A Coyotes elköltözik, de nem megy messzire

 

Gary Bettman komisszár szerint az arizonai NHL-klub csak Glendale városát hagyja el, de az államban marad.

Az elmúlt években már többször felröppentek hírek arról, hogy az arizonai franchise a rossz pénzügyi mutatók miatt piacképesebb helyre teszi át székhelyét. A költözésről szóló információk nem voltak alaptalanok, a Coyotes ráadásul az államon belül egyszer már váltott várost. A klubnak 2003-ig a phoenixi America West Arena adott otthon, ekkor ment át a csapat a Glendale-ben található Gila River Arenába. Az ok természetesen a pénz volt, hiszen a klub gazdaságilag veszteséges volt. Steve Ellman, az akkori tulajdonos ezt első körben azzal próbálta volna orvosolni, hogy 17 ezresre növeli a csarnok kapacitását. Mivel erre nem kapott lehetőséget, új létesítmény építésében látta a kiutat. Mivel ezt a tervet is ellenségeskedés fogadta, a csapat a közeli Glendale-be távozott 2003-ban.

Az Arizona Coyotes azonban az új helyen sem találta meg a gazdasági stabilitást az elmúlt közel két évtizedben, emiatt elkezdett nőni a feszültség közte és a város között. Az Arizona folyamatosan késve fizette a bérleti díjat és a felmerülő költségeket, amire a város azzal felelt, hogy a közelmúltban már csak 1-1 évvel hosszabbította meg a bérleti szerződéseket. Az áldatlan állapotnak Glendale a héten vetett véget, amikor a megbeszélések után a vezetők bejelentették: “Mivel a város tulajdonában lévő aréna a közeljövőben a nagyobb hatású és bevételű eseményekre összpontosít, Glendale úgy döntött, nem hosszabbítja meg az Arizona Coyotes szerződését a 2021/22-es szezon után. A klubnak legkésőbb 2022. június 30-áig ki kell költöznie a Gila River Arenából. A döntést nem egyik napról a másikra hoztuk meg. Erre a lépésre azután került sor, hogy a hónapok óta tartó tárgyalások megrekedtek a hosszabbítás feltételeiről, a felújításokkal kapcsolatos megállapodásról és a Coyotes elmaradt kifizetéseiről. Elértük azt a pontot, ahonnan nem volt visszaút. Tavaly a világjárvány miatt beleegyeztünk abba, hogy lemondunk nekünk járó pénz jelentős részéről. A Coyotes azt ígérte, hogy a jövőben teljesíti a pénzügyi kötelezettségeit, de ez sajnos nem történt meg.”

A bejelentésre azonnal reagált Gary Bettman, az NHL komisszárja. A liga első embere annyit közölt, hogy nincs tervben az Arizona elköltözése az államból, a franchise mindenképpen Phoenix vonzáskörzetében marad.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum