Hydro Fehérvár AV19?Pustertal 5-2

 

Kevin Constantine csapata a harmadik sikerét is behúzta az olaszországi csapat ellen, így kedden a söprésért léphet jégre.

A negyeddöntő harmadik összecsapásán villámrajtot vett a Volán. Mindössze 31 másodperc után Nilsson kapura tett korongja elakadt a blokkban, a vendégek Sholl kapussal az élén csak nyomozták azt, Shaw eszmélt a leggyorsabban és az üres kapuba helyezett (1-0). A folytatásban is főként a hazai ütőkőn táncolt a korong, Campbell bombájánál emelkedett a pulzusszám, ez még nem ért célt. A 4. percben már nem volt pardon: Kuralt száguldott be a harmadba, visszapasszolt a második hullámban egyedül érkező Shaw-hoz, aki gyönyörű mozdulattal elfektette a kapust, majd a hálóba lőtt (2-0). A Pustertalnak időre volt szüksége, mire magához tért a két gyorsan bekapott gól után, biztosan nem így tervezték a kezdést. Tirronen magabiztos volt a kapuban, minden próbálkozásukat hárította. A 14. percben óriási védelmi hiba kellett a szépítéshez: Jacobs a saját kapuja előterében keresztbe vezette a pakkot, nem számított Bardaróra, aki a semmiből ott termett, elvette tőle és közelről betalált (2-1). Egy perccel később, mielőtt vérszemet kaptak volna a vendégek, egy jó letámadás végén Shaw elé került a korong, akinek lövése megpattant, és Kuralt vagy egy védő lábáról a gólvonal mögé csorgott (3-1). A szünetig az eredmény nem változott, kétgólos fórral mehettek pihenni Háriék.

A középső játékrész elején Erdély léphetett volna ki egy hosszú indítással, odaértek a védők. Atkinson kiállítása után védekezni kényszerültek az addig jól pörgő fehérváriak. Tirronen vezérletével kitartott a védelem, sikerült többször is kiütni a korongot. Egy ilyen alkalommal Magosi lövésig jutott, majd Kristensen veszélyesen rálökte a kapura, szerencsére nem sérült meg. A vendégek nem tudtak élni az emberelőnyükkel, egyenlő létszámban viszont közelebb jöttek: Stukel kiküzdött korongját Hannoun vágta a kapuba, a 28. percben ismét egyre csökkent az előny (3-2). Magára talált a Pustertal, többet kezdeményeztek, ami újabb emberelőnyt kamatozott. Shaw ült ki két percre, Tirronen bravúrokat bemutatva őrizte a vezetést. Sikerült túlélni ezt a nehéz időszakot, a hajrá már Volán-fölényt hozott. A 39. percben egy kapu előtti kavarodást követően Willcox nekiesett Mihálynak, aki okosan nem ütött vissza, kiharcolva egy emberelőnyt. Nemsokára Caruso is követte társát a büntetőpadra. Az 5 a 3 elleni játék még a szünet előtt gólt hozott: Petan felkorcsolyázott, kereste a lövőhelyzetet, szép csellel letérdeltette a blokkolni igyekvő védőt, majd a hálóba zúdította a korongot (4-2). A második pihenő előtt jókor jött a nyugtató gól.

Caruso áthúzódó kiállítása és Bardaro harmadvégi, játékvezetőknek előadott magánszáma után a záró felvonást is kettős emberelőnyben kezdhette Volán. Petan nem teketóriázott, gyorsan eleresztett egy bombát, a kipattanóra Kuralt érkezett, ezúttal Sholl kapus került ki győztesen a csatából. Nem sikerült begyötörni az ötödiket, ami valószínűleg lezárta volna a mérkőzést. A Pustertal nem tudott ritmust fogni, emiatt nőtt a feszültség a játékosokban, egyre több lett az összekapaszkodás, főleg a kapu előtt takarítottak kőkeményen a bekkek. 10 perccel a vége előtt Bardaro és Terbócs találtak egymásra, 4 a 4 ellen folytatódott a meccs. Gól ekkor sem született, peregtek a percek, ez a Fehérvárnak kedvezett. A vendégek semmit sem tudtak kezdeni a Constantine-csapat taktikus játékával, idegességükben az 57. percben a támadó harmadban szedtek össze egy kiállítást. A fórban Mihály meghúzta a szélen, középre tett korongját Atkinson bevágta, végleg eldöntve a mérkőzést (5-2). Az utolsó másodpercekben még Willcox próbált elégtételt venni Terbócson, ám hiába püfölte a sisakját, a 34-es nem állt kötélnek.

Három mérkőzés és kilenc lejátszott harmad után bátran kijelenthetjük, hogy a Hydro Fehérvár a jobb csapat, Háriék nem véletlenül vezetnek összesítésben 3-0-ra. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a párharc négy győzelemig tart, továbbra sem szabad lassítani és akkor a Volán beléphet egy 15 éve dédelgetett álom kapuján, akár már kedden a négy közé juthat az osztrák bajnokságban.

avspus_20220313

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

A negyeddöntő programja:

Március 9., szerda: Hydro Fehérvár AV19?Pustertal Wölfe 8-1

Március 11., péntek: Pustertal Wölfe?Hydro Fehérvár AV19 2-6

Március 13., vasárnap: Hydro Fehérvár AV19?Pustertal Wölfe, 5-2

Március 15., kedd: Pustertal Wölfe?Hydro Fehérvár AV19, 19.45

Március 18., péntek: Hydro Fehérvár AV19?Pustertal Wölfe*

Március 20., vasárnap: Pustertal Wölfe?Hydro Fehérvár AV19*

Március 22., kedd: Hydro Fehérvár AV19?Pustertal Wölfe*

*ha szükséges

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum