A Rangers kirúgta David Quinnt

   

A New York-i NHL-klubnál a vezetőedző előtt néhány nappal John Davidson elnököt és Jeff Gorton GM-et is menesztették.

A Rangers nem volt sikertelen az elmúlt évtizedben, ám hiába jött össze két-két csoportgyőzelem és konferenciadöntő, valamint egy alapszakasz-elsőség és egy finálé ? amelyet nem sikerült megnyerni ?, a menedzsment úgy érezte, a meglévő magból nem lehet többet kihozni, így 2018-ban elkezdte kiárusítani a csapatot. Átfogó generációváltás indult, a veteránok többségét elcserélték tehetségekre vagy értékes draftcédulákra, az NHL egyik legfiatalabb társaságát rakták össze. A megreformált csapat élére 2018-banDavid Quinnt nevezték ki, aki egyetemi szinten sikeres volt, de az NHL-ben ilyen szinten még sosem dolgozott. Ötéves szerződést kötöttek vele, ennek során az lett volna a feladata, hogy a megfiatalított keretből stabil, rájátszásra esélyes gárdát gyúrjon össze. Ám az eddigi három szezon alatt hiába érkeztek olyan játékosok a keze alá, mint Panarin, Kakko, Sesztyorkin vagy a tavalyi draft 1/1-ese, Alexis Lafreniere, nem bírt ütőképes gárdát faragni belőlük. A három idény alatt egyszer tudta rájátszásba vezetni a Rangerst, akkor is azért, mert a koronavírus-járvány miatt konferenciánként nyolcról tizenkettőre emelték a létszámot.

Ezek után James L. Dolan tulajdonos úgy döntött, Quinnek mennie kell a teljes stábjával együtt, vagyis kirúgta a vezetőedző segítőit, David Olivert, Jacques Martint és Greg Brownt is. Tette mindezt azok után néhány nappal, hogy Jeff Gorton GM-et és John Davidson elnököt már elküldte. Az új általános igazgató már megvan Chris Drury személyében. A tengerentúli sportvilágban nem igazán népszerű Dolan így indokolt: “Nem éreztem, hogy egységes lenne a klub. A Davidson, Gorton, Quinn hármas nem arra vitte a csapatot, amerre a szurkolók szerették volna. Láttam a tehetségeket, láttam javulást is, ám olyan szintű fejlődést nem, ami elvárható lenne. Két hónappal ezelőtt, amikor Quinn egy időre kovidlistára került, akkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy változtatnom kell. Amíg a vezetőedző távol volt, az ideiglenesen megbízott Knoblauch, Drury duóval meglendült a csapat, és sokkal-sokkal eredményesebb volt.”

Quinn kirúgása után azonnal megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy ki foglalhatja el a helyét. Szóba került Patrick Roy, Gerard Gallant, Mike Babcock, Bob Hartley és a két korábbi Rangers-edző, Alain Vigneault és John Tortorella is. A legesélyesebbként Gallantot és Tortorellát említik. Utóbbi kinevezése nem lenne meglepetés, mert mindig szerette New Yorkot, a nagy piacot, a lüktető életet, amivel legutóbbi állomáshelyén, Columbusban nem találkozhatott. És azt sem szabad elfelejteni: Tortorella korábbi New York-i edzősködése idején az a Chris Drury volt a csapat kapitánya, aki most a klub GM-je lett.

torts drury

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum