Szabályos volt-e Kadri győztes gólja?

 

Az NHL nem tagadja, hogy túl sok coloradói játékos volt a jégen.

A Stanley Kupa döntőjének negyedik mérkőzése előtt, amikor kiderült, hogy Nazem Kadri visszatér a jégre, sokan azt hitték, csak korlátozott jégidőt fog kapni. A csatár azonban végül nemcsak 19 percet játszott, hanem győztes gólt szerzett a hosszabbításban, amivel a mérkőzés főszereplője lett ? a játékvezetőkkel együtt. A hirtelen halálban szerzett találat előtt ugyanis az Avalanche csúnyán elcserélte magát, amit a játékvezetők nem vettek észre. Az alábbi videón tökéletesen látni, hogy Kadri jóval hamarabb lép a jégre, mint Nathan MacKinnon, aki másodpercekkel később megy le a pályáról, és nincs is az előírt másfél méteres körzetben. Az esetet Jon Cooper Tampa-edző szóvá is tette a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, nem leplezve csalódottságát, ami persze nem csoda, hiszen ha befújják a rossz cserét, Kadri nem szerezhetett volna győztes gólt, helyette emberelőnyben a Tampának nyílhatott volna esélye a kulcsfontosságú mérkőzés megnyerésére.

A gól után sok szurkolóban vetődött fel a kérdés, hogy Cooper miért nem reklamált, és főleg miért nem nézette vissza az esetet a játékvezetőkkel. Nos, azért, mert a szabály ezt egyszerűen nem teszi lehetővé ebben a játékszituációban. Erre lett volna lehetősége les esetén, vagy kapusakadályozásnál, a rossz cserét viszont nem lehet videózni, azt a pályán lévő négy játékvezető valamelyikének kell(ett volna) azonnal befújnia. A mérkőzést követően az NHL és a játékvezetők testülete, a Hockey Operations is összeült, hogy megvitassa az esetet. Ezen a megbeszélésen a négy játékvezető ? köztük talán az egész ligában a legjobbnak tartott Wes McCauley ?, jelezte, hogy nem láttak túl sok embert a jégen. Ettől függetlenül a liga később kiadott egy közleményt az esetről, amelyben a játékvezetőket nem hibáztatták, viszont nem is vitatták, hogy valóban túl sok coloradói játékos tartózkodott a jégen.

A fináléban összesítésben 3-1-re vezet az Avalanche. Az ötödik mérkőzést péntek éjjel rendezik Denverben, így a Colorado egy esetleges győzelemmel hazai pályán zárhatná le a sorozatot.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum