Szergacsov, Cirelli és Cernák 8 évre a Tampáé

 

A szabadügynökpiac árnyékában több szerződéshosszabbítás és csere született, ezekből foglaljuk össze a legfontosabbakat.

A friss Stanley Kupa-győztes Colorado a cserestop előtt megszerzett Artturi Lehkonen szerződéstét toldotta meg újabb 5 évvel. A Montrealtól megszerzett csatár 2027-ig összesen 22,5 millió dollár kap majd kézhez, ami évente 4,5-öt jelent számára. Az Avalanche által legyőzött Tampa Bay Lightning három kulcsjátékosával, a Mihail Szergacsov, Erik Cernák, Anthony Cirelli trióval egyezett meg a folytatásról, de oly módon, hogy mindhármójuk új kontraktusa csak 2023-ban lép életbe. További közös nevező, hogy mindhárom játékos 8 esztendőre, azaz 2031-ig kötelezte el magát a délkeleti klubhoz. Szergacsov ezen időszak alatt évi 8,5, Cirelli 6,25, Cernák pedig 5,2 milliót kap majd.

A Calgary Johnny Gaudreau elvesztése után Nyikita Zadorovot tömte ki. Az orosz hokis 2 évig marad az albertai nagyvárosban, összesen 7,5 millióért. Megegyezett a folytatásról Reilly Smith és a Vegas is. A 31 éves csatár sokáig az egyik lekeresettebb játékos volt a trade deadline előtt, a Knights azonban akkor nem adta el az egyik legjobb szélsőjét, sőt most hosszabbított vele. Az új szerződés értelmében Smith a következő három esztendőben összesen 15 millió dollárral gazdagodik majd. A Vegas már Smith aláírása előtt is a bérkeret felett volt, ezt követően pedig már 8,5 millióval állt a felső határ felett. A tavalyi szezonban végig a bérkeret szorításában lévő Vegas ezért komoly lépésre szánta el magát és megvált az egyik legjobb csatárától, az évi 7 milliót kereső Max Paciorettytől. A 33 éves szélső Carolinába került egy később maghatározott ellenértékért, amit a felek egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. A Knigths ezzel a lépéssel még mindig valamivel több mint egy millióval van a sapka felett, így biztosan várható még mozgás a játékoskeretben. Eközben a Hurricanes eddig sem gyenge csatársora tovább izmosodott a veterán szélsővel, hiszen Pacioretty mellett ott lesz még a Sebastian Aho, Andrej Szvecsnyikov, Teuvo Teräväinen, Martin Necas kvartett is.

A St. Louis Blues két játékosával kötött egyezséget: a csatár Robert Thomas 8 esztendőre, a hátvéd Nick Leddy 4 évre kötelezte el magát a 2019-es bajnokcsapathoz. Utóbbi játékos fizetése idényenként 4 millió lesz, az előbbi éves fizetése viszont 2,8 millióról 8,125-re ugrott fel. Az Edmonton stábja sem tétlenkedett, négy esztendővel meghosszabbította a kiváló képességű, de legalább annyira renitens viselkedésű Evander Kane kontraktusát. Kane a következő négy évben 20,5 milliót kap majd, ami évi 5,125 milliót jelent. Végezetül meg kell említeni az idei draft első és negyedik választottját, a Juraj Slafkovsky, Shane Wright párost, akik aláírták első kontraktusukat az NHL-ben, az úgynevezett belépő szintű szerződést (ELC). A Montreal választottja a lehető legmagasabb újoncszerződést kapta, ami a következő három esztendőre évi 4,45 milliót garantál, míg a Seattle draftoltjának be kell érnie évi 950 ezerrel.

Slafkovsky sign

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum