Ryan McDonagh a Nashville-ben folytatja

 

A Tampa Bay ezzel a lépéssel óriásit vágott a fizetési sapkán.

Az elmúlt három szezonban döntőt játszó – és abból kettőt meg is nyerő – Tampa Bay kimaxolta a kollektív szerződésben rejlő hibákat, ami sokaknak nem tetszett. A klub a fizetési sapkával trükközött, mégpedig oly módon, hogy az alapszakaszban egy adott játékost hosszútávú sérültlistán tartott (LTIR), akinek a fizetése nem számít a bérkeretbe. A sérült helyére hozhatott mást, a rájátszásban pedig már aktiválhatta a sérült játékost, mert a playoffban már nincs felső limit a fizetésekre.

Az újabb trükközést elkerülendő a klub megvált a kiváló hátvédtől, Ryan McDonagh-tól, akiért a Philippe Myers, Grant Mismash kettőst kapta a Nashville-től. A két játékos közül Myers egy 25 éves hátvéd, akinek 142 NHL-mérkőzése van, amelyeken 33 pontot szerzett. Mismash, a 23 éves csatár tavaly 57 mérkőzést kapott a Nashville farmcsapatában, a Milwaukee Admiralsban. McDonagh elcserélésével a Lightning 6,75 millió dollárral csökkentette a bérkeretét, de ez még nem jelenti azt, hogy a Tampa kint lenne a vízből. A Bolts ugyanis még ezzel a cserével is 1 millióval van a plafon felett, miközben három játékosának továbbra sincs szerződése, közte annak az Ondrej Palátnak, aki a Lightning támadósorának egyik legfontosabb láncszeme.

A Nashville Ryan McDonagh-val egy támadásban, de leginkább védekezésben kiemelkedően játszó hátvéddel gazdagodott. A 33 éves bekk bármikor képes 30-35 pontot felpakolni a táblára, miközben elképesztő védőmunkát végez. Az idei szezonban 22 és fél percet átlagolt meccsenként, hátrányban pedig közel három és felet, amivel a Tampa Bay legfoglalkoztatottabb játékosa volt. Emellett 137 blokk került a neve mellé az alapszakaszban, ami szintén a legtöbb volt a csapatban. Teljes karrierje során 430 lövést állított meg a playoffban, ami NHL-rekord.

mcdonagh nashville 2

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum