Hydro Fehérvár AV19?Linz 2-3

   

Hideg zuhany a javából: hiába a két fehérvári visszatérő és a hatalmas hazai fölény, az elrontott utolsó öt perc után a vendég osztrákok örülhettek.

Aktívan kezdett a Linz: Bretschneider közelről, Kristler távolról próbálkozott, Tirronen mindkettőt könnyedén hárította. Az 5. percben Coreau elhagyta a kapuját, Erdély ott termett, elvette tőle a pakkot, a kapus a nagyobb bajt csak szabálytalanság árán tudta megakadályozni. A fórból ritmust fogott a Fehérvár, Petan életerős lövése már gólt ígért. Öt az ötben is felálltak a hazaiak, de elég volt egy rossz korongátvétel, Leblerék megugrottak. A kettő-egyes osztrák kontrát Tirronen állította meg. Kombinatív hokival rendre lövésig jutottak Sarauerék. Erdély bombájánál, majd egy Jacobs-Shaw ellenakció végén is Coreau bravúrjára volt szüksége a vendégeknek, hogy ne kerüljenek hátrányba. A 13. percben az elmélázó védőktől Kragl elcsípte a korongot, Gaffal pedig vezetést szerzett övéinek (0-1). A gól megfogta a Fehérvárt, jobban pörögtek a linzi lábak. Ezt a nehéz időszakot és Atkinson kiállítását is sikerült kivédekezni. A kiegyenlített első felvonás egygólos vendégelőnnyel ért véget.

Lendületes játékkal nyitotta a Fehérvár a középső harmadot. Horváth Milánt nem vették komolyan, alaposan megnézte a kaput, majd egy pontos távoli lövéssel kiegyenlített (1-1). Nem lassítottak Bartalisék, Coreau-nak volt dolga bőven. A nagy rohanásban hajmeresztő korongeladások borzolták a hazai szurkolók idegeit, szerencsére Tirronen is remek napot fogott ki. Feljavult a Linz, de egy rossz csere miatt emberhátrányba került. Öt a négyben Saraueré volt a kulcspassz, Kuralt lövése még kijött, Erdély ismétlése már gólt ért (2-1). A 32. percben fordított a magyar csapat és a folytatásban is uralta a meccset. A fölény újabb emberelőnyt kamatozott, ebből nem sikerült növelni az különbséget. A hajrában jött a harmadik hazai találat: Coreau ismét kalandozni indult a kapuból, Erdély elvette tőle a pakkot, végül Petan lőtt az üresen hagyott hálóba. A játékvezetők visszanézték az esetet, majd kapusakadályozás miatt érvénytelenítették a gólt. Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

A Volán áthúzódó emberelőnyben kezdte a harmadik játékrészt, az eredmény nem változott. Maradtak a jégen a speciális egységek, immár fordított szereposztásban, ebből sem lett gól. Egyenlő létszámban a Fehérvár volt a jobb, közel járt a harmadikhoz: egy gyönyörű Mihály, Bartalis, Magosi háromszögelés végén Coreau sokadik bravúrját is bemutatta. Újabb hazai emberfór következett. A 400. ICEHL (korábbi nevén EBEL) meccsén nagy kedvvel játszó Sarauer remek passzokkal szolgálta ki társait, de nem sikerült bevinni a döntő találatot. Shawt gyanús körülmények között eltüntették, a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. Ez felpaprikázta a hazaiakat, Magosi egy szép megkerülős csel után egymaga két osztrákot ütközött le szabályosan. Hiába a volános rohamok, elég volt egyetlen hiba, egy újabb eladott korong, amiből Umicevic egyenlített (2-2). A hideg zuhany csak ezután jött: másfél perccel a vége előtt egy újabb védő harmadban elkövetett hiba után Bretschneider a győztes linzi gólt is megszerezte (2-3). Váratlan veresége ellenére a Fehérvár maradt második a tabellán.

avslinz

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum