Szeretnék egy nagyon jó szezont összehozni

 

Szécsi Patrik a szlovák másodosztályú Szakolcánál is tölthette volna az idei szezont, de inkább biztosra ment és az Erste Ligában maradt.

A 2000-ben született Szécsi Patrik a Pesterzsébeti Farkasoknál nevelkedett, tőlük jutott el kétszer is ifjúsági világbajnokságra, majd a KMH Budapesthez igazolt, ahonnan harmadik alkalommal is beválogatták az U18-as világeseményre, csapatkapitánya volt a kijevi divízió 1/B-s válogatottunknak. A Hokiklub Budapest színeiben is mutatkozott be az Erste Ligában, két remek szezont töltött el az újbudai együttes színeiben, 2019 decemberében ott volt a kijevi junior világbajnokságon is. A 2019/20-as szezont követően a Hokiklub összeolvadt a MAC Újbudával, Szécsi pedig Újpestre igazolt: ?Nagyon jó társaság jött össze arra szezonra, ami meglehetősen furcsán indult a covid-helyzet miatt. A járvány a mi csapatunkat döntötte le először a lábáról, így elég döcögősen indult az évünk, de ennek ellenére csapatszinten szerintem jó idényt futottunk. Ha a saját teljesítményemet nézem, akkor a hoki szerintem jól ment, persze nem vagyok teljesen megelégedve magammal, de az edzői stábtól jó visszajelzéseket kaptam. A pontok nem jöttek úgy, mint a korábbi éveimben, a szerencsefaktor most nem állt mellettem. Decemberben ráadásul vállsérülést szenvedtem, ami miatt majd két hónapnyi kihagyásra kényszerültem. A rájátszás előtt térhettem vissza, de ekkor már kevés lehetőséget kaptam, az edzők nem akarták már megbontani a jól összeszokott bekkpárokat.?

A 21 éves hátvéd így végül 21 alapszakasz-mérkőzésen lépett jégre a tavalyi szezonban, a rájátszás során ott volt a DEAC ellen 5 mérkőzést követően búcsúzó UTE-keretben is. ?A sérülésemet leszámítva azt kaptam a tavalyi szezontól, amit vártam. Elég időt töltöttem a jégen, a sérülésig minden rendben ment. A szezon végezetével úgy egyeztünk meg az újpesti vezetőséggel, hogy nem folytatjuk tovább a közös munkát. Nagyrészt szerintem a 2 hónapos sérülésem miatt döntöttek így, de én is új utak után kezdtem keresgélni. Nem zárkóztam volna el a szerződéshosszabbítástól sem, de ez már így alakult, sikerült szépen elválnunk.?

A nyár folyamán Szécsi Patrik neve feltűnt a szlovák másodosztályú HK Skalica keretében. ?Július végén hirtelen adódott előttem egy szlovákiai próbajáték lehetősége, Szakolcán voltam 3 hetet. Sok tapasztalatot gyűjtöttem kint, a csapat konkrét ajánlatot is tett, szerettek volna a soraikban tudni. Karrierem szempontjából nem lett volna kérdés, hogy jó döntés lenne a szlovák másodosztály, de neccesnek ítéltem meg a légióskodást a járványhelyzet miatt, féltem, nehogy két szék közül a földre essek. Maradok még egy évet itthon, hátha ezalatt jobban lecseng a mizéria, és jövőre biztosabb hátérrel lehet tervezni.?

Szécsi a háromhetes próbajáték alatt alaposan megismerte a szlovák másodosztály erősségét, két felkészülési mérkőzést játszott a Szakolca színeiben. ?Magasabb a szlovák másodvonal szintje, mint az Erste Liga. Persze a magyar bázisú liga topcsapatai ott is a legjobbak között lennének, de ha a bajnokság egészét nézzük, akkor a szlovák kettő előrébb jár. Ha az ottani 12 csapat erősségét átlagoljuk és összehasonlítjuk az Erste Ligáéval, akkor lehagyja az Erstét. Jobban egyben van, szorosabb a mezőny.?

Szlovákiából hazatérve Szécsi neve a Dunaújvárosi Acélbikák keretében tűnt fel, bár a klub hivatalosan nem jelentette be a hátvédet. A felkészülési mérkőzések mellett ott volt a Fejér megyei alakulat erdélyi túráján is, védőmunkáját dicséri, hogy övé a 0 ponttal álló gárda egyik legjobb +/- mutatója: ?Szeretnék egy nagyon jó szezont összehozni idén, megvannak az egyéni és a csapatszintű céljaim is. Azáltal, hogy 3 hét erejéig belekóstolhattam a légióskodásba, egy plusz motivációt kaptam az idei szezonra. Szeretnék mindent megtenni, hogy jövőre 100%-ra összejöhessen egy külföldi lehetőség, szerencsére jó szájízzel váltunk egy egymástól Szakolcán. Az erdélyi túra jó hangulatban telt, nagyon vártuk már, hogy tétmérkőzésen is pályára léphessünk a régi, megszokott körülmények között, amikor szurkolók lehetnek a lelátókon. Ebből a három mérkőzésből is az vonható le, hogy nagyon sokat kell fejlődnie a védekező játékunknak, ha sikereket szeretnénk elérni, hiszen egy meccset négy lőtt góllal már meg lehetne nyerni, de elfogadhatatlan, hogy 9-10 gólt kapjunk mellé. Fiatal csapat vagyunk, úgyhogy a fiatalos fáradhatatlanság előnyünkké válhat, csak okosabban és alázatosabban kell játszanunk!?

szecsipatrik-dab-sccdab

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum