Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 0-6

   

A magyar ICEHL-csapat nagy különbségű vereséggel búcsúzott a 2020/21-es szezontól.

A negyedik meccset jobban kezdték a bécsiek, érezhetően söpréssel akarták lezárni a párharcot. A 7. percben elcsúszott a védekezés, Loney egyedül tört kapura, elfektette Janust és góllal fejezte be a szólót (0-1). Próbált gyorsan válaszolni a Volán, Geiger lőtt középről, a kapu előtt settenkedő Petan nem tudott beleérni, a korong Starkbaum zsákmánya lett. Előnye tudatában igyekezett máris dűlőre vinni a dolgot a vendégcsapat, a mieinknek sokszor csak a kétségbeesett védekezés maradt. A 12. percben már kettő volt közte. Egy kapu mögött megnyert csata után Hackl lövésébe Besse ért bele, ez becsapta Janust (0-2). Mindent elárult a meccsről, hogy egy perccel később Hári szélről leadott lövése még csak a második fehérvári kísérlet volt, miközben az ellenfél már 12-nél tartott. Amikor a 16. percben Geiger kiállítását Hartl révén kihasználták a vendégek, végleg eldőlni látszott a párharc (0-3). A gól után Janust Kornakker váltotta a kapuban. Petan, majd Caruso is kiállt, utóbbi 2+2 percre, 48 másodpercig kettős emberhátrányt kellett kivédekezni. Ezt megoldotta a csapat, sőt az utolsó pillanatban Petan durrantott mellé egy 2 az 1 elleni kontra végén. Az összkép így is kiábrándító volt.

Hogy méltó módon búcsúzhasson a szezontól a Volán, apró lépésenként kellett haladni. Először az áthúzódó kiállítást kellett kibekkelni, ez sikerült. Egyenlő létszámban néhány lendületes akciót is vezettek Bartalisék, de lövőhelyzetig nem jutottak. Ha szép fehérvári jeleneteket akartunk látni,a másik kapunál kellett keresni, Kornakker kapott le a levegőből egy veszélyesen lefelé csapódó korongot, majd Besse szólóját is hatástalanította. A harmad derekán ismét a Capitals percei következtek, a mieinknek, ahogy a párharc eddigi meccsein, most sem ízlett Rotterék agresszív letámadása és sokütközéses hokija. A 32. perc elhozta az első hazai emberelőnyt, felállni sem sikerült. Fordult a kocka, Bartalis ült ki, Stipsicz hátrányban is jó helyzetből lőhetett, hiába. A Bécs ezen a meccsen is gyorsabb és erőszakosabb volt, ráadásul nagyobb energiával játszott. Kornakker állta a sarat, ezért nem nőtt a hátrány. Az utolsó harmadban csoda kellett volna a fordításhoz, ami egyáltalán nem volt benne a levegőben.

Egy perc sem telt el a záró játékrészből, amikor Archibald is betalált (0-4). Hári szólt oda a játékvezetőknek, kétperces büntetést kapott cserébe. Ezt még sikerült kivédekezni, nem úgy a következő emberhátrányt, amelyből csak másodpercek voltak hátra, amikor Loney belőtte az ötödiket (0-5). A játékvezetők rövid videózás után megadták a gólt. Az 53. percben Sarauer került helyzetbe, a kipattanóra Lahti érkezett, nem sikerült szépíteni. Az ellentámadásból Lakos szerencsésebb volt, Kornakker spárgája ellenére a hatodikat is elhelyezte a Volán kapujában (0-6). A Capitals dominált a mérkőzésen, ahogy az egész szériában is. Leperegtek az utolsó másodpercek, az alapszakasz legjobb támadógépezetével bíró Volán zsinórban másodszor is lőtt gól nélkül maradt, 4 meccsen mindössze háromszor talált be, így esélye sem volt szorosabb párharcra. A Vienna Capitals más szintet képviselt ebben a sorozatban, és teljesen megérdemelten lépett tovább.

A Hydro Fehérvár AV19 összeállítása: Janus (Kornakker) ? Stipsicz, Campbell, Erdély, Hári, Kuralt ? Caruso, Horváth, Kähkönen, Bartalis, Petan ? Geiger, Szabó D., Hargrove, Sarauer, Lahti ? Mihály, Sárpátki, Szita.

A Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals ICEHL-negyeddöntő mérkőzései:

2021. március 12.: Vienna Capitals?Hydro Fehérvár AV19 6-1
2021. március 14.: Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 2-3
2021. március 16.: Vienna Capitals?Hydro Fehérvár AV19 1-0
2021. március 18.: Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 0-6

avsvic

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum