Hydro Fehérvár AV19?Dornbirn 3-4

   

A fehérváriak hiába küzdöttek nagyot, ha nyertek volna, akkor sem érték volna el a BL-szereplést érő második helyet.

Hazai akciókkal kezdődött a mérkőzés. Hári kapu mögüli ráfordulása és Kuralt ismétlése is sokat ígért, gól egyikből sem lett.  A 4. percben Fournier szabálytalansága megakasztotta a támadójátékot. A fórt kihasználta a Dornbirn: O?Donnell visszapasszát Hancock a bedobókörből vágta a hálóba (0-1). A gól megfogta a magyar csapatot, a kezdeti támadások után a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Nehéz volt feltörni az osztrák védelmet, ebben a pontatlan passzok is nagy szerepet játszottak. A harmad derekára Tirronennek is egyre több dolga akadt. A 13. percben újra villant a Buldogok második sora: korongszerzés után a kapu mögül Spencer találta meg O?Donnellt, aki kapásgóllal büntette a védők határozatlanságát (0-2). Háriék nem voltak elég élesek, hiányzott egy-két jó csere, amiből ritmust foghattak volna, így a szünetig az eredmény nem változott. Atkinson próbált változtatni, szép csellel helyzetbe hozta magát, próbálkozását Lundin hárította. A Fehérvár mindössze 6 kapura lövéssel és 2-0-s hátrányban zárta az első játékrészt.

A középső felvonás kisebb technikai szünettel indult: az első akciónál elmozdult Tirronen kapuja, a játékvezetők is besegítettek, gyorsan sikerült kijavítani a hibát. Jóval harcosabb Volán érkezett vissza a folytatásra, Bartalis középre tett korongja okozott zavart. Lendületben maradtak a fehérváriak, többnyire a dornbirni harmadban folyt a játék. A lövésekkel se volt gond, alaposan körbelőtték Lundin kapuját, aki állta a sarat. A nem egészen három sorral érkező vendégek fáradtnak tűntek, alig tudták megtartani a korongot, több tilost is ütöttek. Petanék öt az öt ellen is felálltak, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Peregtek a percek és még mindig az első, szépítő góljáért küzdött a Constantine-csapat. Háriék összesen 18-szor tesztelték Linus Lundint ebben a harmadban, de hiába a sok lövés, a svéd hálóőr őrizte az eredményt. A másik pályán 40 perc után a Villach 1-1-re állt a Red Bull Salzburg ellen, így még fájóbb volt a kétgólos hátrány.

A Fehérvár nekiesett ellenfelének, tűzijátékkal kezdődött a harmadik harmad. Atkinson lövése, majd Shaw ismétlése is kijött a kapusról. Nagy szükség lett volna egy hazai gólra, ami tűzbe hozza a csapatot. Ennek ellenére a 45. percben tovább nőtt a hátrány, egy már látott figurát vettek elő a vendégek: a kapu mögül visszatett korongot O?Donnell vágta a vas alá (0-3). Tíz perccel a vége előtt felcsillant a remény: Kuralt rásuhintotta a pakkot, Magosi jól ért bele, ezt már Lundin sem védhette (1-3). A középkezdés után páros kiállítás következett, négy a négy ellen folytatódott a csata. Az 54. percben Dahlroth lövése is a hálóba kötött ki, egyből szoros lett a mérkőzés (2-3). Felültek a hullámra a fehérváriak, két perccel később Kuralt emberelőnyben bekotort egy kipattanót (3-3). Remek hangulatú hajrá következett. A végén Kevin Constantine időt kért, kapusát is levitte, hogy meglegyen a három pont. O?Donnell korongot szerzett és üres kapus góllal megnyerte övéinek a mérkőzést (3-4).

Nagyot küzdött a Hydro Fehérvár, de nem tudott fordítani. Ennek végül nem lett jelentősége, a Villach legyőzte a Salzburgot, így a VSV-é lett a Bajnokok Ligája-indulást érő második hely. Háriék a harmadik helyen zárták az alapszakaszt és választhatnak ellenfelet maguknak a rájátszásra.

avsdec-220227

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum