelemmel behúzó érsekújvári trénerrel készült teljes interjú ide kattintva olvasható el szövegesen, videós formában pedig íme:

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum