26 év után nyert playoffpárharcot a Florida

   

Ismét Carter Verhaeghe volt a Panthers megmentője. Győzött a Calgary, és a Rangers is készülhet a hetedik mérkőzésre.

A Florida a hosszabbításban győzött 4-3-ra Washingtonban, ennek köszönhetően megnyerte a Washington elleni csatát. Az amerikai fővárosban teljesen kiegyenlített küzdelem folyt, a rendes játékidőben mindhárom játékrész döntetlenre végződött. Az elsőben érintetlenek maradtak a kapuk, a másodikban egy-egy gól született, a harmadikban pedig kettő-kettő, mégpedig oly módon, hogy a Capitals egy perccel a befejezés előtt T. J. Oshie révén egyenlített és harcolta ki a ráadást. A hirtelen halál nem tartott sokáig, mert a ráadás harmadik percében Claude Giroux centerezését Carter Verhaeghe fonákkal bevágta, és a második körbe lőtte a csapatát. Verhaeghe egészen fantasztikus formát mutatott az utolsó három mérkőzésen: akárcsak most, a negyedik találkozón is győztes gólt lőtt a hosszabbításban, míg az ötödik összecsapáson 5 ponttal járult hozzá a Florida sikeréhez. A Panthers legutóbb 1996-ban nyert playoffcsatát, amikor Keleti konferencia döntőjében a Pittsburghöt ejtette ki. A 26 éves sikertelenség az NHL leghosszabb aktív negatív sorozata volt. A Florida sikerével ez a kétes dicsőség a Torontóra szállt, amely 2004 óta nem nyert playoffpárharcot, most a címvédő Tampa elleni hetedik meccsen törhetné meg az ?átkot?.

Életben maradt a Dallas, miután hazai pályán 4-2-re győzött a Calgary ellen. Az American Airlines Centerben kettesével potyogtak a gólok: az első duplát a Stars lőtte, majd kettőt a Flames, majd ismét kettőt a hazaiak. 2-2 után Miro Heiskanen juttatta vezetéshez a zöldeket a 38. percben. A fennmaradó valamivel több mint egyharmadnyi játékidőben a Flames hiába ment előre rendületlenül, a meccs legjobbjának választott Jake Oettinger kapuját nem tudták többször bevenni. A Stars győzelmét végül szűk egy perccel a befejezés előtt Tyler Seguin biztosította be egy üres kapuba lőtt találattal.

A New York Rangers kétgólos hátrányból fordítva győzött 5-3-ra Pittsburghben, és ennek köszönhetően saját közönsége előtt fogadhatja majd a Penguinst a mindent eldöntő hetedik összecsapáson. A PPG Paints Arenában a nyitó felvonás a Pensé volt két góllal, ám a második harmad első felében a Rangers fordított: Mika Zibanejad 74 szekundum alatt duplázott, majd Chris Kreider vert be egy emberelőnyt. A hazaiak Malkin szólóban szerzett góljával még a második szünet előtt egyenlítettek, így egálról vágtak neki az utolsó húsz percnek. A két csapat gyakorlatilag már a hosszabbításra készült, amikor másfél perccel a befejezés előtt Louis Domingue talán az év legnagyobb potyájával győzelemhez segítette a Rangerst. A végeredményt Andrew Copp állította be egy üres kapuba lőtt góllal, annak a Foxnak az átadásából, aki összesen 4 gólpasszal zárta a meccset. Chris Kreider karrierje 8. győztes gólját lőtte a rájátszásban, ezzel megdöntötte Mark Messier klubrekordját.

kreider 2022po

NHL, 2022. május 13.:

Washington?Florida 3-4 h. (a párharc végeredménye: 2-4)
G: Dowd, Bäckström, Oshie ill. Lomberg, Giroux, Barkov, Verhaeghe

Dallas?Calgary 4-2 (3-3)
G: Hintz, Raffl, Heiskanen, Seguin ill. Stone, Backlund

Pittsburgh?NY Rangers 3-5 (3-3)
G: Carter, Rust, Malkin ill. Zibanejad 2, Kreider 2, Copp

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum