Val Pusteria–Hydro Fehérvár AV19 4-3

   

A fehérváriak büntetőkkel alulmaradtak Olaszországban.

Továbbra sincs szerencséje a sérülésekkel a Fehérvárnak. A nemrég visszatérő Bartalis újfent csatlakozott a Stipsicz, Nilsson, Hári, Terbócs kvartetthez, ismét egy sornyi kulcsember nélkül kellett helytállnia Kevin Constantine együttesének. Jól indult a mérkőzés, a 3. percben Campbell kékről leadott lövését Sholl nem tudta fogni, a kipattanót Erdély helyezte a kapuba (0-1). Támadásban maradtak a vendégek, egy 3 a 2 elleni kontra végén Mihály középről leadott lövését Sholl védte. A harmad derekára felpörgött a meccs. Ambrus ugrott ki, a kapust nem tudta becsapni, a másik oldalon Willcox állt Kornakerrel szemben, ezt a párbajt a fehérvári hálóőr nyerte. A 14. percben váratlanul egyenlítettek a hazaiak: Ivan Deluca húzogatott az alapvonal mögött, majd egy gyors mozdulattal eltette a korongot Kornakker és a kapuvas között (1-1). A fordítás nem jött össze a Val Pusteriának, Kuralt a legjobb ütemben zárt vissza. A hajrára egy emberfór maradt: Sarauer közelebb lopta magát, majd takarásból kipúpozta a hálót (1-2).

Egy áthúzódó kisbüntetés miatt emberhátrányban kezdte a középső harmadot a Volán, a speciális egység megoldotta a feladatot. Öt az ötben Jacobs bombája a kapuvason csattant, majd a nagy kedvvel játszó Ambrus harcolt ki egy emberelőnyt. Sokáig akadozott a fórjáték, mígnem Sarauer lövése Sholl hátáról kis híján a saját kapujába csúszott. Kornakker sem unatkozott a másik oldalon, szép védésekkel őrizte az előnyt. Egészen a 28. percig, amikor elcsúszott a védekezés, Stukel köszönte szépen és közelről másodszor is kiegyenlített (2-2). A kevés játékmegszakítás miatt gyorsan peregtek a percek. A 36. percben a határozatlan fehérvári védekezést kihasználva fordítottak a dél-tiroliak. Harju a kapu torkából háromszor is próbálkozhatott, végül átgyömöszölte a korongot a gólvonalon (3-2). Azonnal feljebb kapcsolt a magyar csapat, Kuralt lövése sokat ígért, de a szünetig nem sikerült egyenlíteni.

A szünet után a hazaiak voltak az aktívabbak. A harmadik felvonás első öt perce villámgyorsan elrepült, sajnos Volán-helyzet nélkül. Rengeteg volt a hiba, a pontatlan passzok többször megakasztották a támadásépítést. A harmad első felében kapura se lőttek Erdélyék, fáradtnak, enerváltnak tűnt a csapat. Az 52. percben a semmiből sikerült egyenlíteni: a kék vonalnál Petan passzolt Fournier-hez, aki közelebb korcsolyázott, majd mivel senki nem támadta, a hálóba bombázott (3-3). Az egyenlítő találat felszínre hozta az utolsó erőtartalékokat, nem játszott szépen, de darált becsülettel a Fehérvár. A dudaszóig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok. Az igazságos pontosztozkodás után hosszabbítás döntött a bónuszpont sorsáról. A 3 a 3 elleni játék gólt nem, csak kisebb kakaskodásokat hozott, büntetőkig ment az összecsapás. Az első körben Petan vezetést szerzett a Hydro Fehérvárnak. A hazaiaktól a második körben Harju egyenlített, a harmadikban pedig Carey a bónuszpontot is megszerezte övéinek (4-3).

pusavs-PH-HCPUSTERTAL-PUS-vs-AVS

fotó: Foppa Iwan/Val Pusteria

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum