Háromgólos hátrányból győzött a Florida

 

A játéknap másik két mérkőzésén a Rangers és a Calgary is hátrányból fordított. Carter Verhaeghe 5 pontot szerzett.

A Florida őrült meccsen győzött 5-3-ra a Washington ellen, ezzel egyetlen mérkőzésre került a továbbjutástól. A párharc ötödik meccsének az első fele a Capitals dominanciáját hozta, ugyanis a duplázó T.J. Oshie-nak és a hibátlanul védő Ilja Szamszonovnak köszönhetően a vendégek már 3-0-ra is vezettek. A Panthers csak a mérkőzés derekán érkezett meg a meccsbe az összesen öt pontot szerző és minden gólban szerepet játszó Carter Verhaeghe jóvoltából. A center ütötte a Florida első gólját, majd gyorsan kiosztott két gólpasszt, amivel a hazaiak nyolc perc alatt eltüntették a különbséget. A Verhaeghe-show a befejező húsz percben is folytatódott: ő maga lőtte a negyediket a harmadik harmad elején, majd a hajrában előkészítette Claude Giroux találatát. Carter Verhaeghe egy mérkőzésen szerzett 5 pontja új franchise-rekord, a korábbit Ray Sheppard tartotta 4 egységgel 1996-ból.

A New York Rangers életben maradt, miután kétgólos hátrányból fordítva, szintén 5-3-ra győzött a Pittsburgh ellen. A Penguins az első és a második harmadban lőtt egyet, majd a mérkőzés derekán jött a meccs fordulópontja, amikor Sidney Crosby megsérült egy ütközés következtében. A vezérét elvesztő Pens játéka szétesett, a Rangers pedig ezt kihasználva két és fél perc alatt fordított, de Jake Guentzel fél perccel később egyenlített. Akárcsak Floridában, itt is 3-3-ról indult az utolsó húsz perc, amiben már csak a New York volt eredményes. Filip Chytil emberelőnyben szerzett vezetést a Rangersnek a harmadik percben, Ryan Lindgren pedig egy üres kapuba lőtt góllal biztosította be a hazaiak sikerét.

Rangers-Filip-Chytil

A Calgary 3-1-re győzött a Dallas ellen és Floridához hasonlóan egyetlen győzelemre került a második körtől. Az első két harmad teljesen kiegyenlített játékot, 16-16 lövést hozott mindkét oldalon. A gólok számában viszont jobban állt a Stars, miután Jason Robertson találatával a mérkőzés derekán lépéselőnybe került. A befejező húsz percre felborult az addig látott egyensúly, hiszen a Flames 16-5-re nyerte a játékrészt és vele együtt a harmadot 3-0-ra. A hazaiak Mikael Backlund révén egyenlítettek, majd szűk négy perccel később, a harmad közepén Andrew Mangiapane révén megszerezték a vezetést. A győzelmet Trevor Lewis biztosította be 58 másodperccel a befejezés előtt.

NHL, 2022. május 9.:

NY Rangers?Pittsburgh 5-3 (a párharc állása: 2-3)
G: Fox, Lafreniere, Trouba, Chytil, Lindgren ill. Guentzel (2), Letang

Florida?Washington 5-3 (3-2)
G: Verhaeghe (2), Hörnqvist, Reinhart, Giroux ill. Oshie (2), Schultz

Calgary?Dallas 3-1 (3-2)
G: Backlund, Mangiapane, Lewis ill. Robertson

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum