Colorado-sikerrel indult a Stanley Kupa-döntő

   

Az Avalanche a hosszabbításban győzött Andre Burakovsky góljával.

A denveri alakulat sokkal jobban, veszélyesebben és dominánsabban játszott a címvédőnél, és teljesen megérdemelten győzött a Stanley Kupa-döntő első mérkőzésén 4-3-ra. A találkozó előtt mindkét oldalon több nyitott kérdés volt az összeállítások tekintetében. A hazai szurkolókat felemás érzések tölthették el, hiszen a kapuban ott volt ugyan Darcy Kuemper, a csatársorból viszont hiányzott a Nazem Kadri, Andrew Cogliano páros. A vendégeknél már sokkal jobb volt a helyzet, ott volt az első sor centere, Brayden Point, aki legutóbb a Toronto elleni hetedik mérkőzésen léphetett jégre. A hazai pályán játszó Coloradón egyáltalán nem látszott a két kulcsember hiánya, fantasztikusan kezdett és rögtön a kapujához szegezte a Tampát. Az erőteljes kezdésnek gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen a játékrész közepén szűk kettő perc alatt Gabriel Landeskog és Valerij Nyicsuskin is mattolta a Bolts védelmét. A menetrendszerű válasz attól a Nick Paultól érkezett, akit a cserestop előtt szerzett meg a Tampa az Ottawától. A vendégek azonban nem sokáig örülhettek, mert az Avs gólra váltotta első emberelőnyét, és 3-1-es állással mehetett pihenőre.

A második játékrészben a Colorado nem vette le a lábát a gázról és tovább ostromolta Vasziljevszkij kapuját. Az orosz hálóőr viszont szörny-üzemmódba kapcsolt és sorra hatástalanította a hazai lövéseket. A sok kihagyott helyzet természetesen megbosszulta a magát, ráadásul 48 másodperc alatt kétszer is, így pillanatok alatt elolvadt a hazaiak fórja. Először Kucserov zsenialitása után szépített Ondrej Palát, majd Mihail Szergacsov lőtt egy két kapuvasat érintő gólt, így a 34. percben kezdhettek mindent elölről a csapatok. A két gyors gól alaposan megfogta a Coloradót és látni lehetett, hogy szükségük van a szünetre, hogy rendezni tudják a soraikat. Ez sikerült is, hiszen a harmadik harmadban Rantanenék ugyanazzal az elánnal játszottak, mint az első húsz percben. A két csapat közötti aktivitást a lőlap is kiválóan szemlélteti: amíg a középső harmadban csak eggyel lőtt többet kapura az Avs, addig az elsőben és harmadikban egyaránt +7 volt a különbség a hazaiak javára. A harmadik játékrészben ráadásul látványosan feljavult a Colorado védekezése, ennek köszönhetően pedig Kuemper kapuját csak öt lövés találta el ebben a húsz percben.

A Tampát egyértelműen Vasziljevszkij tartotta meccsben, ám a hosszabbításban már ő is tehetetlennek bizonyult. A hirtelen halálra áthúzódó kiállítást még kivédekezte a Bolts az orosz kapus vezetésével, a büntetés letelte után viszont már ő is tehetetlennek bizonyult Andre Burakovsky lövésénél. A fináléban az első meccset megnyerő csapatok 75,6%-kal nyerték meg a Stanley Kupát, ha pedig ezt a sikert hazai pályán érték el, akkor ez 83,1%-ra nőtt. Nyikita Kucserov kiosztotta a 100. gólpasszát a playoffban. Ehhez 131 mérkőzésre volt szüksége, ami minden idők hetedik legjobb eredménye.

kucserov 100 assist

NHL, 2022. június 15.:

Colorado?Tampa Bay 4-3 h. (a párharc állása: 1-0)
G: Landeskog, Nyicsuskin, Lehkonen, Burakovsky ill. Paul, Palát, Szergacsov

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum