Horváth Bence gólt lőtt a finn ifjúsági bajnokságban

 

De remekelt Molnár Zétény is, Simon Levente pedig gólpasszal tért vissza. Légióskörkép.

Finnország, U18 SM-sarja

Horváth Bence ismét korosztályával játszott a hétvége folyamán. Az ifjúsági bajnokságban a KalPa 7-2-re verte a Lukkot, majd hosszabbítás során 4-3-mal alulmaradt a HIFK ellenében, végül 4-0-ra nyert a Jokerit pályáján. A 17 éves csatár a HIFK ellen gólpasszos volt, a Jokeritnek gólt ütött, így 10 meccs után 5 pontos az ifik között. A KalPa a hatodik helyen áll.

Az alsóházban a SaiPa/Ketterä 4-2-re verte a KooKoot, sem a hazaiaknál játszó Deák Márton, sem a vendégeknél Bajkó Botond nem szerzett pontot. A KooKoo 6-2-re kikapott a Kärpät második csapatától is, Bajkó ekkor gólpasszos volt, míg a SaiPa 4-1-re verte a B együttesét. Dobos Bendegúz továbbra is szállítja a pontokat a Jokerit második együttesében, a TuTo előbb kettő majd egy assisztot jegyzett, csapata viszont előbb hosszabbítást követően 4-3-ra, majd 3-1-re maradt alul. A SaiPa a negyedik, a Jokerit JoVi az ötödik, míg a KooKoo pont nélkül utolsó az alsóházban.

Finnország, U18 Mestis

Farkas Boldizsár ezúttal az Ässät második csapatában kapott lehetőséget. A TPS B csapatától büntetőkkel 3-2-re kikaptak, a K-Kissat viszont ugyanilyen formátumban 3-2-re legyőzték. Farkas gólpasszos volt.

Finnország, U20 Mestis

A junior másodosztályban a JYP második csapata előbb 3-2-re legyűrte a K-Vantaat, majd 9-4-re legyőzte a Viikingitet is. Antal Norbert játszott, a második mérkőzésen két assziszttal segítette csapatát. Antal 19 meccs után 8 pontos.

Svédország, J18 Regional

A keleti divízióban hosszú időt követően lépett ismét jégre Simon Levente. Csapata, a Wings Arlanda az AIK otthonában 11-3-as vereséget szenvedett, majd a Nyköpinget hazai pályán 4-2-re verte. Simon a győztes meccsen volt gólpasszos, a csapat másik magyar légiósa Ivády Milán ezúttal pont nélkül maradt. A Lidingö 4-1-re nyert a Nacka jégpályáján, majd 7-5-re Almtuna ellen. Bécs Péter játszott, pontot nem szerzett. Nádasi Levente csapatot váltott és immáron nem a Täby, hanem az SDE mezében fejlődik a továbbiakban. Az SDE a Djurg?rdentől 8-2-re, a Södetäljétől 3-1-re kapott ki, Nádasi utóbbin gólpasszt jegyzett. A Lidingö hatodik, a Wings kilencedik, míg az SDE tizedik a divízióban.

A déli divízióban hiába szerezte meg a vezető gólt Horváth Donát, a Karlskrona nem bírt rendes játékidőben a Linköpinggel, a hosszabbítást pedig 4-3-mal behúzta ellenfele. A Karlskrona kilencedik a csoportban.

Észak-Amerika, CSSHLE U18

A kanadai CSSHLE bajnokságban az Ontario Hockey Academy 13-1-re kiütötte a CIH Academyt, majd 4-1-re verte a Bourget Colleget, az Okanagan akadémiájától 5-3-ra maradt alul, majd a Bourget College vágott vissza 5-2-vel. Molnár Zétény mind a négy mérkőzésen pontszerző volt, a találkozókon összesen 3+5 pontot gyűjtött.

Ausztria, EBJL

Dobcsányi Patrik egy góllal járult hozzá a Feldkirch 4-3-as győzelméhez a Budapesti JA ellen. Másnap a magyar csapat 7-2-re visszavágott a vorarlbergi klubnak. Az Okanagan a horvát válogatottal meccselt a múlt hétvégén, előbb 3-2-re, majd 4-3-ra maradtak alul. Kazsmér Donát 1+1 ponttal, Csicsmann Balázs egy góllal segítette csapatát.

Csehország, U17

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Slavia Praha büntetőkkel 4-3-ra verte a Sparta Prahát, a Kobra Praha ellen viszont kiszakadt a gólzsák, 12-1-re nyert a Slavia. Nemes Márton, akiről nemrégiben hosszabb cikk is megjelent, 3 gól mellett 2 asszisztot jegyzett. A Technika Brno a Pardubicétől 4-1-re, a České Budějovicétől 4-2-re kapott ki, utóbbin Szemmelroth Gergő gólt lőtt. A Prerov 7-2-re nyert a Vsetín otthonában, majd hazai pályán 3-1-re elbukott az Olomouccal szemben, Paksa Levente nem szerzett pontot. A Slavia Praha a központi divízió negyedik helyén végzett, így a felsőházban folytatja, míg a tizedik Technika Brno és a keleti csoportban ötödik Prerov az alsóházban küzdhet a továbbiakban.

Németország, DNL

Megszerezte első pontját Kovács Péter a német juniorbajnokságban. A Krefeld a második Kaufbeurennel mérkőzött kétszer a múlt hétvégén, az első meccset a pingvinek nyerték 3-0-ra arányban, másnap viszont 10-0-s vereséget szenvedtek. A székely hátvéd 1 gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez. A Krefeld nyolcadik a 10 csapatos bajnokságban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum