Sikerülhetett volna jobban is ez a szezonom

 

Péter Donáttól jelentős fejlődést várnak az oberligás Memmingennél, a játékosnak nem kellett sokat gondolkodnia a hosszabbításon.

A 2000-es születésű Péter Donát felemás idénnyel nyitotta felnőtt karrierjét. A koronavírus-járvány okozta nehézségek, illetve német állampolgárságának késése miatt csak decemberben tudott bemutatkozni az Oberligában a játékos. Mint korábban megírtuk, a német harmadvonalban csak két légiós szerepeltetése megengedett csapatonként, így bár 1 meccsen még külföldiként nevezte klubja, az ECDC Memmingen Indians, a szakvezetés állandó jelleggel csak állampolgárságának beérkezését követően számolt vele. Az alapszakaszban 19 mérkőzésen 5+4 pontot szerzett Péter Donát, majd a rájátszásban 5 találkozón 1 gólt tett hozzá ehhez. Ezzel együtt a Memmingen meghosszabbította szerződését. ?Sikerülhetett volna jobban is ez a szezonom, nem erre számítottam, amikor augusztus végén kimentem. Egyrészt a felkészülésünk közepette utolért minket a koronavírus, az első bajnokink idején még házi karanténban voltam. Miután meggyógyultam, sokat edzettem, decemberben megérkezett az állampolgárságom is, debütálni tudtam a bajnokságban. Meccsről meccsre egyre jobban ment a hoki, ám januárban Regensburgban megsérült a térdem, a belső szalagok megnyúltak, két hét kihagyás várt rám. A visszatérést követően újra belelendültem, ám a negyeddöntő első mérkőzésén ismét a Regensburg ellen az első cserében ütköztem, nekiestem a plexinek, akkor a szemhéjam sérült meg, a következő két meccset ki kellett hagynom.?

A Memmingen Indians a német harmadvonal 13 csapatos déli csoportjában a 9. helyet szerezte meg az alapszakaszban. A rájátszás-kvalifikációban a 8. Lindaut verte az Indians az oda-vissza mérkőzéses párharcban, majd a negyeddöntőben a Keresztury Eriket is foglalkoztató alapszakaszgyőztes Regensburg várt rá. Az első két mérkőzést elvesztette, a következő kettőt nyerte a Memmingen, viszont a mindent eldöntő ötödik találkozón hiába szerzett gólt a magyar támadó is, a Regensburg 5-3-mal négy közé jutott. ?A szezon előtt alapos fiatalításon esett át az együttes. Nagyon sok sérüléssel bajlódtunk, mások is kidőltek hosszabb-rövidebb időre, az U20-as partnercsapatunktól, az Augsburgtól kellett több játékost is felhozni ? ahol korábban én is éveket játszottam a DNL-ben ?, mert meccsről meccsre fogytunk. A Regensburg ellen 0-2-ről ki tudtuk harcolni az ötödik mérkőzést, vissza tudtunk jönni a párharcba, ez jó alapot és jövőképet vetít elénk. A következő szezonban több lesz bennünk.?

Péternek a későbbi start miatt nem volt rögtön fix helye a csapatban. ?Ahogy kezdtem belelendülni a játékba, úgy kerültem fel az első két csatársorba, főleg az elsőben játszottam. A mester számolt velem emberelőnyben és -hátrányban is, megszavazta nekem a kellő bizalmat. Sajnos a sérülésem miatt kiestem az első két sorból, a harmadikba szálltam be vissza, a rájátszásban ismét második soros voltam, utána jött az említett szemsérülés. Főleg a szélen foglalkoztattak, és bár a kedvenc pozícióm a centeré, megpróbáltam a rám kiszabott feladatokat a legjobban elvégezni.?

Első felnőtt idénye tehát rengeteg kihívás elé állította a 20 éves játékost. ?Az előző évekhez képest leginkább fejben erősödtem. Szerencsére korábban nem volt komoly sérülésem, idén a több kihagyás miatt mentálisan kellett topon maradnom, újra és újra visszaverekednem magamat a csapatba. Itthon vagyok most Magyarországon, szerencsére teljesen felépültem mindenből. Voltam laborvizsgálaton, a térdem, a bokám rendben van, gőzerővel készülök a következő évre.?

A Memmingennél úgy látják, nagyon komoly potenciál van a fiatal magyar csatárban, amelyet a következő évadban remélhetőleg kibontakoztathat. ?Egyértelmű volt a hosszabbítás, hálával tartozom a klubnak. Nem vettem még fel teljesen a felnőtt hoki ritmusát, maradni akartam a ligában. Hamar közölték, hogy hosszabbítani szeretnének velem, nekem sem kellett sokat gondolkodnom, egyszer beszéltük át a lehetőségeket a családommal és a menedzseremmel.?

Péter Donát itthon készül a következő szezonra, nyár végén utazik ki a csapatához. ?Az Oberliga szeptember végén rajtol, augusztus végén csatlakozom a felkészülésbe, az edzők tudják, hogy rendesen készülök Magyarországon is. Jóban vagyok néhány szakemberrel itthon, korábban is megengedték, hogy velük készüljek jégen, ezért rendkívül hálás vagyok. Remélem, idén is így lesz, és vendégjátékosként csatlakozhatom egy felnőttcsapathoz. Sérülésmentes szezonban reménykedem, biztosam egyszerűbb lesz a helyzetem azzal, hogy az állampolgársággal kapcsolatos bizonytalanság már nem fog a fejem fölött lebegni. Szeretnék pont/meccs átlag felett teljesíteni, de azt is tudom, sokat kell még tanulnom az idősebbektől. Köszönöm Istennek, a családomnak, a menedzseremnek és a csapatomnak, hogy mögöttem állnak, és mindenben támogatnak.?

peterdonat

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum