Máris jön a szezon első erdélyi rangadója

 

A címvédő Sportklub a Gyergyói HK-hoz látogat, továbbá érdekesnek ígérkezik a veretlen túráról hazaérkező UTE miskolci vendégjátéka és a Tüskecsarnok-beli csapatok összecsapása is.

Pénteken 4 mérkőzést rendeznek az Erste Ligában. A játéknap első összecsapását magyarországi idő szerint 17:30-től Gyergyószentmiklóson rendezik, ahol a 7 pontos SC Csíkszereda a 6 pontos Gyergyói HK-val játszik. Mindkét csapat ugyanazokkal az ellenfelekkel játszott: a Titánokat és a Dunaújvárosi Acélbikákat egyaránt legyőzték, a pontkülönbséget az okozza, hogy a Sportklub büntetőkre kényszerítette az UTE-t, míg a GYHK rendes játékidőben, lőtt gól nélkül maradt alul a lila-fehérekkel szemben. A gyergyószentmiklósiaknál a friss igazolások közül Chris Bodo kiemelkedően indított az új klubjában, 3 mérkőzés után 3 gólnál és 6 gólpassznál jár, de Sebastien Sylvestre 1+5 pontja is említést érdemel. A szeredaiak legjobbja, a cseh Vojtech Polák 2+4 pontos, míg a Miskolcról hazatért Rokaly Szilárd 1 góllal és 4 gólpasszal hálálta meg a bizalmat. A két csapat rengeteg mérkőzést játszott az elmúlt egy évben, az Erste Liga- és romániai alapszakaszmeccsek mellett egymás ellen vívtak az Erste-negyeddöntőben is, ahol a Sportklub 4-1-es összesítéssel tett lépéseket a későbbi ligadiadal felé.

Az Erdélyből pont nélkül záró Dunaújvárosi Acélbikák az UNI Győr ETO HC ellen játssza első hazai mérkőzését 18 órától. Leo Gudas fiatal csapata 9 lőtt és 26 kapott góllal tért haza, mint arról a csapat hátvédje, Szécsi Patrik nemrég nyilatkozott, nagyon sokat kell fejlődnie a védekező játékuknak, ha sikereket szeretnénk elérni. Ezt azok a győriek ellen gyakorolhatják, akik előbb 2-0-ra vezetettek Miskolcon, de végül 5-2-es vereséggel zártak, aztán szintén nagyot küzdöttek az FTC-Telekom ellen, ám 5-4-ra alulmaradtak. A DAB-ban Németh Péter remekelt a túrán, 3 meccsen 3 gólt lőtt és 2 gólpasszt osztott ki, de Török Viktor 1+2 pontja is említést érdemel. Ladányi Balázs együttese továbbra is csapatként erős, 2 mérkőzés alatt senki sem termelt 2-nél több pontot, viszont a pont/meccses átlagot négyen is hozzák. A találkozóra a belépés ingyenes.

A másik 18 órás meccsen az 1-1 győzelemmel és vereséggel álló DVTK Jegesmedvék az Erdélyben 7 pontot begyűjtő UTE lesz. A miskolciak a szezon első meccsén 5-2-re nyertek a Győr ellen, aztán 5-2-re kikaptak a MAC HKB otthonában. Az újpestiek remekül indították a szezont, az Erste Liga legutóbbi kiírásának döntősei ellen 2-2 pontot szereztek Brassóban és Csíkszeredában, míg Gyergyószentmiklóson kapott gól nélkül nyertek 3-0-ra. A Jegesmedvéknél ketten állnak 3 ponttal, Lövei Dávid 2+1-es leosztásban, míg Kevin Wehrs 3 gólpassz formájában gyűjtötte be. A lila-fehéreknél Riley Stadel emelkedik ki 1 góllal és 2 assziszttal, de a csapat igazi hőse a hét játékosának megválasztott Rajna Miklós, aki 2 kapott góllal hozta le a 3 erdélyi meccset. A DVTK kénytelen lesz nélkülözni az eltiltását letöltő Szabad Kevint.

A játéknap zárásaként a Tüskecsarnok két Erste ligás lakója, a MAC HKB Újbuda és az FTC-Telekom játszik. Kangyal Balázs csapata egy DEAC elleni 3-2-es hosszabbításos sikerrel kezdte a szezont, aztán 5-2-re legyőzte a DVTK Jegesmedvéket. A ferencvárosiak egyetlen mérkőzésen vannak túl, vasárnap 5-4-re legyűrték a győrieket. Trevor Gooch remekül mutatkozott be az újbudaiaknál, 2 találkozón 3 gólt lőtt és 2 asszisztot adott, de Schlekmann Márk 2+2 pontja is kiemelendő. A Fradiban Rasmus Kulmala kétszer villant a győriek ellen. Az FTC és a MAC HKB tavasszal Erste Liga-negyeddöntőt játszott, akkor 4-1-es összesítéssel a zöld-fehérek léptek tovább.

Mind a négy mérkőzés élőben lesz látható az Erste Liga Tv-n.

gyescc3

fotó: Gyergyói HK

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum