Hydro Fehérvár AV19?Salzburg 3-2

   

A magyar ICEHL-csapat kétszer egyenlítve, egy végjátékban lőtt emberelőnyös góllal legyőzte a ligaelsőt.

Pár másodperc elég volt, hogy kiderüljön, milyen meccs vár a Fehérvárra a listavezető ellen: Erdély bemerészkedett a kapu elé, ahonnét szó szerint kipofozták. Ez nem szegte kedvét a hazaiaknak, előbb Bartalis passzából Petan próbálkozott, majd Shaw bolondította a védőket és hozta magát helyzetbe, sajnos egyikből sem lett gól. Az 5. percben Sarauer kapott tökéletes indítást, Lamoureux eszén ő sem tudott túljárni. A támadást kísérő Atkinson előtt adódott a következő lehetőség, jól pörgött a magyar csapat, a harmad első felében jobban játszott nagynevű ellenfelénél. A folytatásban kezdeményezőbbé vált az addig keveset mutató Red Bull, egy hátsó palánkról visszapattanó korongból veszélyeztettek. A 16. percben a vezetést is megszerezték: egy saját harmadból előrelőtt korongot elvétettek a védők, Raffl köszönte szépen és gólig vitte a szólót (0-1). Petan és Leonhardt akadtak egymásba, a bunyó után négy a négyben ment tovább a csata. A több terület meghozta az egyenlítő gólt a hajrában: úgy tűnt, már semmi nem lesz az akcióból, amikor a korong a második hullámban érkező Campbell elé került, aki a hálóba bombázott (1-1).

Gyors gólváltással indult a középső játékrész. Előbb Nissner pofozott be egy kipattanót a védők gyűrűjében (1-2), amit a játékvezetők rövid videózás után szabályosnak ítéltek, majd a 25. percben Brennan kiállításából sikerült egyenlíteni. Nem ez volt a szezon leggördülékenyebb fórjátéka, a végén Magosi passzát Shaw a kapuba vágta (2-2). Elcserélték magukat a vendégek, ez az emberelőny kihasználatlan maradt. A meccs derekán Erdély középre tett korongja okozott riadalmat az osztrákoknál, ezt is megúszták. Ez a harmad kevesebb kapura lövést hozott, de nagy taktikai csata folyt a jégen. Meg kellett küzdeni minden négyzetcentiméterért, kőkeményen takarítottak a bekkek. A hajrában kirobbant a feszültség a játékosokból, Nilsson nehezményezte Dalhuisen megmozdulásait, szavait tettek követték, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. Újabb gól már nem esett, a döntés a záró harmadra maradt.

Az áthúzódó kiállítások miatt négy a négy ellen folytatódott a mérkőzés. Ahogy Dalhuisen visszatért, Németh Kristófnál is kihúzta a gyufát, ebből is bunyó lett ? a Poprádról igazolt holland óriás gyorsan ismertté tette magát Fehérváron. Áttevődött a játék Tirronen kapuja elé, ebben egy emberelőny is segítette az osztrákokat. Jól zárt a védelem, miközben továbbra is rájátszás-keménységű volt az összecsapás. A büntetőpadról visszatérő Petan kilépett, picit lassú volt a passz, így odalett a helyzet. A hajrához közeledve még mindig nem volt döntés. Az 56. percben komoly esélyt kapott a Constantine-csapat: Predan szállt ki két percre a játékból. Az emberelőnyt sikerült is gólra váltani: egy elhozott buli után Campbell tűzte rá a korongot, Kuralt a kapu előtt beleszúrt, először a meccsen vezetett a Volán (3-2). A hátralevő időben mindent megpróbált a Red Bull, a végén kapusát is levitte, hiába. A védelem kitartott, így a szezonban először sikerült legyőzni a Salzburgot és egy újabb lépést tenni a biztos rájátszás helyek felé.

avsrbs_220220

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum