Majoross Gergely: Boldog vagyok, hogy itt lehetek

 

A korábban a DVTK-t és a MAC-ot is bajnoki címig vezető szakember a sportnapilapnak adott hosszabb interjút az érsekújvári mindennapokról és kihívásokról.

A tavaly a csapatot az Extraliga rájátszásába kormányzó magyar edző mesélt egyebek mellett az NHL-drafton 1/8-asként kiválasztott Brandt Clarke-ról, a mostani szezon légiósproblémáiról, a szlovák bajnoksághoz és a válogatotthoz fűződő viszonyáról is. „Félreértés ne essék, hál’ istennek sok kivételes képességű játékossal dolgozhattam és dolgozhatok együtt, de Brandt elsősorban a kora miatt kivételes egyéniség volt: foglalkoztam már korábban tizenhat-tizenhét évesekkel, többek között a MAC utánpótlásában is, de ő nyilván teljesen más kaliber. Élmény volt figyelni a játékát, hogy milyen gyorsan tanul és mennyire nyitott a visszajelzésekre – nagyon érdekes és értékes tapasztalat volt vele dolgozni minden szempontból, boldog vagyok, hogy a részese lehettem.” „A fontos, hogy legyen egy jövőkép, hogy milyenné szeretnénk válni, egy kitűzött út, ami odavezet, és ezt végigjárni lehetőleg minél gyorsabban – de ezen az úton lesznek sikerek, érdekes tapasztalatok, hullámvölgyek, vereségsorozatok. Közben szükséges a folyamatos kiértékelés, de még egyszer mondom, nem kizárólagosan a győzelmek számán keresztül.”

„Gyerekkorunkban édesapámmal, a játékostársaimmal ki-kimentünk egy-egy Slovan-, Trencsén- vagy Nyitra-meccsre, és nekünk akkoriban óriási élmény volt, hogy ilyen színvonalú hokit láthattunk, ilyen közel. Sosem gondoltam volna, hogy realitás lehet az, hogy én ebben a ligában már a negyedik szezonomat húzzam le. Örülök annak, amilyen visszajelzéseket ad ez a közeg, arról, amilyen utat járunk. Fantasztikus lehetőség, mindennap úgy fogom fel, az a feladatom, hogy mindent megtegyek, hogy ezt a csapatot a lehető legmesszebbre juttassam.”

A teljes interjú itt olvasható el.

majoross zámky

fotó: HC Nové Zámky

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0VÉGE
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 7-1VÉGE
január 27., csütörtök
EL 18:00 MISBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 FTCGYE 4-2VÉGE
EL 18:40 TITSCC 5-4VÉGE
EL 19:00 ETOUTE 4-3 BVÉGE
január 28., péntek
EL 18:30 DEBBRA 
EL 19:00 MACSCC 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
    • DIGI SPORT 1
január 29., szombat
EL 14:05 UTEFTC 
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABGYE 
Partnerünk
Archívum