Kane-triplával győzött az Edmonton

 

Az Oilers előnybe került a Calgary ellen. Szépített a Rangers, egy győzelemre a söpréstől a Tampa Bay.

A Battle of Alberta harmadik felvonását Edmontonban rendezték, ahol az Oilers nagyon simán győzött 4-1-re a Calgary ellen. A Rogers Place-ben az első harmadban a hazaiak 21-7-re nyerték a kapura lövéseket, de ekkor még nem tudták bevenni a kiválóan mozgó Jacob Markström kapuját. A másodikban viszont nagyon gyorsan megtörték a svéd ellenállást, köszönhetően az Evander Kane, Leon Draisaitl, Connor McDavid triónak, amely az első 12 percben összesen 10 pontot szerzett. Kane kereken hat perc alatt összehozott egy klasszikus triplát, a német csatár négy gólpasszt adott, míg az Oilers kapitánya hármat. 4-0 után a meccs második felében mindössze két említésre méltó esemény történt. Az első, hogy a Flames becsületét öt perccel a befejezés előtt Oliver Kylington megmentette. A másik, hogy Milan Lucic, a vendégek csatára nagyon csúnyán beleszállt Mike Smith-be, a hazaiak kapusába, akit le is kellett cserélni, de később visszatért és befejezte a mérkőzést. Evander Kane az Edmonton történetének harmadik játékosa, aki klasszikus mesterhármast lőtt, korábban ez csak a Wayne Gretzky (1983), Petr Klima (1991) párosnak sikerült.

A Tampa nagyon simán verte 5-1-re a Floridát és egyetlen győzelemre került attól, hogy kisöpörje az állami riválisát. A Tampa szerezte meg a vezetést az első harmad közepén, amire az alapszakaszt megnyerő Panthers még a játékrész vége előtt válaszolni a tudott. A második játékrész elején a Bolts nagyon gyorsan visszavette a vezetést, amit Steven Stamkos duplázott meg pontosan a meccs közepén. 3-1 után a Florida hiába ment előre, a bajnokcsapat nagyon taktikus játékkal őrizte az előnyét, a hajárban pedig két üres kapus góllal valószínűleg a továbbjutást is eldöntötte. Azért csak valószínűleg, mert 0-3 után is volt példa a fordításra, de csak négyszer a 201 esetből. A Tampában Stamkos duplázott, Nyikita Kucserov pedig négy pontot szerzett. Az orosz szélsőnek ez volt a 19. meccse a playoffban, amikor minimum három egységgel zárt. Ezzel hatodik az örökranglistán Wayne Gretzky (59), Mark Messier (30), Jari Kurri (28), Denis Savard (21) és Jaromír Jágr (20) mögött.

kucserov

Ami nem sikerült a Floridának, sikerült a Rangersnek: győzött a Carolina ellen és az összesített 0-3 helyett 1-2-re áll. A New York mindengyik harmadban lőtt egyet, ennyi pedig elég volt a sikerhez, köszönhetően annak, hogy Igor Sesztyorkin ismét bombaformában védett. Az összesen 43 lövést hárító orosz hálóőr mellé Mika Zibanejad tudott felnőni, aki egyet lőtt fórban és előkészítette Chris Kreider győztes találatát. Kreidernek ez volt a 30. találata a rájátszásban, ezzel feljött a második helyre Mark Messier-t megelőzve. A lista első helyén Rod Gilbert áll 34 góllal.

NHL, 2022. május 22.:

Tampa Bay?Florida 5-1 (a párharc állása: 3-0)
G: Stamkos (2), Perry, Cernak, Kucserov ill. Reinhart

NY Rangers?Carolina 3-1 (a párharc állása: 1-2)
G: Zibanejad, Kreider, Motte ill. Niederreiter

Edmonton?Calgary 4-1 (2-1)
G: Kane (3), Hyman ill. Kylington

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum