A Montreal és az Edmonton is kirúgta az edzőjét

 

A Canadiensnél Martin St. Louis lett a megbízott edző, eközben St. Louisban meghosszabbították Craig Berube kontraktusát.

Időrendi sorrendben haladva a Canadiensnél jelentették be először az edzőváltást. A tavaly még finálét játszó rekordbajnok a történelméhez teljesen méltatlanul szerepel, hiszen jelenleg nemcsak a tabella utolsó helyén tanyázik, de fennállása legrosszabb idényét futja. A Habs 45 mérkőzésen mindössze 8 győzelmet és 23 pontot szerzett, ami a megszerezhető pontok 25,6%-a, ez pedig pedig kevesebb, mint az 1939/40-es szezonban felállított negatív franchise-rekord, amikor kerek 26%-kal végzett a Montreal. Ilyen teljesítmény után nem volt meglepetés, hogy Dominique Ducharme-t felmentették a munkavégzés alól. A szakember két szezon erejéig volt a Canadiens edzője, amelynek az élén 83 mérkőzésen 23-46-14-es mérleget ért el. Ducharme munkáját megbízott jelleggel a szezon végéig Martin St. Louis veszi át. A korábbi Stanley Kupa-győztes és MVP-díjas csatár kinevezése több mint meglepő, hiszen gyakorlatilag nincs komoly edzői tapasztalata. Az elmúlt években gyakorlatilag csak gyerekek mellett dolgozott és egyedül a 2018/19-es idény felében volt Columbusban az akkori edző, John Tortorella tanácsadója.

cut[1]

Kevesen tettek volna arra pénzt, hogy az Edmonton a szezon közben megválik Dave Tippett vezetőedzőtől. Az Oilers ugyanis fantasztikusan kezdte a szezont: első öt mérkőzését megnyerte, tíz találkozó után egy vereség állt a neve mellett, míg 20 összecsapás után 16 győzelemmel és 32 ponttal vezette az NHL-tabelláját. Azóta viszont óriási zuhanórepülésbe kezdett az Oilers, hiszen 23 mérkőzéséből csak hetet nyert meg és 5 pontra került a rájátszást jelentő 8. helytől. A csapat teljesítménye mellett a Connor McDavid, Leon Draisaitl páros termelékenysége is visszaesett, ezt pedig már nem tolerálta az Oilers vezetősége és nemcsak Tippettet, hanem a másodedző Jim Playfairt is felmentette a munkavégzés alól. A hírek szerint az Edmonton kispadja mögé az AHL-es farmcsapat, a Bakersfield Condors két szakembere, Jay Woodcroft és Dave Manson állhat.

Ducharme és Tippett kirúgásával ötre nőtt az idén menesztett edzők száma. Korábban az Alain Vigneault (Philadelphia Flyers), Travis Green (Vancouver Canucks), Jeremy Colliton (Chicago Blackhawks) hármasnak köszönték meg a munkáját, míg Paul Maurice (Winnipeg Jets) és Joel Quenneville (Florida Panthers) önként állt fel.

Miközben a Montreal ész Edmonton megvált az edzőjétől, a St. Louis három évvel meghosszabbította Craig Berube szerződését. A Bluest 2019-ben bajnoki címig vezető 56 éves szakember kontraktusának a részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csak annyit lehet tudni, hogy a 2024/25-ös idény végig szól.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum