Tudtuk, mi a recept a következő sikerhez

   

Nemes Mártonnal, a Slavia Praha 16 éves csatárával készített interjút a hokej.cz szakoldal.

A tekintélyes cseh szakportál az U17-es bajnokság alapszakaszát követően készített interjút Nemes Mártonnal. Az első 18 forduló során a 30 klub területi alapon 10 csapatos csoportokban versenyzett egymással, ahonnan a legjobb négy-négy együttes kvalifikálta magát a felsőházba. A Slavia Praha közvetlenül a nagy rivális Sparta Praha mögött a központi divízió negyedik helyét csípte meg, így mindkét prágai klub a nyugati divízió legjobb négy csapatához csatlakozott, hogy az A jelű hatosban két oda-vissza körrel folytassa a küzdelmeket.

A Slavia Praha nagy menetelésbe kezdett az alapszakasz vége felé, utolsó 7 meccsén nem kapott ki, utoljára október 21-én hagyta el vesztesen a jeget. Nemes pontgazdag játékkal vette ki részét a sikerekből, 18 mérkőzés alatt 8 góllal és 12 gólpasszal segítette csapatát: „Sok erőt ad, ha a csapatnak összejön egy jó meccs. A győzelmek követték egymást, tudtuk, mi a recept a következő sikerhez. A győzelmi hangulat sokat segít a játékosoknak, mindig boldog vagyok, ha jó a kedv az öltözőben. Nem csak a felsőházi meccseket, hanem majd a tavaszi rájátszást is nagyon várom, sosem játszottam még igazi playoffban. Sajnos a tavalyi szezon nem mehetett végig, reméljük, idén sikerül majd.”

Az interjúból többek között az is kiderül, hogy Nemest egy edzőtáborban fedezte fel a Slavia Praha: „11 éves voltam, amikor az egész családunk kiköltözött, nagy hálával tartozok a szüleimnek ezért. A klubnál mindenki nagyon kedves volt velem már az első naptól kezdve, segítettek a nyelvvel is, nem éreztem, hogy külföldi lennék. Kezdetben angolul beszéltem a többiekkel, de most már csehül is megértem magam. Sok az okos hokis itt Csehországban, és gyorsabb is a játék, mint otthon. A cseh srácok már nagyon fiatal koruk óta folyamatos versenyhelyzetben vannak, minden korongért küzdeniük kell.”

Nemes Márton idén két tornán is az U18-as válogatottal gyakorolt: ott volt augusztusban, valamint novemberben is Svasznek Bence korosztályos együttesében. „Idén a 2004-esekkel alkotunk egy korosztályt, ők egy évvel idősebbek nálam. Remélem ott lehetek tavasszal a divízió 1/B-s ifjúsági világbajnokságon, idén ez az egyik személyes célom.”

A cseh nyelven készült interjút részletesebben az alábbi linken érhetik el.

nemes-marton

fotó: Ronald Hansel

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0ÉLŐ
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum