Gaudreau 3 gólpasszal debütált a Columbusban

 

A Jackets a Calgary volt klasszisával könnyedén győzött a Pittsburgh ellen. 10 mérkőzésből öt is 3-2-re végződött.

Az NHL-előszezon második napján összesen 10 mérkőzést rendeztek, ebből pedig 4 olyan találkozó volt, ahol a csapatok kétszer is megmérkőztek egymással. Kezdésként a Calgary oda-vissza verte a Vancouvert, egyszer hazai pályán, egyszer idegenben. A Flames a saját közönsége előtt könnyedén nyert 4-0-ra a Dan Vladar, Oscar Dansk páros vezetésével, amely együttesen ért el shutoutot. A Calgaryban bemutatkozott a nyáron a Floridától megszerzett Jonathan Huberdeau, aki rögtön egy győztes góllal tette le a névjegyét. A visszavágó a Rogers Arenában már szorosabb meccset hozott: ezt a vendégek 3-2-re nyerték a hosszabbításban Michael Stone találatával.

huberdeau 2

Két meccset játszott egymással Columbusban a Blue Jackets és a Penguins is. Az első találkozót a vendégek nyerték 3-2-re a hirtelen halálban, óriási hajrával. A Pens részéről Corey Andonovski egalizált 55 szekundummal a vége előtt, a ráadásban pedig Jason Zucker lőtte a vendégek győztes gólját. A második találkozón már nem voltak ilyen izgalmak, a Jackets sima 5-1-gyel húzta be a meccset. A Columbusban Jakub Vorácek és Justin Danforth mellett három ponttal zárt az a Johnny Gaudreau is, aki a nyáron tette át székhelyét Calgaryból Ohióba.

Két meccset játszott a bajnok Colorado is, egyet Minnesotában, egyet pedig hazai jégen a Vegas ellen. A Wild megverte a bajnokot, miután a hosszabbításban a korábban egy gólpasszt is jegyző Ryan Hartman találatával begyűjtötte a pluszpontot. A Minnesota öröme azonban nem lehet felhőtlen, mert a harmadik harmad elején bokasérülést szenvedett a csapat legnagyobb klasszisa, a tavaly 108 pontot szerző Kirill Kaprizov. Az Avalanche a minnesotai vereség után javítani tudott Denverben, miután 3-1-re verte a Vegast. Az Avs a befejező húsz percben játszott kimagaslóan: ebben a játékrészben szerezte mindhárom találatát Alex Beaucage, J. T. Compher és Bowen Byram révén.

Az Edmonton semmi esélyt nem adott a Winnipegnek: már a 41. másodpercben megszerezte a vezetést Markus Niemeläinen révén, és végül sima 4-0-val abszolválta a meccset. A Calvin Pickard, Stuart Skinner kettős összesen 29 védéssel nullázta le a Jetset. A Buffalo a sírból hozta vissza a meccset és nyert 4-3-ra Washingtonban. Az amerikai fővárosban a Sabres egy perccel a befejezés előtt egalizált Jack Quinn emberelőnyös góljával, majd a ráadásban Vinnie Hinostroza találatával a győzelmet is behúzta.

3-2-re győzött az Anaheim is az Arizona vendégeként, mégpedig oly módon, hogy a Coyotes két gólja keretbe foglalta a vendégek három találatát. A Ducks két legjobbja a három gólpasszt kiosztó Rocco Grimaldi, valamint a két találatot előkészítő és a győztes gólt szerző Isac Lundeström voltak. A játéknap ötödik és egyben utolsó 3-2-es győzelmét a San José aratta a Los Angeles ellen. A Sharks kétszer szerzett vezetést a rendes játékidőben, amire kétszer válaszolt a Kings, harmadszor viszont már nem volt erre lehetősége erre, mert Logan Couture a hirtelen halálban vette be Matt Villalta kapuját.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum