Hydro Fehérvár AV19?Olimpija Ljubljana 2-3

   

A magyar együttes egy 62 másodperccel a vége előtt kapott góllal maradt alul a szlovénekkel szemben.

A hazai szezonnyitón sem tudott teljes kerettel kiállni a Hydro Fehérvár. A régóta maródi Tim Campbell mellett kisebb sérülés miatt hiányzott Henrik Nilsson, a Salzburg ellen egymeccses eltiltást kapott Erdély Csanád, Magosi Bálint ujját pedig az edzésen lőtték el, rá egy hónapig nem számíthat a szakmai stáb. Bekezdett a Ljubljana, pár másodperc elteltével Roy máris ziccert fogott. Lendületben maradtak a látogatók, a 6. percben Sondja lecsapott egy korongra, ismét a kapus lett a végállomás. A vendégek fölénye emberelőnyt kamatozott, Roy repkedett a vasak között, gól nélkül pergett le a kiállítás. A harmad második felében próbálta felvenni a ritmust a Volán, Hári ütőjét kiverték a kezéből, hevesen reklamált, mehetett a büntetőpadra. Roy vezérletével ezt az emberhátrányt is sikerült kivédekezni. Ahogy visszajött a kiállított, Némethék meglógtak, de az utolsó átadásba hiba csúszott. A 15. percben Cepon megkerülte a kaput, ez is kimaradt. Öt az ötben többször felálltak a szlovének. A hajráig kellett várni az első hazai ziccerre, a pár pillanattal korábban tanárian blokkoló Stipsicz szerzett korongot, Newellhez passzolt, de nem sikerült góllal zárni a 2 az 1 elleni kontrát.

A 2-8-as kapura lövési statisztikát hozó nyitó harmadnál a folytatásban sokkal jobb játékra volt szükség a Volántól. Vértes lövését Magovac blokkolta, a másik oldalon Bericic egyedül törhetett kapura, Roy sokadik bravúrját is bemutatta. Jól pörögtek a fehérvári lábak, O?Brien és Newell veszélyeztette Morrone kapuját. Stipsicz nagyon élt, egyéni akcióját követően a középre tett korongját nem tudták betuszkolni a társak. Erving kiállítása jelentette az újabb esélyt, a meccs első gólja továbbra is váratott magára. A 32. percben Findlay, Fournier, Kuralt háromszögelés után Morrone hatalmasat védett. Az előzőhöz képest ellentétes harmadban uralta a jeget a Fehérvár. Keményedett a küzdelem, hatalmas ütközések színezték a játékot. A 38. percben kirobbant a feszültség a játékosokból, Petan és a nála jóval nagyobb darab Cepon csapott össze, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. A hajrában ritkán látott góllal szerzett vezetést a Ljubljana. Egy eladott koronggal kiléphettek volna a szlovénok, Roy messze elhagyta a kapuját, de felszabadítás helyett Magovachoz passzolt, aki az üres kapuba lőtt (0-1).

A szünet alatt kiheverte a potyagólt a Volán, Hári kivédekezett kiállítása után fordult a kocka. Cepon kisbüntetéséből sikerült egyenlíteni. Előbb Hári varázsolt, ebből még nem lett gól, majd a 45. percben Findlay és Fournier játszottak össze a kéknél, utóbbi elemi erejű bombát küldött a hálóba (1-1). Jó tempójú oda-vissza hoki következett, főleg fehérvári helyzetekkel. Vértes Nátán remekelt, az idén visszatért fiatal támadó többször is összekuszálta a ljubljanai védelmet. A védő harmadban olykor kihagyott a koncentráció, a legnagyobb vendéghelyzetek a könnyelműen eladott korongokból adódtak. Az 52. percben egy ilyenből indult az ellenakció, Garreffa köszönte szépen és gólig vitte a szólót (1-2). Idegessé váltak Sarauerék, sok volt a pontatlanság. Az 56. percben Vértes beszáguldott a kapu elé, elsőre még nem ért célt, megkerülte a kaput és kiegyenlített (2-2). Gyönyörű gól volt! Hajtott a győzelemért a Volán és ez lett a veszte. Egy perccel a vége előtt sokadszorra is elcsúszott a védekezés, Cimzar pedig egy kipattanót értékesítve megnyerte a meccset övéinek (2-3).

A Hydro Fehérvár AV19 3-2-re kikapott, hétfőn szintén hazai jégen a Voralberg ellen lehet javítani.

avsoll_220923

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum