Pustertal?Hydro Fehérvár AV19 4-5

   

A magyar csapat hiába volt háromgólos hátrányban az első harmadot követően, a második húsz percben megfordította a mérkőzést, aminek köszönhetően söpréssel búcsúztatta a ligaújoncot, és ausztriai szereplése során először elődöntőbe jutott.

A kezdéssel nem volt gond, magabiztosabbnak és lendületesebbnek tűnt a magyar csapat. Az 5. percben gyors akció futott a jégen, Ikonen középről leadott lövését Tirronen védte ? a házigazda jelezte, nem kívánja eljátszani az áldozati bárány szerepét. A 8. percben megszerezte a vezetést a Pustertal: nem sikerült kiütni a korongot, Gerlach bedobó körből leadott lövését védte Tirronen, a kipattanó visszakerült az amerikaihoz, aki megkerülte a kaput és a másik oldalon becsúsztatta a pakkot (1-0). A gól után Campbell ült ki két percre, esély sem volt gyorsan válaszolni. Az emberhátrányt ugyan sikerült kivédekezni, a korong viszont a harmadunkban maradt. Egy távoli lövés utáni kipattanóra Willcox érkezett a leggyorsabban (2-0). Feljebb kapcsoltak Háriék, de Sholl kapus a korábbiakhoz képest jobb formát mutatott. Felpörgött a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A hajrában Tirronen védett egy szólót, Petan elvesztette a fejét, fellökte ellenfelét, őt is kiállították. Rosszkor jött az emberhátrány, főleg, mert a hazaiak három gyors passzal átjutottak a Volán védelmén, a mattig kijátszott akciót Stukel fejezte be (3-0).

Nem volt ekkora különbség a csapatok között, mint amit a nyitó harmad eredménye sugallt, de igencsak kapaszkodni kellett, hogy már a negyedik meccsen meglegyen a továbbjutás. Kevin Constantine feltüzelte övéit a szünetben, Bartalisék nekiestek ellenfelüknek. A 27. percben beindult a gólgyártás: egy saját harmadból indított akció során Fournier előretörése meglepte a védelmet, átadására a második hullámban Shaw érkezett és a felső sarokba lőtt (3-1). A meccs felénél Hárit kiszórták a játékvezetők, ez csak ideiglenes akadályt jelentett. A kivédekezett emberhátrány után óriási Pustertal lövés zúgott el centiméterekkel Tirronen kapuja mellett. Az ellentámadásból Mihály belőtt korongjára Magosi berobbant és egyre csökkentette a hátrányt (3-2). A maroknyi Volán-tábor még a második gólt ünnepelte, mikor jött az egyenlítés: 22 másodperccel később Fournier távolija egy védőről Hári elé pattant, aki az üres kapuba lőtt (3-3). Érezhetően megrogytak az észak-olaszországiak, és mikor a 38. percben Nilsson kapu mögötti passzából Shaw közelről megfordította az állást, az első harmad után örömmámorban úszó hazai táborból füttyszó hallatszott (3-4).

A remek második felvonás után a szezon legfontosabb húsz perce következett. A harmad eleje a kapusokról szólt, Tirronen másodjára hárított egy életerős távolit, míg Sholl mamuttal állta útját a fehérvári próbálkozásnak. Nagyon jöttek a hazaiak, a Volán 32-ese nem unatkozott a ketrece előtt. A 48. percben egy eladott korong után ismét Tirronen védett, a gólvonal előtt keresztbecsúszó korongot aztán eltakarították a bekkek. Időnként sikerült a támadó harmadban tartani a pakkot, értékes másodperceket nyerve. Az 51. percben Dahlroth ?atkinsonozott? egyet, szépen kerülgette a védőket, majd lövéssel zárta az egyéni akciót. Gyorsak és erőszakosak voltak Bardaróék, tüzeltek is minden helyzetből, nem csoda, a szezonjukért küzdöttek. A Fehérvár Tirronen vezérletével állta a sarat és fegyelmezetten játszva ekkor már a kiállításokat is sikerült elkerülni. Bármivel is próbálkoztak, mindig útjukat állta egy magyar test, korcsolya vagy ütő. A hajrában Sholl is lekorcsolyázott, Bartalis köszönte szépen, korongot lopott és üres kapus góllal a legjobb négy közé lőtte csapatát (3-5). A végén Harju még kozmetikázott az eredményen, ez már nem számított (4-5).

Történelmi naphoz történelmi tettek illenek. A Hydro Fehérvár AV19 ehhez tartotta magát és egy pocsékul sikerült első harmad után a padlóról felállva megfordította, majd megnyerte az összecsapást. A Volán összesítésben 4-0-ra nyerte a párharcot és története során először bejutott az osztrák bajnokságban a legjobb négy közé.

pusavs_20220315

fotó: Foppa Iwan/HC Pustertal

A negyeddöntő mérkőzései:

Március 9., szerda: Hydro Fehérvár AV19?Pustertal Wölfe 8-1

Március 11., péntek: Pustertal Wölfe?Hydro Fehérvár AV19 2-6

Március 13., vasárnap: Hydro Fehérvár AV19?Pustertal Wölfe 5-2

Március 15., kedd: Pustertal Wölfe?Hydro Fehérvár AV19 4-5

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum