Villach?Hydro Fehérvár AV19 3-2

   

Hiába a kétgólos fehérvári villámkezdés, a vendéglátó osztrákok túlórában behúzták az elődöntő első összecsapását.

A korongbedobás után nekirontott ellenfelének a Fehérvár. Shaw szabályosan földbe döngölte ellenfelét, a szerzett korongokból jöttek a helyzetek is. Mindössze másfél percet kellett várni a gólra: Mihály a támadóharmadban elhozta a bulit, a pakk Nilssonhoz került, a társak elzárták a védőket, a bekk közelebb lopta magát és pontos lövést küldött a kapuba (0-1). Megsorozta összezavarodott ellenfelét a Volán: egy perc sem telt el, amikor Kuralt kapu mögötti passzát Hári vágta a hálóba (0-2). A párharc előtt sokan találgatták, hogy a meccsritmusból érkező osztrákok vagy a pihentebb magyarok lesznek-e előnyben. Bartalisék megadták a választ, a nyitó harmadban végig gyorsabbak és energikusabbak voltak ellenfelüknél. A nagy lelkesedésben Tirronen és Fournier összeütköztek, szerencsére a kapus hamar felpattant, így nem lett baj a dologból. Kétgólos előnye birtokában okosan játszott a Constantine-csapat, a hazaiaknak komoly gondot okozott átjutni a semleges harmadon. A liga egyik legfélelmetesebb támadógépezete mindössze hatszor lőtt kapura. A keménységre sem lehetett panasz, az ütközések után rendre az osztrákok húzták a rövidebbet. A hajrában Karhunen ketrece előtt pattogott veszélyesen a korong, Bartalis kétszer is próbálkozhatott, nem ért célt.

Óriási hazai helyzettel indult a középső felvonás: Krastenbergs elszáguldott a szélen, Tirronen kivetődve, bárddal tisztázott a kapura húzó csatár elől. Feljebb kapcsoltak Schofieldék, öt az ötben is többször felálltak, messze nem volt lefutott a mérkőzés. Terbócsék védekezni kényszerültek és kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. Az osztrák fölény emberelőnyt kamatozott, Horváth Milán mehetett a büntetőpadra. Rövid ideig állt a játék, az egyik játékvezető keze megsérült, a villachi stáb sietett a segítségére. Jó védekezéssel sikerült kihúzni az emberhátrányt, melynek végén Lindner lövését magabiztosan fogta Tirronen. A 29. percben szépített a házigazda: nem tudtuk kihozni a pakkot a harmadunkból, Karlsson szélről leadott távolija a kapuban kötött ki (1-2). Moderer kapott kisbüntetést, nem sikerült visszaállítani a korábbi különbséget, sőt, a 34. percben Lindner köténygóllal kiegyenlített (2-2). Kezdődhetett minden elölről. Magukhoz tértek a fehérváriak, többet kezdeményeztek: Sarauer szólózhatott, Karhunen bravúrral hárított. Újabb gól nem esett, ahogy egy elődöntőhöz illik, az utolsó harmadra maradt a döntés.

A záró játékrész elején emberelőnybe került a Volán, Kosmachuk szabálytalanul lebirkózta Shaw-t. Fontos lett volna betalálni, ehelyett egy elcsúszó hátvéd hibáját kihasználva Moderer kapukerülés után veszélyeztetett. A másik oldalon Atkinsonék lövései rendre elakadtak a blokkban. A fehérvári letámadás olykor az első harmadbelit idézte, a kapu előtti hatékonyság már nem, 10 perccel a vége előtt még mindig 2-2 virított az eredményjelzőn. Többet támadott a magyar csapat: Mihály a szélről, Jacobs középről próbálkozott, mindkettőt fogta Karhunen. Most a karintiaiak szorultak be a kapujuk elé, az eredmény nem változott. Az 56. percben gyors passzok után jutottak helyzetig Hughesék, Tirronen repkedett a ketrec előtt. A pörgős és izgalmas hajrá sem hozott gólt, pedig Campbell bombája után Fournier majdnem betette a kipattanót, míg a másik oldalon Krastenbergs egyedül törhetett volna kapura, szerencsére nem volt elég gyors az átadás és visszaértek a hátvédek. A Fehérvár AV19 történetének első ICE-elődöntője hosszabbításban dőlt el.

A rájátszás szabályai szerint újabb húszperces játékrész következett, a csapatok öt az öt ellen játszottak az első gólig. Nem óvatoskodtak a játékosok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 62. percben eldőlt a mérkőzés: Richter a szélről középre passzolt, a korong elakadt egy fehérvári korcsolyában, a lendületből továbbkorcsolyázó osztrák támadó lecsapott rá és közelről a hálóba lőtt (3-2).

Az első harmad játéka és eredménye után több volt ebben a meccsben, de keseregni nincs idő, szombaton, Fehérváron lehet egyenlíteni.

PH-VSV-Action-Photo2

fotó: VSV/Krammer

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum