Szökőkútra vitték az ügyességi versenyt

 

A vegasi All Star-gálán minden idők leglátványosabb Super Skill-viadalát hozták össze.

Magyar idő szerint szombat hajnalban lezajlottak az NHL-es ügyességi verseny küzdelmei Vegasban, a T-Mobile Arenában. Kezdésként a leggyorsabban korcsolyázók léptek a jégre, ahol a minden szem a háromszoros bajnok Connor McDavidre szegeződött. Az Edmonton kapitánya utolsóként indult és nem is okozott csalódást a 13,69 másodperces idejével, de ez az idő csak a negyedik helyre volt elég. A számot ugyanis a St. Louis kiválósága, Jordan Kyrou nyerte, aki 13,55 másodperc alatt teljesítette a távot. A verseny kiélezett küzdelmét jól mutatja, hogy az első és a negyedik McDavid között mindössze 14 század volt a különbség. Kettejük közé Adrain Kempe és Chris Kreider furakodott be, akik közül a Los Angeles csatára mindössze 35 ezreddel kapott ki a későbbi győztes Kyroutól.

A nehéztüzérek versengése is kiélezett küzdelmet hozott, ahol 100 mérföld/óra alatti lövéssel bele sem lehetett szólni a küzdelembe. Száz fölött végzett Adam Pelech (Islanders), Tom Wilson (Capitals) és Timo Meier (Sharks) is, de mindhármuknál jobbnak bizonyult Victor Hedman, aki második kísérleténél 103,2 mérföld/órás sebességgel ágyúzott a kapuba és ezzel megnyerte a számot.

A Breakaway Challenge a legötletesebb, leglátványosabb büntetők versenye volt. Kirill Kaprizov rögtön azzal indított, hogy Ovecskin-mezben, a honfitárs stílusát és ünneplését kifigurázva értékesítette a maga büntetőjét. Ezután következett Trevor Zegras, aki elképesztő módon, bekötött szemmel értékesítette a büntetőjét. Az Anaheim csatára a 58 pontot kapott a “gyakorlatára” és ekkor úgy nézett ki, hogy megvan a szám győztese. Ezt követően viszont érkezett a már említett Hughes és egy bűvészdobozból elővarázsolta gyerekkori önmagát, aki egy spin-o-rama után gond nélkül talált a kapuba. Hughes 59 ponttal átvette a vezetést, ám kiderült, hogy ez is kevés volt a sikerhez. Alex Pietrangelo, a hazaiak hátvédje egy dobzenekarral vonult be a jégre és mindenkit elvert: 64 ponttal nyerte a versenyszámot.

super skills zegras

A kapusok védési versenyét a Jack Campbell, Andrej Vasziljevszkij duó nyerte. Ebben a számban büntetőket kellett hárítania a kapusoknak, a győztes pedig az a páros volt, amelyik zsinórban a legtöbb védést bemutatta. A Toronto és a Tampa kettőse egymás után kilenc védéssel bizonyult a legjobbnak, sorozatukat pedig az a Jack Hughes törte meg, aki később valóságos show-t csinált a leglátványosabb büntetőt bemutató játékosok között. Ebben a számban a második helyre Juusse Saros, Cam Talbot duó futott be, egymás után öt védéssel.

Következett a legpontosabban lövő játékosok küzdelme, ahol a kapu négy sarkában felállított táblát kellett eltalálnia a játékosoknak. A számot a Carolina csatára, Sebastian Aho nyerte, akinek négyből mind a négy lövése célba talált és ehhez mindössze 10,93 másodpercre volt szüksége. Aho mögött Jake Guentzel (Pittsburgh Penguins) végzett a második helyen és Troy Terry (Anaheim) a harmadikon.

A teljes Super Skill-verseny leglátványosabb száma Shootin’ Pucks verseny volt, a küzdelmeket ugyanis a Bellagio kaszinó szökőkútján felállított színpadon rendezték meg. Itt a hibázás lehetősége gyakorlatilag nullára csökkent, mert minden elhibázott kísérlet után a vízben landolt a korong. Ebben a játékban a legjobb idegei Zach Werenskinek, a Columbus hátvédjének voltak, aki Joe Pavelskit, Auston Matthewst és Steven Stamkost utasította maga mögé.

nhl super skills fountain-faceoff

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum