Hydro Fehérvár AV19–Znojmo 5-1

   

A magyar ICEHL-csapat egy magabiztos sikerrel lezárta a négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját.

A Znojmo kezdte aktívabban a mérkőzést, az első percekben Tirronennek akadt több dolga. Ennek ellenére a Fehérvár szerezte meg a vezetést: Campbell távoli lövésébe talált beleért Erdély, mindenesetre a korong bejutott Kantor kapujába (1-0). A gólt követően kiegyenlítetté vált a játék, a harmad közepén Horváth próbálkozott kapumegkerülős góllal. A meccs első emberelőnye a csehek előtt adódott, ezt kivédekezte Kevin Constantine csapata, majd ezt követően a hazaiak játszottak jobban, közel is jártak a második gólhoz, de nem tudtak újra betalálni Kantornak.

A második harmad egy Erdély-ziccerrel indult, de nem tudta eltenni a korongot a kapus mamutjai között. Nem sokkal később Shaw kilőtte a korongot a jégről, jött a második Znojmo-fór, Magosiék kibekkelték a hátrányt. A kiegészülés után a 25. percben Atkinson megindult, elfektette Kantort, majd behúzta a korongot a vas és a kapus korcsolyája között a kapuba (2-0). A gól után Petant kiküldték, a harmadik előnnyel már éltek a csehek, Matus lendületből érkezve becsúsztatta a pakkot Tirronen mamutjai között (2-1). A Znojmo játéka feljavult a szépítő találat után, felpörgött a mérkőzés. A 35. percben Sarauer jó ütemben érkezve tökéletesen lőtte el a korongot Kantor botos karja mellett (3-1). Szinte azonnal jöhetett volna a negyedik hazai gól, de Terbócs a levegőből nem tudta beütni a játékszert, valamint Erdély is betalálhatott volna. A játékrész végén eljött az első Fehérvár-emberelőny, ami áthúzódott a záró felvonásra.

Az utolsó húsz percben Sarauer leshelyzetben előtte a korongot, ezt a csehek nehezményezték, ezért a fehérvári csapatkapitány mellett Matus is kiült, a játék 2 percen át 4 a 4 ellen zajlott. A speciális helyzet a hazaiaknak kedvezett: Bartalis kilőtte Kantor kulacsát (4-1). A folytatásban a magyar együttes jól kontrollálta a játékot. Az 54. percben egy remek indítás után Mihály Ákos zárta sikerrel a megugrását (5-1).

A Hydro Fehérvár AV19 5-1-re nyert, ezzel megszakította négymeccses nyeretlenségi sorozatát. Kevin Constantine együttese legközelebb vasárnap játszik, Linzben lép jégre.

campbell_avszno

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0ÉLŐ
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum