Hatnapos pihenő után fogadja a Linzet a Fehérvár

 

Ellentétesen rajtoló csapatok szezonbeli első találkozója: a Hydro Fehérvár AV19 felülről, a Linz alulról a második helyről várja a péntek esti randevút.

A Linz azon kevés csapat közé tartozik, amellyel a fehérváriak még nem találkoztak ebben az idényben. Ennek alighanem az osztrákok örülnek jobban, hiszen a Black Wings a magyar csapattal homlokegyenest ellentétesen kezdte a szezont, azaz pocsékul: míg a Volán emlékezetes módon ötből öt sikerrel, addig a Linz hatból hat kudarccal indított, hétvégén csak a Graz négymeccses vereségsorozatának köszönhetően került el a tabella utolsó helyéről. No meg mert a borzalmas rajt után kezdi összekapni magát: legutóbbi négy bajnokijából hármat már megnyert, közte a listavezető Ljubljanát is legyőzte túlórában, ez intő jel lehet arra, hogy nem szabad leírni. A Fehérvár ?félsikerrel? abszolválta a múlt hétvégi, kétnapos dél-tiroli túráját. Kevin Constantine együttese Innsbruckban magabiztos sikert aratott (4-1), és Bolzanóban is közel járt a pontszerzéshez, végül nem jött össze (4-3), de ennél talán fontosabb, hogy a csapat újra a szebbik arcát mutatta a megelőző három szenvedős bajnokihoz képest.

Ráadásul ICEHL-szinten szokatlanul hosszú, hatnapos pihenő állt a Volán rendelkezésére fújni egyet és rendezni a gondolatokat, így a játékosok friss fejjel fogadhatják a linzieket. A 10 meccs után 11 ponttal és +12-vel álló Hári János a mérkőzés előtt elárulta, Kevin Constantine vezetésével változatlanul nagy műgondot fordítanak az alapvető részletek folyamatos átismétlésére, ennek is köszönhető a magas koncentrációs szint a koronggal való és a korong nélküli játékban egyaránt. A liga plusz-mínusz-mutatóját tíz forduló után a fehérváriak uralják: Hári +12-vel éllovas e statisztikában, őt Anze Kuralt követi +10-zel. A válogatott center megjegyezte, a plusz-mínusz alapvetően egy ?humbug-mutató?, de tény, ez a szereplés annak köszönhető, hogy jó a védekezés, a csapat kevés gólt kap és sok meccset nyer. Hozzátette, a nyáron Miskolcról visszatérő Magosi Bálint meglepően hamar és jól illeszkedett be Kuralt és őmellé az első sorba, az ő kiváló teljesítménye is sokat nyom a latban. ?Egy-másfél erős soruk van, szerintem nekünk mélyebb a keretünk ? ha odafigyelünk, és keményen dolgozunk, a szurkolók támogatásával kiegészítve meg tudjuk verni a Linzet!?

hári

fotó: HC Bolzano

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum