Hydro Fehérvár AV19?Znojmo 7-1

   

A székesfehérváriak egy magabiztos diadallal folytatták az ICEHL-es szereplésüket.

A hétvégi kupakudarc nem hagyott mély nyomot a fehérvári játékosokban. Egy perc sem telt el a meccsből és máris kétgólos volt a hazai előny. Alig 22 másodperc után Nilsson középről, a kék vonalról bombázott a hálóba (1-0), majd a 44. másodpercben Petan száguldott be a harmadba, a lövése utáni kipattanót Fournier lőtte a kapuba (2-0). A rémálomszerű kezdés után nem zuhantak össze a csehek. A 4. percben gólig vittek egy 2 az 1 elleni kontrát: Kvasnica volt az előkészítő, Svoboda a befejező (2-1). A 8. percben közel volt a harmadik, de egy kipattanónál Sarauert az utolsó pillanatban elnyomták a bekkek. A letámadás a folytatásban is jól működött, a szerzett korongokat követően gyors passzokkal sikerült eljutni az ellenfél kapujáig. Háriék rendre lövéssel zárták a támadásokat, az első harmadot 16 próbálkozással abszolválták. A 12. percben Jacobs kiállítása ideig-óráig megállította a rohamokat. A kivédekezett emberhátrány után Bartalis jobbról középre húzott és kipúpozta a hálót (3-1). A Hydro Fehérvár megérdemelt kétgólos előnnyel mehetett a szünetre.

Nem indult jól a középső játékrész, Nilsson gyorsan összeszedett egy kisbüntetést. Jól zárt a retesz, a liga egyik legjobb emberelőnyös csapatát másodszor is sikerült távol tartani a kaputól. Öt az ötben veszélyesebbek voltak a csehek, ehhez kellettek a saját harmadban könnyelműen eladott fehérvári korongok is. Mindkét kapusnak volt védeni valója, összességében a Volán jól őrizte az első harmadban felépített előnyét. A 29. percben tovább nőtt a különbség: a Campbell takarásból leadott lövése utáni kipattanót Magosi vágta a kapuba (4-1). A gól után felpörögtek Háriék, szebbnél szebb akciókat vezetve dominálták az összecsapást. A hajrá két gyors Volán-találatot hozott. A 39. percben egy korongszerzés után Fournier keresztpasszát Shaw küldte a hosszúba (5-1). A gól után Svoboda kapott 2+2 percet. Még a harmad végét jelző dudaszó előtt sikerült kihasználni az emberfórt: 4 másodperccel a vége előtt Atkinson megnézte, mennyi van még hátra, majd kapura tűzte a pakkot, távoli lövése a lábak erdejében talált utat a kapuba (6-1). Negyven perc után eldőlt a mérkőzés.

A záró felvonás elején sem lassított a Fehérvár, a Svoboda-kiállítás második felét is sikerült gólra váltani: a 41. percben Petan bombázott a rövidbe, Kantornak esélye sem volt hárítani a villámgyors lövést (7-1). A 45. percben hatalmas tumultus alakult ki Tirronen kapuja előtt. Több játékos feküdt, de a znojmóiak nem tudták bekotorni a pakkot. A sípszó után Tirronen és Tejnor akadtak össze. A játékvezetők videó segítségével osztották ki a büntetéseket. Hazai oldalon Tirronen és Jacobs, míg a vendégeknél Tejnor kapott 2+2 percet. Az utolsó 10 perchez érve már mindkét csapat a meccs végét várta. Egy fehérvári emberelőny még kimaradt, Atkinson járt legközelebb a nyolcadikhoz, Kantor védte a közelijét. Az utolsó másodpercekben Hári passza után Magosié lehetett volna a slusszpoén, Kantor ezt is fogta. A Hydro Fehérvár AV19 hét gólt szerezve ? ráadásul mind a hét gólt más-más játékos ütötte ? önbizalomnövelő 7-1-es győzelemmel kezdte az előtte álló erőltetett menetet.

avszno-sae-220126

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum