24 óra alatt szerezhet két győzelmet az újvárosi nyertes

 

A DAB és a DEAC is három pontot gyűjtött péntek este, szombat délután egyikük újabb győzelemmel gazdagodhat, míg a Tüskecsarnokban a Jegesmedvék vendégeskednek.

A Dunaújvárosi Acélbikák péntek este fontos győzelmet arattak az UTE fölött, aminek köszönhetően megelőzték a lilákat és a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Csíkszeredát és feljöttek a tabella hetedik helyére. Újpesti győzelmüket stabil védekezésüknek köszönhették az újvárosiak, a két évvel ezelőtt csapat nélkül maradó Kovács Dávid 40 lövést hárított. A győztes gól is a hátulsó egységhez fűzödött, Léránt René mattolta az 56. percben Rajnát. Bár Újpesten nem volt a csapatban Varga Arnold, összeállni  látszik Niko Eronen csapatának védekezése, a liga két utolsó gárdáját 1-1 gólon tartották, a DVTK ellen is csak üres kapura kapták az ötödiket. A DEAC meglepetésre a Vasas Jégcentrumban vette el a BJAHC veretlenségét, hat gólt ütöttek a korábban átlagban kevesebb mint két gólt kapó Rozsomákoknak. A váratlan győzelmet a harmadik sor szállította: Molnár Dávid duplázott, Révész Marcell megszerezte idei második találatát, mellé kiosztott 3 asszisztot is, egy mérkőzésen több pontot jegyzett, mint az előző 10 mérkőzésen összesen. A debreceni első sorra mindig lehet számítani, a BJAHC ellen mindhárom sztárlégiósuk 2-2 pontot szerzett, Spirko 18 pontjával a bajnokság legeredményesebb játékosa. A többször kiemelt gyenge DEAC emberhátrányos védekezés is rendben volt péntek este, Hetényi vezetésével hat kisbüntetést is kibekkeltek. A délután 15 órakor kezdődő dunaújvárosi összecsapást az a csapat viheti el, aki jobban tud regenerálódni pénteki mérkőzését követően, mindkét együttes este 20 óra után végzett Budapesten. A felek már találkoztak egymással az előszezonban, akkor Debrecenben a hazaiak 6-3-ra nyertek.

A balul sikerült Kontinentális Kupa-szereplését követően először játszik az Erste Ligában az FTC-Telekom. A vesztett pontok tekintetében a bajnokságban legjobban álló zöld-fehér alakulat az ötödik DVTK Jegesmedvéket fogadja a Tüskecsarnokban. A Fradi az előző hétvégén Franciaországban szerepelt, gólzáporos mérkőzésen kapott ki a házigazda Angers együttesétől, majd a Csíkszereda is legyőzte Fodor Szabolcsékat. Az Erste Liga legjobb kapottgólt-átlagával rendelkező Arany Gergely a hétközben blogunknak adott interjújában fejtegette a Fradi idei szezonját. Az az egy biztos, hogy a szenzációs szezonrajtot produkáló Nagy Gergő mellett ? a csapatkapitány több mint 2 pontot átlagol meccsenként ? a többi magyar játékos egyelőre betlizik, Kreisz Brunó két gólpasszal áll, a veterán Tóth Adrián egyet tudott összehozni, míg a magyar bázisú bajnokságba másodszorra hazatérő Kozma Dávid még ennyit sem. A DVTK egy hatpontos erdélyi túrát követően megszorongatta a BJAHC-t, ám legyőzni nem tudta, majd magabiztosan hozta el a pontokat Dunaújvárosból. Tokaji Viktor legényei testvériesen osztják el a pontokat egymás között,  már 13 játékosnak áll legalább két egység a neve mellett. Voris kapus is beváltja a hozzá fűzött reményeket, 93,6%-os védési hatékonysága a második legjobb a ligában. A Jegesmedvéknek az emberelőnyök kihasználásán van mit javítaniuk – eddig mindössze 15%-ban értékesítik lehetőségeiket -, de elképzelhető, hogy erre nem az FTC a legjobb ellenfél, a zöldek mindössze kétszer kapituláltak hátrányban, sőt Brayden Low révén van létszámhátrányos találatuk is.

DEAC vs DAB

Fotó: DEAC / Facebook

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum