A Metropolitan csapata nyerte az All Star-gálát

   

Claude Giroux kapta az MVP-címet.

A néhány éve módosított szabályoknak köszönhetően az idényfelező minitornán az NHL-mérkőzések hosszabbításában megszokott három a három ellen folyik a játék, annyi különbséggel, hogy találkozók időtartama kétszer 10 perc, és értelemszerűen az első gól nem vet véget az összecsapásnak.

A T-Mobile Arena jegére elsőként, a három hazai játékossal felálló Pacific lépett a Metroplitan ellen. A vegasi szurkolóknak nem indult jól a mérkőzés, hiszen Tom Wilson jóvoltából már a 13. másodpercben Demko kapujában táncolt a korong. A csapatok a védekezéssel gyakorlatilag semmit sem törődtek, így futószalagon követték egymást a helyzetek. A nagy adok-kapokban először Timo Meier egalizált, ám a Metro két gyors góllal válaszolt, így alig több mint három perc elteltével 3-1-re vezettek a vendégek. A csapatok itt kezdtek el törődni a védekezéssel, aminek az lett az eredménye, hogy 10 percig érintetlenek maradtak a kapuk. A hosszú gólcsendet Jonathan Marchessault törte meg, akinek a találatát Jordan Eberle treffelése követte, így 5 perccel a befejezés előtt újra kezdődött minden 3-3-as állásról. A végjátékra az ekkor már 14 perce gólképtelen Metro nagyon összekapta magát és három gyors góllal ? amiből kettőt Jack Hughes jegyzett ?, eldöntötte a mérkőzést. Mark Stone találata már csak Tristan Jarry statisztikáját rontotta, a Metro 6-4-re győzött és a várhatta az ellenfelét a fináléban.

A második elődöntőben a Central és az Atlantic csapott össze, ahol a védekezés még annyira sem élvezett prioritást, mint az első találkozón, ugyanis 13-szor került a hálóba a játékszer. A gólgyártás a mérkőzés legjobbja, a végül 2+2-vel záró Jordan Kyrou találatával indult. A St. Louis-i csatár góljára Jonathan Huberdeau felelt, amit fél perc alatt ütött két Central gól követett. Az első félidőt Auston Matthews gólja zárta, így a Joe Pavelski vezette gárda 3-2-vel mehetett a rövid pihenőre. A második játékrészt Patrice Bergeron gyors találata indította, amivel nemcsak 3-3-ra módosult az eredmény, de utoljára volt döntetlen az állás. Ekkor ugyanis a Central két góllal ismét ellépett és az Atlantic hiába kapaszkodott, egyszer sem tudott egy találatnál közelebb kerülni ellenfeléhez. A hajrában az Atlantic lehozta a kapusát az egyenlítés reményében, a Central azonban Alex DeBrincat és Joe Pavelski találataival beállította a 8-5-ös végeredményt. Érdekesség, hogy a 3 a 3 elleni lebonyolítási forma 2016-os bevezetése óta ez volt a Central mindössze második győzelme a gálán. Egyetlen sikerét 2019-ben aratta, amikor 5-4-re verte a Pacificet.

kyrou

A döntőben az Atlantic csapott össze a Centrallal, a meccset pedig magabiztos játékkal nyerte 5-3-ra a keleti parti csapatokból összeverbuvált gárda. A finálé a washingtoni Jevgenyij Kuznyecov és az arizonai Clayton Keller gólváltásával indult. Ezt követően ismét az Atlatic lépett: Claude Giroux és Chris Kreider a játékrész közepén talált be, 3-1-re módosítva az eredményt. Mint később kiderült, a kétgólos hátrány soknak bizonyult a Centralnak, hiszen ezt követően hiába zárkóztak, egyszer sem sikerült egyenlíteniük. Először a coloradói Nazem Kadri faragott a hátrányból, de Jack Hughes szinte azonnal visszaállította a kétgólos differenciát, így 4-2-vel fordultak a finálé második tíz percére. Akárcsak a finálé első félideje, a második is gyors gólváltással indult Pavelski és Giroux révén. Ezt követően viszont a csapatok elkezdtek hátul is egyre jobban koncentrálni, így a fennmaradó játékidőben a védekezés szempontjából is érdemi és értékelhető hokit láthatott a T-Mobile Arena közönsége. A védelmek feljavulásának köszönhetően az utolsó bő hét és fél perc gól nélkül pörgött le, így Giroux gólja után már nem változott az eredmény, maradt az 5-3, ami a Metro győzelmét jelentette.

A Metropolitan-divízió csapata 2017 és 2019 után harmadszor nyerte meg a minitornát és az ezzel járó 1 millió dollárt. A döntő legjobbjának, a győztes csapat kapitányát, a fináléban duplázó Claude Giroux-t választották meg, aki az elismerés mellett egy új Honda személygépkocsit hazavihetett. Giroux a Philadelphia történetének harmadik játékosa, aki megkapta az MVP-címet, korábban ez a Reggie Leachn (1980), Wayne Simmonds (2017) párosnak sikerült.

cut[1]

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum