A Brassó–UTE meccs lehet a nap rangadója

 

5 mérkőzéssel indul a 2021/22-es Erste Liga-szezon, ezek közül 3-ra ingyenesen mehetnek be a szurkolók.

Gyakorlatilag teljes fordulóra kerül sor a magyar bázisú nemzetközi bajnokság első játéknapján, 5 meccset rendeznek, ezek közül 3-at Erdélyben, 1 csapat értelemszerűen szabadnapos, ez az együttes nem más, mint a magyar bajnok FTC-Telekom. Mint arról korábban már beszámoltunk, a koronavírus-járvány sújtotta tavalyi szezon zárt kapus meccsei után a klubok zöme minimális kárpátlásként ingyen engedi be a szurkolókat első hazai mérkőzésére, ehhez a kezdeményezéshez csak a Csíkszeredai Sportklub és a Corona Brassó nem kívánt csatlakozni. A harmadik erdélyi találkozón, a Gyergyói HK–DAB-on nem kérnek lejt a belépésért. Fontos információ: bár részben különböznek a romániai és a magyarországi járványügyi előírások, abban azonosak, hogy csak védettségüket igazolni tudó személyek mehetnek be a jégcsarnokokba, legalábbis ami a felnőtteket illeti.

A játékoskereteket szemrevételezve elmondható, hogy két mérkőzésen is topklubok találkoznak úgymond kiscsapatokkal. Ilyen a címvédő Csíkszeredai Sportklub és a Fehérvári Titánok meccse is. A Szereda erősebb, mint valaha, különösen kapusposzton és a támadószekcióban. A védelem egy árnyalattal kevésbé impresszív, de azt már megszokhattuk, hogy a csíkiak a kompromisszummentes támadóhokira bazíroznak, ami idén tavasszal meg is hozta a hőn áhított ligabajnoki címet. Azt is mondhatnánk, az együttes legalább 4 sornyi első soros csatárral rendelkezik – attól, hogy reménybeli sztárjaik egy része korosodónak mondható, még lehetnek kiemelkedő formában ők is –, tehát minden esélyük megvan, hogy teljesüljenek szurkolóik vágyai, és akár mindent is megnyerjenek végre. (A román kupa és bajnokság győztese a Brassó lett legutóbb.) Az első lépés ezen az úton az igen fiatal kerettel felálló Titánok legyőzése lehet.

Egyértelmű favoritja a hazai gárda a Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák összecsapásnak is. A GYHK is kiválóan erősített, múlt héten az ICEHL-es Fehérvár ellen nagyot ment, a tavalyi sereghajtó újvárosiak tovább gyengültek, gigantikus bravúr lenne, ha pontot tudnának lopni vendéglátójuktól.

Más a helyzet a Brassó és az UTE vonatkozásában. A tavalyi döntős kék-sárgák hosszas huzavona után csatlakozhattak a mezőnyhöz, ez azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy rengeteg honosítottal és masszív légiósokkal teli keretet rakjanak össze. Igen ám, de az Újpest sem tétlenkedett, a lila-fehéreknek versenyképesnek kell lenniük a topfavoritokkal szemben is, miáltal ezt a meccset tekintjük a nap rangadójának.

Rangadónak minősíthető a ligába visszatérő DVTK Jegesmedvék és az UNI Győr ETO HC összecsapása is. A két gárda az előszezonban már megmérkőzött egymással, akkor a piros-kékből zöld-fehérré változott Ladányi Balázs-alakulat győzött. Mindkét csapat fiatal és ambiciózus játékosokkal van tele – miskolci oldalon talán valamivel több a rutin, bár a megerősített ex-Vasas is belenőtt már a kihívásokba –, ebből semmi más nem sülhet ki, csakis egy dinamikus és kétesélyes csata.

Hasonló várakozásokkal nézünk a MAC HKB és a DEAC küzdelme elé. Az újbudaiaktól ugyan nagyon sok pont távozott Orbánnal, Sofronnal, Nagy Krisztiánnal és Terbóccsal, ám ha őket sikerül többé-kevésbé pótolniuk az utódaiknak, akkor akár meg is lephetik az elmúlt időszakban sérülésekkel és betegségekkel bajlódó debrecenieket, akik számára már múlt héten elstartolt a klubszezon, amikor is 6-2-re kikaptak a Ferencvárostól a Szuperkupa-döntőben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 10., vasárnap
EL 14:15 UTEDEB 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRAGYE 4-5VÉGE
EL 16:30 FTCMIS 2-1VÉGE
EL 17:00 DABTIT 1-0VÉGE
EL 17:30 ETOMAC 1-5VÉGE
ICEHL 17:30 AVSDEC 1-3VÉGE
    • DIGI SPORT 1
október 14., csütörtök
EL 17:30 BRAMIS 7-2VÉGE
EL 17:30 GYEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 5-0VÉGE
EL 18:40 TITUTE 4-3 BVÉGE
október 15., péntek
EL 17:30 BRADEB 4-2VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCMIS 4-1VÉGE
ICEHL 19:15 HCIAVS 1-4VÉGE
október 16., szombat
MK 14:00 WORZEM 
EL 14:15 TITETO 
    • M4 SPORT
MK 17:15 DABÚJA 
ICEHL 19:45 HCBAVS 
október 17., vasárnap
EL 16:30 BRAFTC 
EL 17:30 GYEMIS 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 18:30 UTEMAC 
Partnerünk
Archívum