500. gólját lőtte Sidney Crosby

 

A Pittsburgh kapitánya a 46. játékos a liga történetében, aki elérte ezt a határt. 700. győzelmét szerezte Peter Laviolette, Tyler Toffoli góllal mutatkozott be, véget ért a Colorado nagy sorozata.

A St. Louis a négy gólt és összesen kilenc pontot szerző Vlagyimir Taraszenko, Pavel Bucsnyevics, Robert Thomas csatársornak köszönhetően győzött 5-2-re Ottawában. A kanadai fővárosban az első felvonás még egy-egy gólt hozott mindkét oldalon, de ezt követően a már említett trió a kezébe vette a mérkőzést és eldöntötte az összecsapást. A Blues GM-je, Doug Armstrong az 500. győzelmét szerezte a csapat élén és ő az első, aki elérte ez a határt a franchise történetében.

Sidney Crosby győzelemmel ünnepelte karrierje 500. mérkőzését. A Pittsburgh a Philadelphiát fogadta és egy harmad után vezetett is 2-1-re, többek között a félezredik találatát jegyző kapitánynak köszönhetően. A második húsz perc viszont már a Flyersé volt és három gólt ütve fordított. A befejező etapban a Philly magabiztosan őrizte az előnyét, ám a játékrész közepén egy 18 másodperces megingás elegendő volt ahhoz, hogy a Pens egyenlítsen. A fennmaradó játékidőben az eredmény már nem változott, így jöhetett a ráadás, ahol Kris Letang villámgyorsan döntött és beállította az 5-4-es végeredményt. Crosby az NHL történetének a 46. játékosa, és a 15. aki egy csapatban érte el érte el a félezres határt. A Penguins történetében és az aktív játékosok között egyaránt a második az 500 találatával, előbbi listán Mario Lemieux (690), utóbbin Alekszandr Ovecskin (761) előzi meg.

A Buffalo az utolsó három percben ütött három góllal szerezte meg a győzelmet a New York Islanders ellen. A KeyBank Centerben a Sabres három alkalommal is megszerezte a vezetést, az Islanders azonban háromszor is egalizálni tudott, kétszer Kyle Palmieri révén. A végjátékra 3-3-mal fordultak a csapatok, amit sokkal jobban bírt a házigazda Buffalo. A Sabres a 30 mérkőzés után ismét eredményes Victor Olofsson találatával negyedszer is előnybe került, és ezt a fórt már sikerült megtartania, sőt két üres kapuba lőtt góllal ? amiből a másodikat ismét a svéd lőtte ?, be is biztosította a győzelmét. A duplázó Oloffson mellett, a három előkészítést jegyző Dylan Cozens játszott kiemelkedően.

A Buffalóhoz hasonlóan 6-3-ra nyert a Tampa Bay is, mégpedig a New Jersey otthonában. A meccs első felét szó szerint átaludta a bajnok, így fordulhatott elő, hogy a Metropolitan-csoport utolsó helyén álló Devils a mérkőzés felénél még 3-1-re vezetett, az Atlantic éllovasa ellen. A két csapat közötti tudáskülönbség a meccs második felében domborodott ki, ezt a szakaszt ugyanis 5-0-ra nyerte a Bolts és végül magabiztosan hozta el a pontokat. A Lightningban a Victor Hedman, Nyikita Kucserov, Pat Maroon, Pierre-Edouard Bellemare kvartett minden tagja góllal és gólpasszal zárta az összecsapást.

A Rangers maratoni hosszúságú büntetőpárbaj után győzött a Boston ellen 2-1-re. A Gradenben rendezett meccsen a kapusokról szólt minden, hiszen Igor Sesztyorkin és Jeremy Swayman is csak egyszer kapitulált a 65 perc során. A büntetőknél viszont fordult a kocka és az első három párban 2-2 gól született. Ezután a kapusok szemszögéből helyre a világ rendje, hiszen a következő öt párban a játékosok képtelenek voltak a hálóba találni. A hosszú gólcsendet végül a nyolcadik körben K’Andre Miller törte meg, amivel a Rangersé lett a plusz pont.

A Washington simán győzött 4-1-re a Nashville otthonában, amivel Peter Laviolette, a fővárosiak edzője megszerezte karrierje 700. sikerét. A korábban a Carolina, a Philadelphia és a éppen a Nashville csapatát vezető szakember a 9. a liga történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet és a következő sikerével már rögtön a 8. helyre ugorhat, Mike Babcockot megelőzve. A 33 védést bemutató Ilja Szamszonov mellett a meccs másik hőse a duplázó Alex Ovecskin volt. A fővárosiak kapitánya a 16. szezonjában érte el a 30 gólos határt és már csak eggyel van lemaradva a 17-ig jutó, egykoron Washingtonban is megforduló Mike Gartner mögött.

ovecskin

A Dallas 4-1-re győzött Denverben, ezzel véget vetett a Colorado 19 meccset felölelő pontszerző sorozatának. Az Avalanche mindent megtett a széria folytatásáért, de hiába nyerte meg a lőpárbajt 47-20-ra, a 46 védéssel új egyéni rekordot felállító Jake Oettinger ellen, gyakorlatilag tehetetlennek bizonyult. A másodéves kapus mellett az összecsapás másik kulcsfigurája Joe Pavelski volt, aki 2-2 góllal és gólpasszal csapata mind a négy találatából kivette a részét. Az Avs hazai pályán utoljára október 26-án szenvedett vereséget a rendes játékidőben, még a Vegas Golden Knightstól.

Nem sok izgalom volt a Scotiabank Saddledome-ban, ahol a Calgary 6-2-re verte a Columbust és ezzel a 9. győzelmét szerezte a legutóbbi 10 meccsén. A hazaiaknál Elias Lindholm két találatot készített elő és egymás után az ötödik meccsen volt eredményes, a vasak között pedig Dan Vladarnak mindössze 18 védésre volt szüksége a győzelem megszerzéséhez. A Calgary színeiben először lépett jégre a a két nappal ezelőtt a Montreáltól megszerzett Tyler Toffoli. A rutinos csatár nem vallott szégyent és az 52. percben ő állította be a végeredményt Johnny Gaudreau egészen elképesztő passza után.

Az Edmonton zsinórban a harmadik mérkőzését nyerte, az új edző, Jay Woodcroft irányítás alatt. Az Oilers a Crypto.com Arenában lépett fel a Los Angeles vendégeként, ahol sokáig 2-2-re állt a party. A teljesen kiegyenlített meccsen azonban jobban bírta a végjátékot az Oilers és az utolsó bő négy percben három gólt ütve 5-2-re megnyerte a meccset. A vendégeknél Connor McDavid és Evander Kane egy-egy góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum